Trolig lagoppstilling (4-2-1-3/4-3-3/4-4-2):
M. Sandberg
Joacims blogg
En «no-brainer» – men nå må de legge vekk Eggen-sammenligningen
12 TIMER SIDEN
M. Solheim – A. Hanche-Olsen – Y. Amankwah – E. Jonassen
T. Lumanza – E. Bohinen
L. Kassi
O.V. Edvardsen – K. Kinoshita – O. Brynhildsen
Keeper - 5
Marcus Sandberg var seriens beste keeper foregående sesong. Sto til tider som en vegg og var ekstremt viktig for Stabæk på vårsesongen, da laget var begrenset. Meget høyt laveste nivå. Bak ham er unge Ulla og Brauti. Sandberg får ikke bli skadet.
Forsvar - 3
Stabæks forsvar var pottetett i fjor høst og Amankwahs inntreden gjorde at lagets defensive dødballspill ble ekstremt mye bedre. Hans nærvær hevet også Hanche-Olsen som var en av seriens beste stoppere på høsten. Flere østeuropeiske klubber har vist interesse for Hanche i vinter. På høyreback vil nye og bunnsolide Mats Solheim spille. Jeppe Moes kne gikk uheldigvis i stykker mot FK Haugesund. Det er noe som heter: Den enes død, den andres brød. Emil Jonassen har vært klubbløs og var nå på vei til Sandefjord, men nå ser det ut til at han havner i Stabæk isteden. Jonassen er en erfaren spiller som vet hva dette handler om. Denne lagdelen er dog syltynn, bak disse fire finnes kun unge Pignatel Jensen på stopperplass og Peder Vogt på backplass.
NB! Jonassen er ikke formelt klar for Stabæk ennå, men mye tilsier at han vil signere.
Midtbane - 4
Det har forsvunnet mange gode midtbanespillere ut fra dette laget fra foregående sesong, men det er fortsatt masse kvalitet og talent igjen. Emil Bohinen var en av seriens beste spillere i fjor høst. Får Luc Kassi være frisk er han klasse i Eliteserien. Lumanza og Vetlesen trenger begge en nystart, men har masse kvalitet i bunn. Jesper Isaksen er hentet fra KBK og vil gjøre en solid jobb for Bærum-laget. Det kan også bli slik at de snur treeren i midtbaneleddet og spiller en klassisk 4-3-3.
Angrep – 3
Det er en del spørsmål rundt angrepet. Ola Brynhildsen har sett meget bra ut i vinter og er selvskreven. De to andre plassene er jeg mer usikker på, men det ser ut som Kinoshita og Edvardsen legger beslag på dem. Azemi har ikke funnet tilbake til seg selv i vinter. Rusike trenger tid etter skaden. Vetlesen og Kassi kan også spille på kantene hvis det trengs.
Treneren - 4: Janne Jönsson
Svensken imponerte enormt i fjor høst da han ankom Stabæk. En klubb han kjente ut og inn fra tidligere. Stabæk er en klubb som henter ofte spillere som ikke helt har fått ut sitt potensial i andre klubber, eller har som har kjørt seg fast i karrieren. Janne passer perfekt på disse med sin rolige fremtoning og silkehender.
Nøkkelspilleren: Marcus Sandberg
Sisteskansen er en ekstrem trygghetsfaktor for dette Stabæk-laget. En keeper som er til å stole på og som nesten aldri gjør feil. Skaper en ro til forsvaret som er uvurderlig.
Gjennombruddet: Oliver Valaker Edvardsen
Grorud-spilleren var en av få overganger i fjor høst, og viste allerede i fjor høst at han har nivået inne. En ekstrem hurtighet og fullstendig uredd i stilen. Han vil stille i stand mye trøbbel med sin fart og løpsvilje den kommende sesongen.
Salgsobjektet: Emil Bohinen
Bohinen var en av seriens beste spillere i fjor høst og var meget nær å bli klar for Leeds i vintervinduet. Han skrev litt overraskende på en ny langtidsavtale i vinter, men fortsetter han storspillet fra i høst, så selges han denne sommeren. Flere klubber har Bohinen på blokka, og jeg vet at både far og sønn Pozzo som eier Udinese og Watford er meget begeistret for den unge midtbanespilleren.
Undervurdert: Luc Kassi
Kassi har vært en årrekke i norsk fotball og kanskje aldri blitt riktig anerkjent. Jeg mener han er undervurdert og kommer til å bli en svært viktig spiller for Stabæk i år. Han kan bekle flere plasser i midtbaneleddet, og er en spiller som holder et høyt eliteserienivå. Forhåpentlig får han være skadefri.
Drømmespilleren: Adama Diomande
Diomande var sensasjonelt bra da han var i Stabæk sist, og den kraftfulle spissen er akkurat hva Stabæk savner for å være en skikkelig medaljekandidat.
X-faktoren: Yaw Amankwah
For et lag som var helt nakne på dødball vårsesongen til å bli svært robuste noen måneder senere, var Amankwahs inntreden en gudegave. Bergenseren var ekstremt god til å rydde egen boks.
Overgangsvinduet:
En hel haug av spillere har forsvunnet ut portene av Nadderud, og flere av dem hadde påvirkning på laget. Hernandez, Askildsen, Junker og Skytte leverte alle godt for Stabæk på høsten. Hernandez er erstattet med rutinerte Solheim. Azemi skal ta over etter Junker og Jesper Isaksen skal tette hullet til Askildsen. Samlet sett er nok Stabæk svekket kontra i fjor høst, men samtidig har man unge spillere i troppen som kan utvikle seg ytterligere og fylle disse hullene.
Sesongen:
Høsten var meget bra for Stabæk og den bar preg av et lag som fort skulle kjempe om medaljer i 2020. Laget har også vært meget gode i vinter, men jeg synes de er for tynne til å ta edelt metall. De tåler ikke skader i bakre firer og har fortsatt ingen spiss som scorer et tosifret antall mål på en sesong. I tillegg er Stabæk en selgende klubb og kan miste meget viktige Bohinen til sommeren. Jeg er ikke urolig for at de skal havne i nedrykksstriden. Tipper på en plass mellom 6-10.

Bak lukkede dører i en norsk toppklubb: Slik er en dag som sportssjef

Joacims blogg
Vurderer samtlige klubber før Deadline Day: – De har gått på veggen
30/08/2021 PÅ 07:14
Joacims blogg
Nådeløs Stabæk-dom: – Fellesnevneren er fiasko
28/07/2021 PÅ 10:36