Populære sporter
All sport
Vis alt

26-åring fra 4. divisjon til Rekdals HamKam

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 19/03/2021 klokken 15:51 GMT+1

Albert Berisha har ikke spilt kamp på halvannet år, men nå har angriperen overbevist nok til å få en sjanse i OBOS-ligaen.

HamKam-trener Kjetil Rekdal

Foto: Scanpix

Svensken har spilt ungdomsfotball i Helsingborg og har tidligere vært i klubber som Boldklubben1903, Råa IF, Nybergsund og senest Trysil.
I 2019, den siste sesongen han spilte kamper grunnet koronapandemien, scoret han 35 mål og la 23 målgivende som indreløper i norsk 4. divisjon.
Etter å ha trent med klubben i en måned, etter selv å ha spurt om å få lov, har klubben valgt å signere en ettårskontrakt med ham, slik Hamar Arbeiderblad var først til å melde fredag.
– Vi synes det er en spennende spiller og har lyst til å gi ham en sjanse. Han har scoret voldsomt med mål, selv om det er på lavere nivå. Han slet litt med tempoet i starten, men har tatt nivået og bøtter inn mål på trening. Det er lite å risikere for oss i å gi ham en sjanse, sier sportssjef Espen Olsen til Eurosport.
– En 26-åring fra 4. divisjon som ikke har spilt kamp på halvannet år, det er litt uvanlig med slike historier?
– Helt klart, og det er vi klar over. Han har selv bedt om å få være med og etter en måned slutter han ikke å score mål på trening. Vi føler det er verdt å gi ham en sjanse og har lite å tape på det. Det ligger i kortene at det ikke er en dyr investering for oss.
Ifølge sportssjefen, selv tidligere spiss, imponerer Berisha med avslutningsferdighetene.
– Slik han har sett ut på trening, hvis han får ballen foran mål, scorer han veldig mye oftere enn andre. Han er en veldig bra avslutter, er dommen fra Olsen.
Klubben har solgt Ebiye Moses til Tromsø og Marcus Pedersen reiste til Tyrkia etter at kontrakten gikk ut etter forrige sesong. Berisha er ikke tenkt som den som skal fylle den tidligere toppscorerens sko.
– Nei, han er ikke en erstatter for Marcus Pedersen. Vi er fortsatt på jakt etter en spiss.
Eurosport kjenner til at HamKam har hatt øynene på Strømmens stortalent Lasse Nordås.
– Det er en interessant spiller, men vi har nok ikke nok penger til å kjøpe fri ham. Jeg har kjempetro på ham for fremtiden, men vi er nok ikke posisjon til å kjøpe ham for det han er verdt. Det er ingen hemmelighet at jeg kjenner de i Strømmen, og ja, vi har snakket og luftet det, men vi er ikke i nærheten.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame