SANDEFJORD / OSLO (Eurosport.no):
– Jeg er glad og fornøyd med å være her. Men i starten når jeg kom hit så var jeg litt skeptisk og bekymret. Dette er første gang jeg spiller fotball utenfor Spania, og det var et stort steg, sier Rufo til Eurosport.no.
Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
I GÅR PÅ 17:55
Han var blant annet spent på klimaet i Norge, men har selv tatt Eliteserien med storm. På et bunnlag har han scoret syv mål på elleve kamper, og blitt en umiddelbar publikumsfavoritt i hvalfangerbyen.
– Jeg visste om kulda og fjordene i Norge, men egentlig ikke så mye mer. Jeg liker kulda og planlegger å besøke en fjord til neste år, sier 25-åringen, med et smil om munnen.
Les også: Lagkameratene om Brann-profilens nye rolle: – Skikkelig nerd.

Blir trolig med ned

Med 1-1 mot Sarpsborg 08 forrige serierunde ble det klart at Vestfold-klubben spiller OBOS-ligaen i 2019. Angrepsspilleren har kontrakt også neste sesong, og sier at det meste tyder på at han blir med laget ned.
– Nå ligger alt fokus på å fullføre sesongen. Men Martí kommer til å fortsette, og vi har funnet vår måte å spille på. Jeg er sikker på at dette laget vil ha et spennende prosjekt også neste sesong. Det vil jeg selvsagt gjerne være en del av, sier spanjolen.
Han merker stor forskjell på måten man spiller fotball på i Norge, sammenlignet med hva han er vant med fra Spania.
– Det er en tilpasning som jeg fremdeles vender meg til. I Norge spiller man mer fysisk fotball mot hva jeg er vant med. Samtidig tror jeg det kan være en fordel for meg som en litt mer teknisk spiller å komme hit med min bakgrunn.
Les også: Dansk statsadvokat anker Bendtner-dommen.

Får hjelp av lagkamerater

Det siste halvåret har SF-laget fått stor spansk innflytelse. Hovedtrener Martí Cifuentes har tatt med seg spanske kolleger i trenerteamet, og har i tillegg til Rufo også hentet Marc Vales til klubben som snakker spansk. Enric Vallés og Pau Morer har vært i laget over en lengre periode.
– Jeg må bli bedre i engelsk, men disse gutta har gjort det enklere for meg å komme hit. Det hjelper meg stort at jeg har andre å prate spansk med i klubben.
Les også: Ranheim signerte ny spiller.
Han kommer godt over ens med trener Cifuentes, og liker måten han ønsker at laget skal fremstå.
– Martí har en ide om hvordan vi skal spille, og jeg tror den passer meg godt, sier Rufo, som kom til Norge og Sandefjord i sommer.
Hvalfangerne avslutter sesongen mot Molde om åtte dager.
Se intervju med Rufo her!
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 PÅ 18:53
Eliteserien
Høydramatisk da LSK klatret til toppen av tabellen: – Det smaker litt ekstra
18/04/2022 PÅ 18:10