• Se første kvalikkamp til OBOS-ligaen: KFUM - Åsane lørdag kl. 13.00 på Eurosport Player
EKEBERG (Eurosport.no):
– Jeg har hørt litt. Har ikke fått noe konkret, men jeg bryr meg ikke så mye om det egentlig, jeg bare fokuserer på fotballen og gjør mitt, sier KFUMs Moses Mawa da han får spørsmål om det er noen interesse for han.
Fotball
Solbakken invitert til Wenger-møte – skal diskutere omstridte VM-planer
EN TIME SIDEN
– Du har hørt litt?
– Det er rykter og sånn, men jeg vet ikke. Det er blant annet gutta som har sagt at de har sett folk, sier han.
Eurosport.no kjenner til at Tromsøs sportsjef Svein Morten Johansen var til stede på kampen mellom KFUM Oslo - Fredrikstad. Han kom sammen med Atta Aneke som er agenten til Moses. Også representanter fra Sarspborg, Viking, Molde, Jerv og Start var tilstede på kampen.
– De virker kanskje litt interessert i meg, jeg vet ikke. Men det er absolutt kult, sier han.
Svein Morten Johansen har ikke besvart Eurosport.nos henvendelser fredag ettermiddag.
Se intervjuet med Moses Mawa her (saken fortsetter under videoen):

– Man får se etter sesongen

KFUM-trener Jørgen Isnes forteller at flere av hans spillere vekker interesse hos større klubber, og at Moses Mawa er en av dem.
– Det sitter sportssjefer her nesten hver helg, eller hvert fall annenhver helg og ser på våre kamper. Jeg vet at flere av våre spillere er under loopen og det er sånn det burde være i norsk annendivisjon. Vi har sett i tidligere år at det kommer Eliteserie-lag og OBOS-lag og henter spillere fra dette nivået. Da er det naturlig at det også kommer litt interesse rundt våre spillere, sier Isnes til Eurosport.no.
– Har Tromsø ikke henvendt seg til dere om Moses?
– Nei, det har de ikke. Jeg forventer at Eliteserie-klubbene gjør jobben sin og er rundt på ulike arenaer både i OBOS-ligaen og PostNord-ligaen, så det er nok et slikt tilfelle, så får man se når sesongen er over om det er noe som ligger i mailboksen, sier han.
Men han er klar på at Moses kunne spilt på et høyere nivå.
– Helt klart. Også tror jeg det er et eller annet med timing for veldig mange av disse spillerne. Moses har sin beste sesong nå, om han skal skynde seg avgårde til en Eliteserie-klubb, det er litt vanskelig å si, kanskje han skal ta et år eller to til i KFUM for å kunne ta seg enda høyere opp, legger han til.
Se intervjuet med Isnes her (saken fortsetter under):

– Hardtarbeidende

Moses har scoret 13 mål i serien, ett mål i kvalifiseringskampene mot Fredrikstad og to mål i cupen denne sesongen.
– Han er hardtarbeidende. Han har en x-faktor, han kan score på de mest utroligste måter, og så kan han brenne en del sjanser også. Moses har hatt mange sjanser i år som han burde satt, så har han satt noen som er helt klin umulig. Der ligger litt av utfordringen til Moses også, å sette de største sjansene. Sist sesong var det vel 12 scoringer, så han har vært viktig for oss i år, sier Isnes.
22-åringen forteller at han snakker med agenten sin jevnlig.
– Han har sagt at jeg har gjort det bra og det er mange som er interessert.
– Hvis det kommer noen tilbud fra en Eliteserieklubb etter sesongen, hvordan ville du reagert?
– Vet ikke, vi får se om det kommer eller ikke, så tar vi det derfra, sier han.
Han forteller at drømmen har alltid vært å spille på et høyere nivå og mener selv at han er god nok til å spille i OBOS-ligaen.
– Ja, absolutt. Det er alle gutta våre.
– Eliteserien da?
– Ja, svarer han.
Lørdag møter de Åsane i den første kvalifiseringskampen til OBOS-ligaen. Kampen kan du se fra kl. 12.45 på Eurosport Player.
Sett denne?
Eliteserien
Bekymret seg for noe helt annet da kneet røk: – Utrolig ubeleilig
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Uenige om VAR: – Jeg holder på å spy
14 TIMER SIDEN