Regjeringen har åpnet for mer internasjonal idrett i Norge utover høsten, men grensen på 7000 tilskuere blir ikke hevet til fotballandskampen mot Nederland.
Tirsdag sendte kulturdepartementet ut brev med flere avklaringer for idrettsarrangement utover høsten. Innreise for utenlandske utøvere har vært et tema som stadig har dukket opp under koronapandemien.
UEFA Europa League
Knutsen om «utrolig» Arsenal-egenskap: - Viktig å snakke om det
EN TIME SIDEN
– Jeg er veldig glad for at vi kan ha internasjonal idrett i Norge denne høsten. Det er etterlengtet og jeg håper det blir verdsatt både av publikum og av idretten selv. Jeg tror det er bra at idretten får den forutsigbarheten vi nå gir dem, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V).
Unntakene gjør det mulig å ha landskamper og europacuper i fotball, håndball og ishockey på norsk jord. I tillegg har VM i bryting og Norway Chess fått avklaringene de har bedt om.
Norges Fotballforbund har gjort flere framstøt overfor myndighetene i et håp om å fylle Ullevaal stadion med 75 prosent av kapasiteten. Det vil si 21.000 tilskuere.
– Jeg er glad for at vi kan ha så mange som 7000 tilskuere på Ullevaal mot Nederland. Jeg har stor respekt for at fotballen ønsker å arrangere en storslagen publikumsfest, men NFF har allerede fått svar på sin forespørsel om å ha flere publikummere på stadion enn gjenåpningsplanen tilsier, sier Raja til NTB.
Norge møter Nederland 1. september til kamp i VM-kvalifiseringen. (©NTB)
Så du denne?

Bernt oppsummerer: RBK-show, hat-trick og hyllest av bortesupportere

Eliteserien
Klar for RBK etter anbefaling av landslagskompisen: – Vist interesse lenge
2 TIMER SIDEN
UEFA Europa League
Oppløftende nyheter rundt Glimt-profilen: – Aktuell for en startplass
5 TIMER SIDEN