Elverums Marius Hagen (24) ble utvist for å ha sparket ned Åsanes Mads Bjørsvik Sognve (26) søndag.
I kampens 54. minutt mistet ham ballen til Åsanes høyreback og sendte Sognve i bakken uten sjanse til å nå ballen.
(Artikkelen fortsetter under videoen)
OBOS-ligaen
OBOS-klubb permitterer samtlige spillere
18/03/2020 PÅ 16:47
I Fotball Direkte var Eurosport-ekspert Bengt Eriksen var klokkeklar i hva han syntes om Hagens aksjon.
– Det er så soleklart rødt. Han sparker han rett og slett ned. Han kan ikke nå ballen, der er helt håpløst, sa Eriksen.
Overfor Eurosport.no forklarer Hagen at det på ingen måte var til hensikt å skade Åsanes høyreback.
– Det var ikke sånn at det kokte over. Det var ikke stygt ment. Jeg oppfattet en kontringsmulighet imot og meningen var å hindre den. Det var en profesjonell feil og jeg var helt rolig og avslappet. Det var en god gammeldags beinkrok, og jeg tenkte jeg tok en for laget. Jeg var 100 % sikker på at jeg skulle få gult kort.
Da dommer Bjørn Hansen dro opp det røde kortet, var det lett å lese på Hagens reaksjon at han synes det var for strengt. Det fikk Eurosport-ekspert Eriksen til å reagere.
– Jeg tror at om jeg hadde vært treneren hans og han strakk armene i været og ikke forstod hvorfor han ble utvist for den der, så hadde jeg tatt han med meg inn i garderoben og fortalt han at «om du ikke forstår hvorfor du blir utvist der så vet jeg ikke om vi kan bruke deg på en fotballbane», sa Eriksen.
Da Hagen blir konfrontert med Eriksens kommentarer, stopper han opp litt.
– Det var et voldsomt utsagn, men i og med at han er fotballekspert så vet han alt best, sier Hagen.
24-åringen understreker at han ikke er noen stygg spiller.
– Jeg har fått ett gult kort fra før denne sesongen, det er det. Det er ikke noe kjekt å få rødt, men det ser nok litt verre ut enn det er. Det var ikke hevn over hodet, men når jeg har sett den i ettertid så forstår jeg jo at den kan oppfattes sånn.
Hagen har en fortid i blant annet Nest-Sotra og Åsane, hvor han i begge klubbene var lagkamerat med nettopp Sognve. Han forteller at det på ingen måte er noe vondt blod mellom ham og hans tidligere klubb.
– Jeg har absolutt ingen vonde minner fra tiden der. Åsane-guttene er en fantastisk gjeng og som jeg håper får det til fremover. Jeg tror ikke han ble livstruende skadet av den der. Men jeg får ta lærdom av det, sier Hagen.
Hagen forteller at han ennå ikke har hørt noe fra fotballforbundet, men Elverum-spilleren må nok belage seg på å se noen kamper fra sidenlinjen.
– Jeg får bare komme tilbake på trening i morgen og trykke til som vanlig. Men jeg dropper nok å forsøke å hindre flere kontringer på en stund, sier han.
OBOS-ligaen
Mislyktes med opprykket – nå termineres kontrakten ett år før tiden
18/12/2018 PÅ 20:48
OBOS-ligaen
Glad han slipper å møte Eliteserie-veteranen: – Vet han er vond å spille mot
02/12/2018 PÅ 19:43