Populære sporter
All sport
Vis alt

Klubblegenden legger opp etter karrierens høydepunkt

Eirik Fure

Oppdatert 20/12/2017 klokken 19:23 GMT+1

Notodden-kaptein Borgar Velta (38) blir stående med 466 obligatoriske kamper for klubben. Nå har han fortalt lagkameratene at han legger opp.

Borgar Velta

Foto: Eurosport

Stoppervetaranen forklarer valget slik til Eurosport.no:
– Det er en totalvurdering. Kroppen fungerer egentlig fint, men det har vært så mye med jobb ved siden av, familie og to unger. Jeg følte at tiden var inne for å bruke mer tid på familien og ha fri i helger. Det er hovedgrunnen, sier han.
Valget har likevel ikke vært enkelt. Velta var sentral da Notodden sikret opprykk til OBOS-ligaen i høst, og sendte samtidig Fredrikstad ned til PostNord-ligaen.
– Det var desidert karrierens høydepunkt. En fin måte å gi seg på, smiler Velta til Eurosport.no.

– Håper det er den rette avgjørelsen

Han hadde muligheten til å fortsette i klubben, noe som blant annet ville betydd at han ville tatt turen til Stavanger og Viking neste sesong, men endte altså i stedet med å sette karrierepunktum.
– Det har vært en lang karriere, så jeg følte det var et riktig punktum å gi meg med opprykket, men den satt langt inne. Jeg har brukt mye tid på det og grublet, sier han.
– Det har vært vanskelig. Fotballen har vært en stor del av livet mitt. Det har blitt en livsstil. Jeg håper det er den rette avgjørelsen. Jeg kommer helt sikkert til å savne det, men jeg vil tenke at det blir deilig at det ikke er planer hver eneste helg.
(saken fortsetter under Notoddens opprykksglede)

Fått mye tilbakemeldinger

Nå blir tobarnsfarens fokus på familien, samtidig som han jobber med logistikk i et IT-firma.
Det er kun kort tid siden han offentliggjorde avgjørelsen, men allerede har det strømmet inn meldinger.
– Det har vært mye hyggelige tilbakemeldinger og gode ord. Det er hyggelig å ta med seg. Jeg bor i byen, så jeg kommer til å holde kontakten med laget og klubben.
Telen omtalte saken først. Veltas første kamp i Notodden-trøya kom ifølge lokalavisen i 2000, og i ettertid har han vært med på hele eventyret som nå altså endte i OBOS-ligaen. Det har medført til at han har 466 obligatoriske kamper.
(saken fortsetter under)

Ønsker å returnere til fotballen

Velta er klar på at han ikke er helt ferdig med fotballen. 38-åringen åpner blant annet opp for å bidra med aldersbestemte lag, men sier det er noe som tidligst blir aktuelt neste år.
Skal man tro Velta, kan 2018 bli et svært interessant år for Notodden dersom de riktige grepene gjøres i vinter.
– Jeg håper vi beholder stammen i laget. Det vil naturligvis bli noen utskiftninger, så jeg håper vi klarer å forsterke bra. Grunnstammen og spillestilen er på plass, så vi må bygge videre på det. Jeg tror vi skal bite godt fra oss, sier han, og forsikrer at han vil følge bortekampene fra sofaen.
– Jeg er takknemlig for tiden jeg har hatt i Notodden. Det har vært en fantastisk reise fra 3. divisjon og opp i systemet. Jeg har vært veldig som har fått være med på masse gode minner.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame