Populære sporter
All sport
Vis alt

Søknaden godkjent – Nest-Sotra gir fra seg lisensen

Sebastian Langvik-Hansen

Publisert 31/10/2019 klokken 19:47 GMT+1

Det var tidligere varslet at Nest-Sotra kom til å gi fra seg lisensen til Øygarden FK. I dag ble søknaden formelt godkjent av NFF.

Nest-Sotra

Foto: Scanpix

Nest-Sotra har lenge slitt økonomisk, og har blitt fratatt fire poeng i årets OBOS-liga, der det siste poengtrekket ble svært dårlig mottatt i klubben. Det er bakgrunnen for at de velger å overføre lisensen til naboklubben.
I dag melder klubben selv på sine hjemmesider at søknaden er godtatt fra NFF og at det dermed er Øygarden FK, som skal spille på Ågotnes Stadion fra 2020.
Hvilken divisjon de havner i er ennå ikke bestemt, siden Nest-Sotra i øyeblikket innehar en 4. plass, og er dermed midt i opprykksstriden.
– Vi vil takke alle i Nest-Sotra, Øygarden FK, Fotballforbundet, Fotballkretsen, Idrettskretsen og andre som har bidratt til å få til dette. Nå er alt på plass, smiler nestleder Toralf Rugland.
Med overføringen av lisensen er det også klart at Nest-Sotra spiller sin siste kamp på Norges nest øverste nivå før Øygarden tar over som toppklubb i regionen. Det er mot Aalesund, som allerede har sikret seg opprykket.
Nest-Sotra kommer likevel til å fortsette å eksistere på breddenivå.
Klubben skriver på sine nettsider at de har et hårete mål om å rykke opp til Eliteserien på sikt, og samtidig produsere Eliteserie- og landslagsspillere fra deres region.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame