Mos-hat trick sendte Strømsgodset til cupfinalen

Oppdatert 31/10/2018 klokken 22:00 GMT+1

Mustafa Abdellaoue scoret alle målene da Strømsgodset slo LSK 3–0 i semifinalen i cupen onsdag kveld. Det er Godsets første cupfinale siden 2010.

Mos

Etter en målløs 1. omgang fikk Abdellaoue virkelig fart på seg etter hvilen. Fire minutter var spilt av 2. omgang da Godset viste fram et klasseangrep.
Jonathan Parr slo en tversoverpasning på pannebrasken til Lars-Christopher Vilsvik. Han nikket ballen inn i feltet til «Mos», som tok ned ballen på brystet, fintet ut Erik Sandberg og hamret inn 1–0 rett foran nesa på Godsetunionen.

Straffemål

Strømsgodset har hatt en fæl høst, men fikk en opptur med 2–0 over Vålerenga i helgen.
Like etter 1-0-målet kom en ny opptur, og nok en gang var «Mos» målscorer. LSKs Marius Amundsen ble rundlurt, og sklitaklet Tokmac Nguen. Dommer Tom Harald Hagen pekte på straffemerket uten de store protestene fra LSK.
Straffen banket spissen i nettet, og de mørkeblå fra Drammen var ett steg nærmere Ullevål.
Lillestrøm forsøkte å slå tilbake, men klarte aldri å overliste Morten Sætra i Godset-målet. I stedet ble det 3–0 med sju minutter igjen på kampuret. Igjen var «Mos» sist på ballen.

Cupgull i 2010

Tokmac Nguen var alene med keeper, og skjøt mot lengste hjørne. Marco Maric reddet, men ballen endte i beina til «Mos», som var helt alene og hadde åpent mål. LSK-forsvarerne ropte på offside, men ble ikke hørt.
Sist gang Godset spilte cupfinale var i 2010, da de vant NM-gull etter 2–0 over cupsensasjonen Follo.
Cupfinalen spilles 2. desember. Motstander blir Rosenborg eller Start, som møtes torsdag.