Populære sporter
All sport
Vis alt

Eliteserie-kometen var skeptisk til omveltningen: – Et stort steg

Jacob Sundblom Nygaard

Publisert 16/11/2018 klokken 10:33 GMT+1

Rufo synes det var en vanskelig avgjørelse å forlate varme Barcelona for Eliteserie-spill i Sandefjord.

Rufo

Foto: Scanpix

SANDEFJORD / OSLO (Eurosport.no):
– Jeg er glad og fornøyd med å være her. Men i starten når jeg kom hit så var jeg litt skeptisk og bekymret. Dette er første gang jeg spiller fotball utenfor Spania, og det var et stort steg, sier Rufo til Eurosport.no.
Han var blant annet spent på klimaet i Norge, men har selv tatt Eliteserien med storm. På et bunnlag har han scoret syv mål på elleve kamper, og blitt en umiddelbar publikumsfavoritt i hvalfangerbyen.
– Jeg visste om kulda og fjordene i Norge, men egentlig ikke så mye mer. Jeg liker kulda og planlegger å besøke en fjord til neste år, sier 25-åringen, med et smil om munnen.

Blir trolig med ned

Med 1-1 mot Sarpsborg 08 forrige serierunde ble det klart at Vestfold-klubben spiller OBOS-ligaen i 2019. Angrepsspilleren har kontrakt også neste sesong, og sier at det meste tyder på at han blir med laget ned.
– Nå ligger alt fokus på å fullføre sesongen. Men Martí kommer til å fortsette, og vi har funnet vår måte å spille på. Jeg er sikker på at dette laget vil ha et spennende prosjekt også neste sesong. Det vil jeg selvsagt gjerne være en del av, sier spanjolen.
Han merker stor forskjell på måten man spiller fotball på i Norge, sammenlignet med hva han er vant med fra Spania.
– Det er en tilpasning som jeg fremdeles vender meg til. I Norge spiller man mer fysisk fotball mot hva jeg er vant med. Samtidig tror jeg det kan være en fordel for meg som en litt mer teknisk spiller å komme hit med min bakgrunn.

Får hjelp av lagkamerater

Det siste halvåret har SF-laget fått stor spansk innflytelse. Hovedtrener Martí Cifuentes har tatt med seg spanske kolleger i trenerteamet, og har i tillegg til Rufo også hentet Marc Vales til klubben som snakker spansk. Enric Vallés og Pau Morer har vært i laget over en lengre periode.
– Jeg må bli bedre i engelsk, men disse gutta har gjort det enklere for meg å komme hit. Det hjelper meg stort at jeg har andre å prate spansk med i klubben.
Han kommer godt over ens med trener Cifuentes, og liker måten han ønsker at laget skal fremstå.
– Martí har en ide om hvordan vi skal spille, og jeg tror den passer meg godt, sier Rufo, som kom til Norge og Sandefjord i sommer.
Hvalfangerne avslutter sesongen mot Molde om åtte dager.
Se intervju med Rufo her!
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame