Eurosports fotballekspert Roger Risholt har i kjent stil plukket ut de beste spillerne og trenerne i OBOS-ligaen for september. Mens Bodø/Glimt så godt som har sikret opprykket, har klubbene bak kludret det til for seg selv, noe som har resultert i en helt åpen kamp om både den siste opprykksplassen og kvalikplassene i ligaen.
I bunn er det, sett bort fra Arendal, tett som haggel mellom lagene. Pilen har pekt rett ned for flere lag, og fem runder før slutt er ingenting avgjort.
Risholt har derfor funnet frem øksen og levner ikke klubbene altfor mye ære.
OBOS-ligaen
OBOS-klubb permitterer samtlige spillere
18/03/2020 PÅ 16:47

– Grusom

– Vi har stort sett hyllet OBOS-ligaen gjennom hele sesongen. Fotballen som er blitt spilt har kanskje aldri vært bedre, men september måned har vært grusom og frustrerende å se på, sier Risholt.
Med fem runder igjen er det mye å spille om i begge ender av tabellen. Risholt spekulerer i om presset begynner å melde seg hos både spillere å trenere.
– Det er som at fotballen er gått flere år tilbake i tid på bare en måned. Den har vært preget av både keeper- og forsvarstabber. Det ser man også ut fra listen som er preget av veldig mange angrepsspillere, sier han.
Eurosport-eksperten vil likevel ikke svartmale månenden helt.
– Det har vært noen fantastiske scoringer, enkelte av dem YouTube-materialet. Det gjør likevel ikke noe med inntrykket av at det har vært levert for svakt jevnt over på de fire spillerundene. Det er heller ikke listen komplett denne måneden, sier Risholt.
Risholt har likevel kommet frem til følgende liste:

Månedens trenere:

1. Vegard Hansen, Mjøndalen: Mjøndalen har vært ett av få lyspunkt denne måneden. Har ikke vært veldig bra spillemessig, men full pott og 8-0 i målforskjell må være mer enn godkjent. Det er tross alt resultater man lever av. Virkelig meldt seg på i kampen om opprykk. Fem seirer på rad, fire i september. Normalt vært elendige på bortebane, men har kanskje endelig fått orden på den og. Da er det plutselig ikke så langt opp til Start som innehar den siste plassen som gir direkte opprykk.
2. Magnus Powell, Levanger: Åtte poeng på fire kamper, ubeseiret. Lå under mot Arendal men snudde til 3-2 på overtid. Sterke bortepoeng mot opprykkskandidatene Ulf og Start. Fortjent seier mot Kongsvinger. Er nå ferdig etter to gode sesonger i klubben, og har vært en profil. Blir spennende å se hvordan Levanger gjør det videre uten ham.
3. Arne Sandstø, Jerv: 2-1-1. Tapte Sørlandsderbyet mot start. Vært bunnlag nesten hele sesongen, men etter flere sterke resultater har Sandstø og co. plutselig å melde seg på i kamepn om kvalikplassene i ligaen. God prestasjon å snu en dårlig trend. Forlenget kontrakten, kanskje det har bidratt til mer ro i gruppen.

Månedens spillere:

1. David Akintola, Jerv: Fem mål på fire kamper. Hat trick borte mot Tromsdalen. Begynner virkelig å vise hva som bor i ham som midtspiss. Veldig hurtig, blitt en god avslutter. Ekkel å møte for forsvarsspillere i OBOS-ligaen.
2. Amahl Pellegrino, Mjøndalen: Fire scoringer i september, flere av dem av høy, høy klasse. Pellegrino spiller i feil liga når han drar frem sitt aller beste.
3. Sosha Makani, Mjøndalen: Holdt nullen i alle Mjøndalens fire kamper i september. Solid keeper som sprer trygghet, noe Mjøndalen har alltid har savnet.
4. Steffen Lie Skålevik, Start: Begynte som et fyrverkeri, men har som resten Start dabbet litt av, men har likevel levert fire scoringer i september. Jobber knallhardt for laget uansett, og er en god avslutter.
5. Mathias Fredriksen, Mjøndalen: Kreativ, flink til å skape overtall og gjør spillerne rundt seg bedre. Vært en viktig del av et Mjøndalen-lag som ikke har skuffet.
6. Niklas Sandberg, Ull/Kisa: Vært veldig nær listen flere ganger før. Nå får han endelig debuten. Unorsk fotballspiller som jeg regner med flere Eliteserie-klubber har på blokka.
7. Kristian Fardal Opseth: Hat trick da opprykket ble sikret mot Ull/Kisa sender ham inn på listen. Holdt på å bli matchvinner mot Start. Scorer mål på bestilling og fortsetter jakten på Daniel Nannskogs scoringsrekord.
Og flere navn vil ikke Risholt komme opp med.
– Listen stopper der. Jeg klarer ikke å komme frem til ti spillere som fortjener å være på denne listen denne måneden, sier han.
OBOS-ligaen
Mislyktes med opprykket – nå termineres kontrakten ett år før tiden
18/12/2018 PÅ 20:48
OBOS-ligaen
Glad han slipper å møte Eliteserie-veteranen: – Vet han er vond å spille mot
02/12/2018 PÅ 19:43