Trolig lagoppstilling (4-2-3-1):
J. Storevik
Joacims blogg
En «no-brainer» – men nå må de legge vekk Eggen-sammenligningen
I GÅR PÅ 18:00
B. Wembangomo – L. Grorud – M. Høibråten – A. Kralj
E. Pálsson –E.Valles E.
Brenden – Rufo – K.N.Hansen
G.Gibson
Keeper - 1
Jacob Storevik var tiltenkt rollen som andrekeeper i fjorårets OBOS-liga, men tok over keeperposten midt i sesongen da finske Vitala viste seg alt for svak. Han gjorde sine saker helt greit, men nå blir det noe helt annet, og Storevik må ta store steg i løpet av vinteren. Det blir også en nøkkel for SF at Storevik holder nivået. Bak seg har han unge Jesper Granlund. Dette er en meget uerfaren keeperduo på dette nivået.
Forsvar - 2
En bunnsolid firer i OBOS-ligaen, men nå er det noe helt annet. Grorud og Høibråten blir fort stopperparet denne sesongen. Evig unge Grorud var solid i fjor, det samme var stopperkollega Høibråten. Nå møter dem raskere, sterkere og smartere spisser, og da er spørsmålet om dem klarer seg både individuelt og kollektivt. Backene er spennende og gode offensivt, men vil nå få helt andre utfordringer i det defensive.
Midtbane - 2
Valles og Pálsson vil bli svært viktige i de sentrale midtbanerollene. Valles spesielt viktig for Cifuentes system i fjor. Begge disse vil klare seg greit i Eliteserien. I den fremskutte midtbaneposisjonen har Rufo vist at han takler spill i Eliteserien. Han hadde dog en uventet svak sesong i fjor. Kurtovic vil fungere som backup for disse herrene. En helt grei lagdel.
Angrep – 1
Normann Hansen lyktes aldri i Sarpsborg 08, Gussiås klarte ikke å spille seg inn hos Molde, Brenden ble veid for lett i LSK . Mladenovic ble aldri funnet god nok for Odd. Utover det må dem sette sin lit til uprøvde og lokale Gibson. Det er med andre ord en lagdel som har en hel del å bevise på øverste nivå.
Treneren - 3: Marti Cifuentes
Spanjolen har vært halvannen sesong i SF, og det har til nå vært et imponerende håndverk. Ballbesittende i grunnen, men i fjorårets OBOS-liga syntes jeg man varierte godt, og benyttet også muligheten i lengderetningen. Denne oppkjøringen synes jeg dog man har vært alt for naiv, og fortsetter man med det vil Sandefjord bli slaktet i Eliteserien. Det hadde vært spennende å se Cifuentes i en klubb med bedre forutsetninger. Det er vel også en dårlig skjult hemmelighet at han ikke er helt fornøyd med tingenes tilstand i Sandefjord.
Nøkkelspilleren: Jacob Storevik
Den unge og uerfarne keeperen kommer til å bli pepret med skudd i årets Eliteserie. Han må virkelig stå frem og nesten krype ut av skinnet hvis Sandefjord skal ha en sjans.
Gjennombruddet: George Gibson
Gibson var tidlig utviklet og et beist i yngre år. Jeg trodde faktisk det hadde stoppet opp når han ble tatt igjen på det fysiske, men denne vinteren har karrieren skutt fart igjen og han har scoret på bestilling. Han kan absolutt kapre spissplassen.
Salgsobjektet: Brice Wembangomo
Backen var høyaktuell for AaFK i hele vinter, men Sandefjord ønsket ikke å selge. Viser han på våren at han er helt restituert etter skaden vil flere klubber ønske han til sommeren. Han er den perfekte vingbacken i 3-4-3 og 3-5-2.
Ønskespilleren: Benjamin Stokke
Tønsberg-gutten er iskald i danske Randers og trenger spilletid for å ikke drepe sin karriere. Kanskje kan det være en idé for han å vende tilbake til hjemfylket for å få fart på karrieren igjen. Det hadde vært en gave for Sandefjord å få hjem den robuste spissen.
Mest undervurdert: Enric Vallés
Den høyreiste spanjolen er ikke den som syns mest på banen, men han er mannen som smører Sandefjords spill. Han er ekstremt viktig for at Marti Cifuentes system skal fungere.
X-faktoren: Rufo
Den lille spanjolen viste i 2018 at han kan åpne opp de fleste forsvar med sin smartness. Finner han tilbake til den formen er han en spiller som kan gjøre det lille ekstra for Sandefjord.
Overgangsvinduet
Per i dag fremstår Sandefjord som et OBOS-lag på papiret, og det gjenspeiler også det man har gjort på spillermarkedet. Flere helt greie spillere har kommet til Sandefjord, men fellesnevneren til dem er at samtlige er OBOS-spillere.
Sesongen
Jeg har ment at prestasjonen Ranheim gjorde i 2018 er en av de største noensinne i norsk fotball. Klarer seg Sandefjord i 2020 vil den prestasjonen toppes. Spørsmålet er om ikke dette er den svakeste troppen som vært i Eliteserien på 2000-tallet. Jeg klarer ikke under noen omstendeligheter se hvordan Sandefjord skal klare seg. Klubben sliter også med økonomien og å få anerkjennelse i egen by. Lokalavisen skriver forbausende lite om dem. Ingen vil kjøpe stadion-navnet. Det er ikke bare på banen de er i trøbbel.
Sett denne?
Joacims blogg
Vurderer samtlige klubber før Deadline Day: – De har gått på veggen
30/08/2021 PÅ 07:14
Joacims blogg
Nådeløs Stabæk-dom: – Fellesnevneren er fiasko
28/07/2021 PÅ 10:36