Nest-Sotra har lenge slitt økonomisk, og har blitt fratatt fire poeng i årets OBOS-liga, der det siste poengtrekket ble svært dårlig mottatt i klubben. Det er bakgrunnen for at de velger å overføre lisensen til naboklubben.
I dag melder klubben selv på sine hjemmesider at søknaden er godtatt fra NFF og at det dermed er Øygarden FK, som skal spille på Ågotnes Stadion fra 2020.
Hvilken divisjon de havner i er ennå ikke bestemt, siden Nest-Sotra i øyeblikket innehar en 4. plass, og er dermed midt i opprykksstriden.
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51
– Vi vil takke alle i Nest-Sotra, Øygarden FK, Fotballforbundet, Fotballkretsen, Idrettskretsen og andre som har bidratt til å få til dette. Nå er alt på plass, smiler nestleder Toralf Rugland.
Med overføringen av lisensen er det også klart at Nest-Sotra spiller sin siste kamp på Norges nest øverste nivå før Øygarden tar over som toppklubb i regionen. Det er mot Aalesund, som allerede har sikret seg opprykket.
Nest-Sotra kommer likevel til å fortsette å eksistere på breddenivå.
Klubben skriver på sine nettsider at de har et hårete mål om å rykke opp til Eliteserien på sikt, og samtidig produsere Eliteserie- og landslagsspillere fra deres region.
OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55
OBOS-ligaen
Matchvinneren tok selvkritikk: – Synes synd på resten av laget
23/05/2021 PÅ 17:58