Fotball
Joacims blogg

Her er Eliteseriens ti største drittsekker

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Joacim Jonsson blogg

Foto: Scanpix

AvJoacim Jonsson
08/04/2020 på 19:16 | Oppdatert 08/04/2020 på 19:16

Eurosport-ekspert Joacim Jonsson har plukket ut en liste som ikke må misforstås: Dette er en hyllest til denne utrolig viktige spillertypen.

Drittsekken er spilleren alle vil ha på sitt eget lag, men som motstandere og deres supportere hater å møte.

Hvorvidt det er positivt å være en drittsekk oppfattes nok veldig forskjellig, men det finnes ikke et vinnerlag uten drittsekker i troppen. Det er ingen tvil om at gutta i Eliteserien har blitt snillere med årene. Men det er fortsatt noen som holder koken.

Joacims blogg

Dommen over spillerlogistikken: Fra maktdemonstrasjon i toppen til paradoks hos de verste

FOR 7 TIMAR SIDAN

Hvilke er da de Eliteserien ti største «drittsekker»?

1. Tommy Høiland – Viking

Tommy Høiland er Eliteseriens største drittsekk og han elsker det. Den alltid solariumsbrune Høiland har i en årrekke terget på seg bortesupporterne. Hans patenterte svanehopp når han nærmet seg 16-meteren i starten på 2010-tallet skapte furore i Fotball-Norge. Han har lagt vekk mye av det teatralske, men han vil fortsette å hisse opp motstandere og deres supportere så lenge han spiller fotball. Men like hatet som han er av motstanderne, like elsket er han av sine egne.

  • Les også: Traff blink også med karrierestegene: – Viktig for meg å ikke tro at jeg er bedre enn det jeg er

2. Christian Gauseth – Mjøndalen

Gauseth kan terge på seg en stein og det finnes ikke et menneske med et mer usympatisk ansiktsuttrykk enn ham i Eliteserien. Han balanserer på grensen til det ufine og vet eksakt hvilke knapper han skal trykke på for å få motstanderne ut av balanse. Mange husker hans ”beef” med en annen hissigpropp, Veton Berisha, forrige sesong. Gauseth terget på seg både Berisha og halve Bergen, men som så mange ganger tidligere fikk han akkurat det han var ute etter.

3. Joackim Olsen Solberg – Mjøndalen

Går helt under radaren der han løper ute på banen med finkjemmet hår og fremstår som svigermors drøm. Det er han ikke. Olsen Solberg er full av tjuvtriks og en av de verste ”trashtalkerne” i Eliteserien. Med det er ikke bare i munnen han har det, Olsen Solberg kommer med en del etterslengere også ute på banen

4. Flamur Kastrati - Kristiansund BK

Kastrati kan være en snill pusekatt på trening, men når dommeren blåser i fløyta til kamp, bruser det i Balkan-blodet og det kommer en tiger ut av garderoben. Kastrati er hensynsløs ute på banen og det spiller ikke noen rolle om det er en junior eller en etablert landslagsspiller som er motstanderen. Jo bedre spiller han møter, desto jævligere kan han være. En spiller man tar med seg i krigen, men som motstanderen gruer seg til å møte.

5. Anders Trondsen – RBK

Trondsen er en type som ikke ønsker å bli diktert, men å gå sine egne veier. Han valgte bort Stabæk til fordel for Sarpsborg 08 da han ble forespeilet å spille venstreback. Lillehammer-gutten er snill som et lam utenfor banen, men kommer ofte susende med knottene først i duellene og er den styggeste takleren i Eliteserien. Sier ikke mye, men ber heller aldri om unnskyldning, uansett hvor stygt han takler.

6. Veton Berisha – Viking

En hissigpropp du ikke trenger å be to ganger for at han skal tenne på alle plugger. I fjorårets sesong hudflettet han dommer Ola Hobber Nilsen og ønsket Bamba tilbake som makker, kun hvis han begynte å oppføre seg. Han står vel heller ikke akkurat høyt i kurs hos Brann-fansen etter å ha sutret seg ut av avtalen med Brann tidligere i vinter. Kruttønna som er født i Egersund har Balkan-mentaliteten i blodet. Det skal vinnes for hver pris og det får koste hva det koste vil. En spiller man tar med seg i krigen ute på banen.

7. Kristoffer Løkberg – Viking

Er det noe motspillerne er lei å høre, er det Løkbergs stemme som skjærer gjennom hodet på dem. Den lille, iltre trønderen spinner rundt på midtbanen som en veps og nærmest kommenterer hver eneste situasjon på og utenfor banen.

8. Christian Grindheim – FK Haugesund

Fikk kallenavnet ”Grinepelle” av Steffen Iversen allerede i 2006, fordi han var så sur på trening. I Nederland ble han kalt ”Angryman” for sitt hissige temperament. En spiller som kan virke litt sløv og uengasjert utenfor av banen, men på banen er han en vinnerskalle som kan gå gjennom ild og kvier seg ikke for å ta i bruk noen triks som er på kanten, for å vinne kamper. Faktum er at jo mer sur han er, desto bedre spiller han. Man får i tillegg alltid en ærlig og usminket versjon av ham i media og han kan fort slakte både seg selv å sine egne spillere i beste sendetid.

9. Etzaz Hussain – Molde

Etzaz kom i bråk med Martin Andresen allerede som 18-åring, da Andresen mente han ikke var god nok for Eliteserie-spill. Det satte fyr på Hussain som skiftet klubb umiddelbart til Fredrikstad FK. Hele den situasjonen definerer Etzaz litt. En usympatisk spiller på banen som nekter å la seg diktere av noen. Det er skjer ofte at hans vinnermentalitet kommer frem og det svartner i øynene på ham. Han er ikke redd for å feie ned en spiller for å siden ukritisk gå til verbalt motangrep under tumultene i etterkant av situasjonen.

10. Johan Lædre Bjørdal – Vålerenga

Blander seg inn i absolutt hver eneste situasjon som skjer ute på banen og terger på seg motstanderne. Påvirker dommeren fra minutt 1. til minutt 90. Han er i tillegg full av tjuvtriks i sitt stopperspill.

Brann-øyeblikket han aldri glemmer: – Jeg begynte å grine

00:03:13

Joacims blogg

En av Europas heteste spisser var ikke den man hadde størst forventninger til i sin årgang

30/06/2020 PÅ 07:20
Joacims blogg

Dette var Norges beste 15-åringer i 2013 – og disse er best i 98-årgangen i dag

19/06/2020 PÅ 08:29
Relatert
FotballJoacims blogg
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen