Eurosport.no kunne torsdag avsløre at flere spillere i Sandnes Ulf blir frosset ut av klubben.
Flere spillere på utgående kontrakt, samt minst to spillere som har kontrakt også neste sesong, blir nektet å trene med klubben etter å ha vært kritiske til Bengt Sæternes.
OBOS-ligaen
OBOS-klubb permitterer samtlige spillere
18/03/2020 PÅ 16:47
Dagen derpå tar trener Sæternes et kraftig oppgjør med spillerne i Sandnesposten hvor han mener de har vist mistillit overfor treneren.
Han sier at han i etterkant av sesongevalueringen fikk mange urovekkende telefonsamtaler fra folk tett på spillertroppen og klubben.
– Jeg har i etterkant fått flere innspill på at spillere i troppen følte seg presset av sterke krefter og langt mer rutinerte spillere. Flere spillere måtte argumentere for at de var uenige med dem som ville det annerledes. Hvis ikke det er press, så vet ikke jeg. Vi vil svært gjerne ha spillere som tør å stå opp og faktisk ha egne meninger. At vi har spillere i troppen som gjemmer seg bak i forsøk på å påvirke andre bekymrer meg. Det var mitt ansvar å rydde opp i situasjonen. Vi var nødt for å ta grep, sier Sæternes til Sandnesposten.
Eurosport.no vet at flere spillere har følt seg oversett av Sæternes, og at kommunikasjonen har vært stort sett fraværende fra treneren.
Ingen av de utestengte spillerne har fått en begrunnelse som de kan kjenne seg igjen i, og stiller seg helt uforstående til treningsnekten.
Advokat Eirik Monsen i spillernes forening, NISO, er mildt sagt sjokkert når han leser Sæternes angrep på spillerne i media.
– Det er helt skandaløst. Vi er i dialog med noen av disse spillerne, og skal gjøre det vi kan for å hjelpe dem, sier Monsen til Eurosport.no

Reagerer på personalbehandlingen

Til Eurosport.no sa Sæternes i går følgende.
– Det er ting vi må ta internt, og jeg kan ikke kommentere personalsaker. Vi holder på å evaluere nå, og må løse dette etter hvert.
I Sandensposten nøler ikke trerenen med å ta et oppgjør med spillerne det gjelder.
– Disse to er vel på fotballspråket tatt i grov offside. Noen har forsøkt å påvirke en evaluering, samt pålegge andre spillere meninger de ikke har. De forsøkte å påvirke med en mislykket strategi. Når det gjelder fortsettelsen må vi selvsagt prate mer med spillerne. Alt bunner vel ut i hva klubben og spillergruppen kan akseptere. Samtidig vil jeg tro at spillerne det gjelder kommer til å kjenne etter for å finne svar på om en fortsettelse i Sandnes Ulf er det som føles riktig, sier Sæternes til avisen.
Monsen i NISO mener den typen kritikk han kommer med kan være svært ødeleggende for spillerne.
– Dette skaper lett rykter i et lite miljø. Det blir spekulert i hvem dette er. Det han kommer med er ganske krass kritikk overfor spillere, som er veldig uheldig. Han sier dette skal behandles internt, men behandler det likevel offentlig. Det er dårlig personalbehandling. Uttalelsen omkring de faktiske forhold gitt fra klubben samsvarer likeledes svært dårlig med spillernes versjon, sier Monsen.

Slår tilbake mot NISO

Til Eurosport.no uttalte NISO-advokat Madsen torsdag at det Sandnes Ulf gjør med spillerne er utfrysing, og ulovlig.
I Sandnesposten stiller daglig leder i Sandnes Ulf, Tom Rune Espedal, seg kritisk til NISO-advokaten, og mener de har alt på på det rene.
– Jeg ser at spillerforeningsens advokat langt på vei kaller det for et lovbrudd. Det vil jeg si er på grensen til injurierende. Vi valgte å be to av spillerne under kontrakt om å trene alternativt for en periode. Det gjorde vi for å skaffe oss en oversikt over situasjonen. Det samme gjaldt spillere på utgående kontrakt. Det anser klubben som en berettiget styringsrett med tanke på å beskytte den øvrige spillergruppen for unødvendig press og uro, sier Espedal til Sandnesposten.
Monsen forstår ikke kritikken fra Espedal, og står fast ved at det klubben driver med er i strid med arbeidsavtalen.
– Jeg står helt klart ved at dersom man sier at to eller flere spillere ikke skal trene med gruppen, for å skape ro, så er det noe som mangler her. For å si det forsiktig. Det er ikke anledning til å stenge de ute av den grunn. Dette håndteres på en gal måte. Det jeg får referert fra spillerne er en helt annen situasjon av saken. Dette er en form for utfysning, sier Monsen.
Eurosport.no har fredag gjort flere forsøk på å komme i kontakt med daglig leder i Sandnes Ulf Tom Rune Espedal og styreleder Terje Hopen, men har ikke fått svar.
OBOS-ligaen
Mislyktes med opprykket – nå termineres kontrakten ett år før tiden
18/12/2018 PÅ 20:48
OBOS-ligaen
Glad han slipper å møte Eliteserie-veteranen: – Vet han er vond å spille mot
02/12/2018 PÅ 19:43