Eurosport.no har fått bekreftet at flere spillere i Sandnes Ulf denne uken nektes å trene med klubben.
Bakgrunnen for saken er en evaluering klubben skal ha tvunget gjennom etter sesongen, som spillerne ønsket at skulle være anonym, og forsøkte å si fra om, men som klubben nektet å godta og deretter tvang gjennom. Utad lovet de en god og grundig evaluering, men fåtallet turte være ærlige så lenge de måtte stå med fullt navn.
I etterkant av dette har spillerne seg imellom diskutert treneren og utvikling under ham, og om de har troen på prosjektet. Dette har lekket til Sæternes, og ikke falt i god jord hos trener og klubbledelse, som har svart med å vise bort de som har vært kritiske fra treningsfelt.
OBOS-ligaen
OBOS-klubb permitterer samtlige spillere
18/03/2020 PÅ 16:47
– Jeg kan jo ikke kommentere en sånn personalprosess som vi holder på med nå. Det er naturlige årsaker til at folk trener annerledes, sier Sæternes til Eurosport.

Bekrefter ulovlige forhold

Advokat i Norsk Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO), Eirik Monsen, bekrefter at han kjenner deler av saken til Eurosport.no.
Etter å ha fått en fyldigere versjon, er han ikke i tvil om at det som foregår i klubben strider mot hva som er lovlig.
– I veilederen til standardkontrakten til NFF står det at man ikke har anledning til å fryse ut spillere. Forutsetningen skal i så fall være at spilleren har adekvate treningsalternativ. I denne saken fremgår det rimelig klart at forholdene går inn under utfrysning - og at det klubben gjør er ulovlig.
– Når en spiller er skadet og har behov for opptrening, kan slike forhold være forsvarlige. Men når spilleren er frisk og ønsker å trene med klubben, er det noe helt annet.
Mads Nielsen er en av spillerne Eurosport har snakket med som bekrefter forholdene i klubben.
– Det er riktig at noen har fått beskjed om at de skal trene på Elixia (treningssenteret) i stedet, sier Nielsen til Eurosport.no

– Hva holder Sandnes Ulf egentlig på med?

Eurosport vet at de aktuelle spillerne ikke var en del av Sandnes Ulfs trening torsdag. Sæternes har imidlertid en helt annen versjon av saken.
– Alle som er på kontrakt, var på trening i dag, sier han til Eurosport.
Monsen innrømmer at han setter store spørsmålstegn ved det som foregår i OBOS-liga-klubben.
– Det er veldig nærliggende å spørre: Hva holder Sandnes Ulf egentlig på med? Hva er det de prøver å oppnå?
På spørsmål om hvilke konsekvenser dette kan få for Sæternes og Sandnes Ulf, innrømmer Monsen at lovverket ikke gir noe tydelig svar.
– Dette er ikke saker vi normalt kommer borti. Vi har heldigvis ikke mange slike eksempler i norsk fotball.
Eurosport vet at flesteparten av spillerne som har blitt fryst ut har kontrakt ut 2017. Men at det er minst to som har kontrakt også i 2018.
– Med de som har kontrakt ut året, er det litt vanskelig å si hva gjelder rettigheter og lignende. Men når det gjelder de som har kontrakt videre, er det veldig annerledes. For det første må det foreligge en berettiget årsak til oppsigelse. Vedvarende utfrysning vil være en berettiget årsak til å oppheve avtalen. Det kommer helt an på omfanget.

Kan få snarlige konsekvenser

Evalueringen skal ha funnet sted forrige uke. Ifølge Eurosports opplysninger skal utfrysningen av spillere ha startet på mandag. Monsen mener det ikke vil ta lang tid før dette får konsekvenser.
– Det er ikke snakk om mange dagene. Utfrysning er et sterkt ord - men det er tilfellet her. Spillerne det gjelder bør snarest gjenopptas i vanlig spill.
Når det gjelder NISOs involvering i saken, bekrefter Monsen at de allerede er i dialog med de aktuelle spillerne.
– Vi kjenner godt til situasjonen, og holder oss orientert. Inntil videre har vi en passiv rolle, så får vi se hvordan ting utvikler seg.
OBOS-ligaen
Mislyktes med opprykket – nå termineres kontrakten ett år før tiden
18/12/2018 PÅ 20:48
OBOS-ligaen
Glad han slipper å møte Eliteserie-veteranen: – Vet han er vond å spille mot
02/12/2018 PÅ 19:43