Scanpix

Matland klar for ny klubb

Ble matchvinner i avskjedskampen – nå er han klar for ny klubb

23/07/2018 14:45Oppdatert 23/07/2018 16:02

Jo Nymo Matland avsluttet med stil for Tromsdalen. Nå gjør drømmedamen at han skifter klubb.

Eurosport Player: Se direkte

Direkte på Eurosport

31-åringen tok straffesparket som sørget for at det endte med en 3-2-seier over Strømmen søndag kveld. Matchvinnerscoringen kom på overtid og ble et perfekt punktum på karrieren i nord.

Spilleren, med en fortid i blant annet Aalesund, Sarsborg 08 og Tromsø, forlater TUIL til fordel for Brattvåg.

– Har møtt drømmedamen

– Det er veldig vemodig, men det har vært vanskeligere enn vi trodde for samboeren å finne seg jobb. Har man først møtt drømmedamen, så må man gjøre det som er nødvendig, sier Nymo Matland til avisen.

TUIL-trener Gause Helstrup erkjenner at spilleren vil bli savnet.

Håper Matland kan bidra til å redde plassen

Brattvåg sliter i bunnen av PostNord-ligaen avdeling 2. Laget er på nest siste plass, men har kun ett poeng opp til Vålerenga 2 over streken. Oslo-laget har riktignok en kamp mindre spilt.

Sportslig leder Per Gidlund sier til Eurosport.no at han håper at Matland blir spilleklar i løpet av uken. Partene er enige, selv om alt ikke er på plass formelt sett.

– Papirene er ikke skrevet under, men vi er enige med gutten og Tromsdalen. Han kommer ned i morgen og gjør klart det siste, sier Gidlund til Eurosport.no.

– Hva er grunnen til at dere henter han?

– Vi er i en prekær tabellsituasjon i serien og har sett på forsterkninger. I posisjonen han spiller, og kan spille i, trenger vi å forsterke. Han har litt bakgrunn fra Sunnmøre i Aalesund og var med å trene med oss før sommeren for å holde i gang. Da vi fikk vite at han skulle flytte tilbake av personlige årsaker, ble vi veldig interesserte i å knytte han til klubben, sier han.

– Jeg håper han bidrar med energi. Det er en spiller som har spilt på et høyere nivå. Vi har en ung spillergruppe generelt, og han har en hel del erfaring på banen og i garderoben. Vi håper det skal bidra til at vi skal snu og holde oss i avdelingen.

Gidlund avviser at signeringen vil velte noen lønnsbudsjett.

– Han ligger på det nivået vi klarer å betale. Han har en rimelig lønn for jobben han skal gjøre, sier han.

Video - Emil i Eliteserien: Knekker sammen når han ser Solskjær utkledd som Ane Dahl Torp

04:31
0
0