Fredrikstad ligger på en 14. plass i OBOS-ligaen og ligger på kvalifiseringsplassen etter 17 spilte runder. Klubben har to seiere, åtte uavgjorte og syv tap så langt i årets sesong.
Selv om det ikke har vært en sportslig god sesong er det faktisk en tabell klubben topper. De åtte kampene som har endt med uavgjort gjør at klubben topper tabellen med flest uavgjort-kamper i OBOS-ligaen.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57

– At vi leder tabellen er et bevis på det

Det kan gi Fredrikstad-klubben en bonus, av det noe bisarre slaget. Det var Fredrikstad Blad som omtalte saken først. OBOS deler nemlig ut 100 000 kroner til det laget som spiller flest uavgjorte kamper i OBOS-ligaen.
– Det er OBOS som har et stort fokus på deling. Det er OBOS sin idè om å sette fokus på å dele. Derfor har denne deletabellen.no, som vi dessverre topper, sier daglig leder og sportssjef i Fredrikstad, Joacim Heier, til Eurosport.no.
– Åtte uavgjort etter 17 runder er for mye. Det peker tilbake på at vi ikke har avgjort veldige mange av kampene våre. Nå er OBOS-ligaen en veldig jevn liga. Jeg leste en statistikk på at det er den ligaen som har mest uavgjort i Europa. Slik sett er det ikke rart at det blir mange uavgjort-kamper. Vi har ikke evnet å bikke kampene til vår fordel. Der har ikke vi vært gode nok i mange avgjørende øyeblikk på slutten av kampene. At vi leder den tabellen er et bevis på det, fortsetter Heier.
Likevel er det langt fra sikkert at det er Fredrikstad ender opp med pengene etter sesongen. Åsane, Jerv, Levanger, Elverum og Mjøndalen puster FFK i nakken om bonusen. De fem lagene har spilt syv kamper som har endt uavgjort.

– Tar heller et par plasser opp på tabellen

Selv om 100 000 kroner ville vært fine penger inn på konto, men det er noe annet Heier heller ønsker seg.
– Så sant vi er på trygg plass hadde det vært en hyggelig avslutning på sesongen. Nå er det klart at å klatre en god del plasser på tabellen hadde gir også en god del penger. Jeg tar heller et par plasser opp på tabellen, men jeg synes tiltaket fra OBOS er artig, forteller han.
Han håper laget fortsetter å utvikle seg til høsten slik at laget er på trygg grunn ved serieslutt.
– Først og fremst handler det om å utvikle seg fra uke til uke i prestasjonene, men ser en litt kynisk på det handler det om å komme høyt nok opp på tabellen slik at vi sikrer OBOS-spill også neste sesong. Vi har startet på en langsiktig plan og vi er i utvikling prestasjonsmessig. Fortsetter vi den utvlingen kan vi komme noen plasser opp på tabellen, sier Heier.
OBOS-ligaen
«Toppklubben» fra Ekeberg: – Norsk fotball trenger disse solskinnshistoriene
14/09/2021 PÅ 12:18
OBOS-ligaen
Ny FFK-opptur: – Ingenting som kommer til å stoppe oss nå
20/05/2021 PÅ 17:54