Flere spillere i Sandnes Ulf nektes å trene med klubben.
Det får Eurosport.no bekreftet av spillerne selv.
Det gjelder både spillere som er på utgående kontrakt og minst to spillere som har kontrakt også neste år. Etter det Eurosport.no erfarer er årsaken at flere har uttrykt seg kritisk til trener Bengt Sæternes.
OBOS-ligaen
OBOS-klubb permitterer samtlige spillere
18/03/2020 PÅ 16:47
Avgjørelsen med å stenge ute enkeltspillere er blitt tatt etter en evaluering klubben skal ha blitt tvunget gjennom etter sesongen.
Flere spillere ønsket selv å være anonyme i evalueringen, og forsøkte å si ifra om det, men løsningen ble en undersøkelse der det var valgfritt om du ville skrive eget navn eller ikke.
I ettertid har spillerne diskutert utviklingen under Sæternes seg imellom, og om de har tro på prosjektet hans.
Denne informasjonen skal ha lekket til Sæternes, og ikke falt i god jord hos verken Sæternes eller daglig leder Tom Rune Espedal.
– Det hørtes dramatisk ut. Det er ikke sannheten. Det er ting som vi må ta internt, og jeg kan ikke kommentere personalsaker. Vi holder på å evaluere nå, og må løse dette etter hvert, sier Sæternes når Eurosport.no konfronterer ham med opplysningene.
Eurosport.no har vært i kontakt med NISO, som sier at saken kan få snarlige konsekvenser for Sandnes Ulf.

Bekrefter treningsnekt

Mads Nielsen, som forlater Sandnes Ulf etter sesongen, bekrefter overfor Eurosport.no at han har fått beskjed om at han ikke får trene med laget til tross av at han har kontrakt ut året.
– Det er riktig at noen har fått beskjed om at de skal trene på Elixia (treningssenteret) i stedet. Jeg har ikke lyst til å si så mye mer om det, men de som er ferdige i klubben har fått beskjed om å trene på Elixia, sier Nielsen til Eurosport.no
For å holde seg i form sier Nielsen at han gjerne skulle ønsket å trene videre med klubben ut kontraktstiden, men det får han ikke lov til.
– Selvfølgelig skulle jeg ønske det, men nå er det blitt sånn. Jeg har en avtale om at jeg har fått ferie, men får betalt ut kontraktstiden, sier Nielsen.
Eurosport har vært i kontakt med flere spillere som stiller seg uforstående til treningsnekten. Begrunnelsen skal ifølge flere være at de har hatt en negativ påvirkning på spillergruppen.
Nielsen opplyser at klubben har gitt spillerne lov til å oppholde seg i garderoben, men at de ikke er ønsket på feltet.
Sæternes vil ikke utdype hvorfor enkelte spillere ikke får lov til å trene med laget.
– Jeg kan jo ikke kommentere en sånn personalprosess som vi holder på med nå. Det er naturlige årsaker til at folk trener annerledes, sier Sæternes.
– Ja, det er jo flere som trener alternativt nå, men sånn er det bare. Jeg vil ikke kommentere det noe mer, sier han.

Ulf

Foto: Eurosport

Kjenner seg ikke igjen

Daglig leder i Sandnes Ulf, Tom Rune Espedal, kjenner seg ikke igjen i Eurosports opplysninger.
– Det er ingen som ikke trener med klubben. De møter på trening klokken ti og trener forskjellige ting. Noen løper, noen spiller fotball, noen trener på treningssenter.
Espedal får støtte av Sæternes.
– Alle som er på kontrakt, var på trening i dag. Det er det jeg kommenterer, sier treneren.
Eurosport vet at dette ikke stemmer, og har fått bekreftet fra flere spillere, som også har kontrakt neste sesong, at de ble nektet å være med på dagens økt.
Espedal forteller at klubben er inne i en evalueringsprossess som han anser som helt normal.
– Vi er midt i en evaluering, noen er fornøyde, noen er misfornøyde og noen evalueres. Det er helt normalt i Sandnes Ulf, og noe som foregår i alle klubber etter en endt sesong. Særlig etter en sesong som ikke har gått helt som man hadde ønsket, sier han.

Reagerte på evalueringsmetoder

Som en del av evalueringen etter sesongen som endte i kvalik-tap mot Ranheim, ble spillerne bedt om å levere et skjema der det ble presisert at det skulle fylles ut navn.
Enkelte spillere reagerte på dette, og leverte anonymt.
– Evalueringen var det valgfritt å svare på. Om man vil ha navn eller ikke navn er ikke vesentlig, men jeg synes at man i en prestasjonsgruppe som ønsker å bli bedre at man skal være ærlige, sier Espedal.

Misnøye med Sæternes

Sæternes bekrefter at noen spillere har uttrykt sin misnøye med treneren.
– Det er utbredt misnøye med sesongavslutningen vår, både fra kubb, spillere og meg. Det er det vi holder på med nå, sier Sæternes.
Eurosport.no vet at kommunikasjonen mellom Sæternes og enkelte spillere er svært dårlig.
Spillere som ytret ønske om å være med på fellesøkter har blitt møtt med avslag, uten noen videre begrunnelse.
Sandnes Ulf-treneren påpeker at det er naturlig at ikke alle er tilfreds med en sesong som endte under målsettingen.
– Misnøye vil det alltid være. Noen er misfornøyde, andre er fornøyde, det er ingen som er redde for det, etter slik vi avsluttet sesongen, sier Sæternes.
Eurosport.no har torsdag ettermiddag vært i kontakt med styreleder Terje Hopen, som sier følgende i en SMS til Eurosport:
– Da har jeg lest artikkelen. Har ingen kommentarer utover det som står der. Henviser til daglig leder, skriver Hopen til Eurosport.
Heller ikke supporterleder Alf Morten Haga ønsker å uttale seg:
– Jeg har ingen kommentar, og ønsker ikke å blande meg inn i dette, sier Haga til Eurosport.
OBOS-ligaen
Mislyktes med opprykket – nå termineres kontrakten ett år før tiden
18/12/2018 PÅ 20:48
OBOS-ligaen
Glad han slipper å møte Eliteserie-veteranen: – Vet han er vond å spille mot
02/12/2018 PÅ 19:43