• Nå skal det avgjøres: Hvem stikker av med edelt metall og hvem rykker ned? Eliteserien og OBOS-ligaen ser du på Dplay og Eurosport Player! Trykk her for å sikre deg tilgang
Saken oppdateres!
Nest-Sotra er blitt trukket tre poeng på grunn av økonomien i klubben. Det melder Bergens Tidende onsdag.
OBOS-ligaen
Start henter tilbake lokal spiller
08/04/2021 KLOKKEN 15:00
Klubben har store utfordringer med økonomien denne sesongen og poengtrekket er klubbens andre i 2019. I mai ble klubben trukket ett poeng og i slutten av september ble det klart at klubben ønsker å gi fra seg plassen i seriesystemet til Øygarden Fotballklubb på grunn av de økonomiske problemene.
De tre poengene i manko gjør at klubben detter ned en plass på tabellen på en 6. plass, men er forsatt med i kampen om å få muligheten til å møte et Eliteserie-lag i kvalifisering.

– Har en følelse av at vi er inne i et patetisk realityshow

Trener Steffen Landro mener at det å gi poengtrekk nå er uakseptabelt. Han mener kvaliken til OBOS-ligaen nå kan bli avgjort utenfor banen.
– Det er ekstremt dumt og rystende at det går an å gjøre det fire runder før slutt. Vi har spilt 26 seriekamper, og så kommer dette. Jeg sitter med en følelse av at vi er inne i et patetisk realityshow med et sykt manus og noe ville regisører. Jeg håper noen tar til fornuften. Det kan ikke være slik at noen i en komite går inn og sier at vi blir trukket for poeng kun uker før serieslutt, sier Landro til Eurosport.no.
– Jeg kjenner ikke til alle detaljene som skal til for å få poengtrekket, men vi er det laget i OBOS-ligaen med det minste budsjettet og alle som driver Nest-Sotra gjør en god jobb både natt og dag. Gjelden vi har er ikke ny, og alle er informert om den på forhånd. Vi driver en fotballklubb med lommerusk i forhold til konkurrentene våre, fortsetter treneren.

– Skal være en rettferdig konkurranse

Landro får støtte av sportssjef Arve Haukeland. Han henviser til daglig leder og styreleder Ole Kårtveit for detaljer om økonomien, men også Haukeland reagerer på at poengtrekket kommer kun runder før OBOS-ligaen skal avgjøres, og synes beslutningen er skuffende.
– Vi reagerer på timingen. Det skal være en rettferdig konkurranse, ikke bare for oss, men for alle lag i OBOS-ligaen. Det er dårlig timing at dette skjer fire runder før slutt og for oss blir det en helt annen situasjon med 38 poeng istedenfor 41. Det er viktig for alle lagene i OBOS-ligaen hvordan tabellen ser ut, sier sportssjefen.
Det har vært en berg- og dalebane-sesong for Nest-Sotra. Selv om prestasjonene på banen har sikret de et godt utgangspunkt, har den økonomiske utfordringen hengt over klubben.
– Det har vært tøft helt fra begynnelsen. Vi er et av de minste lagene og tåler ikke skader, men vi har hatt mye skader og stang ut. Vi har fått minuspoeng, noe som var ekstremt dumt. Vi har måtte ta kutt i spillerstallen i sommer. Nå har vi endelig klart å begynne å bygge oss opp til der vi vil være og stallen fått stallen til å være ekstremt sultne på å ta den fjerdeplassen. Dette vil ingen ende ta, men vi er flinke til å holde fokus. Dette er ikke en ny situasjon for oss og vi skal prøve å sikre oss kvalik. Vi tar denne utfordringen på strak arm, sier Landro.
  • Nå skal det avgjøres: Hvem stikker av med edelt metall og hvem rykker ned? Eliteserien og OBOS-ligaen ser du på Dplay og Eurosport Player! Trykk her for å sikre deg tilgang
Sett denne?
OBOS-ligaen
RBK-talent returnerer til gamleklubben
01/10/2020 KLOKKEN 18:07
OBOS-ligaen
Brite skal trene Stjørdals-Blink
01/10/2020 KLOKKEN 10:50