• Følg kvalifiseringen til Eliteserien på Eurosport Player. Abonner her!
Fredag annonserte OBOS-klubben signaturen av den 21 år gamle midtbanespilleren på sin hjemmeside. De neste to sesongene skal han spille i Hordalands-klubben.
Spilleren kommer gratis etter at kontrakten med 3. divisjonsklubben Lysekloster gikk ut. Nest-Sotras trener, Steffen Landro, forteller at de var langt fra den eneste klubben som ønsket seg spillerens tjenester.
OBOS-ligaen
Hammersland herjet med Notodden da Åsane tok første stikk i oppgjøret om OBOS-ligaplass
21/11/2019 PÅ 19:55
– Det fantes klubber både lokalt og utenfor fylket som ville mangedoblet lønnen hans, men for oss var det aldri aktuelt å konkurrere på økonomi, sier Landro, og fortsetter:
– Vi tilbyr en sportslig arena og et godt utstillingsvindu, og følte vi hele tiden lå fremst i køen når det gjaldt spillerens valg nå. Jeg har ingen problemer med å forstå at noen spillere velger økonomi foran sport, men at Vladan tar dette valget vitner om sult og seriøsitet hos gutten.
Spillerens agent Dan Mikal Ihlen-Hansen sier flere andre muligheter også ble vurdert før valget falt på strilene utenfor Bergen.
– Vi hadde tilbud fra flere andre klubber, men synes prosjektet til Nest-Sotra var det sportslig mest spennende, sier han.
Radojkic beskrives som en midtbanespiller som er glad i å ta ballen med seg fremover i banen. En spiller Landro mener vil passe perfekt inn i hans spillsystem.
– Han har bra driv med ballen, er utrolig god til å passere spillere, flink til å komme seg i boks og i tillegg målfarlig. Det er en skapende midtbanespiller som vil passe perfekt inn i en indeløperrolle hos oss.
Landro påpeker han at det er et stort steg å gå fra 3. divisjon til OBOS-ligaen. Samtidig minner han om klubbens historikk hva gjelder å utvikle toppspillere.
– Gaute Vetti (nå Sarpsborg 08) hentet vi også fra lavere divisjoner i Hordaland-fotballen. Vi har fått det til med flere andre spillere og. Jeg ser ikke bort fra at noe slikt kan skje med Radojkic også.
Også Eliteserie-profilen Kristoffer Zachariassen spilte i Nest-Sotra mellom 2012-2017.
Dermed er grøntrøyene godt i gang med planleggingen og spillerkabalen før den kommende sesongen.
Landro ble på Fotballfesten kåret til årets trener i OBOS-ligaen. Med sin sjetteplass kom de på kvalikplass hvor Aalesund ble for tøffe på Color Line stadion.
  • Følg kvalifiseringen til Eliteserien på Eurosport Player. Abonner her!
OBOS-ligaen
Høyreist stopper med Eliteserie-erfaring klar for OBOS-klubb
21/01/2019 PÅ 17:42
OBOS-ligaen
Veteran forlenger med OBOS-klubb
27/12/2018 PÅ 17:21