Tromsdalen - Aalesund: 0-1
Opprykksjagende Aalesund besøkte Tromsdalen, som allerede tidligere på dagen hadde rykket ned.
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51
Etter scoring fra Torbjørn Agdestein tidlig i første omgangen sikret Aalesunds seg seieren mot Tromsdalen. Med 70 poeng og tre kamper igjen, er det ingen som kan ta igjen Aalesund på topp.
– Det holdt heldigvis i dag. Forferdelig fotballkamp. Vi er ikke gode, Tromsdalen gjør det skummelt helt på slutten der, men vi rir det i land og klarer faktisk å rykke opp å vinne og ta seriegullet, så det var deilig, sa matchvinneren etter kampen.
Klubben er også på stø kurs mot poengrekord. Poengrekorden siden utvidelsen til 16 lag, er Starts 74 poeng fra 2004.
– Det er en opptur. Vi har strevd etter opprykket helt siden vi rykket ned i 2017, og at vi feilet i fjor gjør at dette bare er enda deiligere, sa Fredrik Carlsen, som er inne i sin tiende sesong med klubben.
Saken fortsetter under:

Aalesund-scoring

Selv om Tromsdagen allerede var rykket ned, betydde det ikke at de ikke gav Aalesund kamp om poengene. De presset på, men det var til slutt Aalesund som kunne juble først. Etter 21 minutter slo Jernade Meade ballen inn foran mål hvor Torbjørn Agdestein stusset ballen i mål med hodet.
Jonas Grønner fikk seg en smell i foten etter ca åtte minutter ut i kampen og måtte bli byttet ut.
Etter 39 minutter kom Tromsdalen til flere store sjanser foran AaFK-målet, men skuddene traff ikke i nettet. Flere mål ble det ikke i første omgang og Aalesund gikk til pause med en 1-0-ledelse.
Saken fortsetter under:
Men det ble heller ikke noen mål i andre omgang, noe som betyr at Aalesund stakk av med seieren og opprykket til Eliteserien.
Det ble full feiring i Aalesund-garderoben etter kampen. Med champagne og full musikk.
– Det er utrolig stort. Å være med på nedrykket i 2017, og revasjere det her i dag gjør godt langt inni sjelen, sa en fornøydt Oddbjørn Lie etter kampen.
Og selv om kampen i seg selv ikke var noen festforestilling, så var opprykket et faktum.
– Fy faen så deilig det er nå. Etter elleve måneder med hardt kjør, så er det endelig ferdig og nå kan vi kose oss litt, sa Niklas Castro i garderoben.

Tromsdalen nede

Allerede tidligere på dagen hadde Tromsdalen fått beskjed om at de rykker ned til PostNord-ligaen, da Strømmen vant over Raufoss. Strømmens seier betydde at selv om Tromsdalen hadde vunnet mot AaFK og de tre neste kampene hadde de uansett ikke fått mer enn 21 poeng totalt og kunne ikke kommet høyere enn direkte nedrykksplass.
– Det har vært klart veldig lenge. Det er ikke noen ny opplysning. Det har vi forsåvidt slitt med helt fra starten og vi var jo nedrykksdømt før sesongen startet, sa daglig leder i Tromsdalen, Inge Takøy til Eurosport.
Skeid ligger også på direkte nedrykksplass med 21 poeng, mens Strømmen ligger på kvalik med 24 poeng. I toppen er det Sandefjord og Start som kjemper om direkte opprykk, mens det også er tett om kvalikplassene.
Se høydepunktene fra kampen her:
OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55
OBOS-ligaen
Matchvinneren tok selvkritikk: – Synes synd på resten av laget
23/05/2021 PÅ 17:58