Det internasjonale overgangsvinduet har åpnet. Covid-19 har satt sine spor ute i Europa og jeg tror ikke vi får enormt mange internasjonale overganger. Men noen vil det bli og jeg rangerer disse spillerne som hetest:
NB! Jeg har kun tatt med spillere som er under kontrakt, derfor er for eksempelvis ikke Leke James på listen over mulige salg. Bytyqi som har gått til Tyrkia, Ibrahimaj som er linket til Russland og Zinckernagel til Watford er og var også Bosman-spillere.
Joacims blogg
Vurderer de beste Bosman-spillerne: – Et under at han ikke er i utlandet
23/11/2021 KLOKKEN 15:49

Kasper Junker

KLUBB: Bodø/Glimt
ALDER: 26
KONTRAKTSLENGDE: 31.12.2022
PRIS: 20-25 MNOK
SJANSE FOR SALG: 70%
Fotball er ferskvare, og det er nå Junker virkelig har sjansen på et utenlandseventyr. Han har hatt en helt fabelaktig sesong hos Glimt. Sannsynligheten for at han gjør en slik sesong til er meget liten og da er han i tillegg ett år eldre og sitter på dårligere kort. Det er sjelden eller aldri at en spiller går fra Norge for over 20 millioner i den alderen, men kommer en emiratklubb eller en klubb fra Kina på banen så tror jeg det finnes muligheter for det. Får Glimt et bud på de summene er det bare å selge. De må innfinne seg med sin plass i hierarkiet og samtlige norske klubber eller selgende klubber.

Stian Gregersen

KLUBB: Molde
ALDER: 25
KONTRAKTSLENGDE: 31.12.2022
PRIS:10-15MNOK
SJANSE FOR SALG: 65%
Gregersen fikk sitt store gjennombrudd denne sesongen. Med sin store fart og fysikk har han imponert både i Eliteserien, men også i Europa. Det er avgjørende for at han trolig selges denne vinteren. Det er vel også på trappene at Gregersen er neste mann som får lov til å forlate Aker Stadion. Det har vært interesse allerede for Gregersen og bud fra MLS. Jeg tror det blir vanskelig å få noe mye mer enn 10-15 millioner for midtstopperen. Han er fortsatt litt for svak med ballen og det er noe som prioriteres hos de fleste europeiske klubber. Samtidig har han ekstremegenskaper i fart og fysikk.

Emil Bohinen

KLUBB: Stabæk
ALDER: 21
KONTRAKTSLENGDE: 30.06.2022
PRIS: 12-18MNOK
SJANSE FOR SALG: 60%
Bohinen var nære å gå ut allerede i januar 2020 etter en strålende 2019-sesong. Denne sesongen startet han svakere etter en del skadetrøbbel og var ikke like brennhet i sommervinduet. På høsten har han dog funnet tilbake til storspillet, og det er trolig at Stabæk selger i dette vinduet. Erstatteren er allerede hentet inn. Markus Solbakken ble kjøpt fra Ham Kam, og med han på plass sitter Stabæk med i overkant mange sentrale midtbanespillere.

Fredrik Bjørkan

KLUBB: Bodø/Glimt
ALDER: 22
KONTRAKTSLENGDE: 31.12.2021
PRIS 8-12MNOK
SJANSE FOR SALG: 55%
Bjørkan har vært briljant og seriens beste back. Det er logisk det vil komme inn bud på han i dette vinduet og ettersom han kun skrev to år ved sist forlengelse ligger det litt i kortene at han selges nå. Han har kun ett år igjen på avtalen, og det er ikke realistisk å tro på noe mer enn 1 million euro for han - altså rundt 10 millioner kroner. Til sammenligning gikk Aslak Fonn Witry for 10 millioner til svenske Djurgården.

Nicholas Mickelson

KLUBB: Strømsgodset
ALDER: 21
KONTRAKTSLENGDE: 31.12.2021
PRIS 6-8 MNOK
SJANSE FOR SALG: 50%
Nico var briljant mot Nederland borte med U21, i en kamp der flere mer etablerte norske spillere hengte i tauet. Han har kun 12 måneder igjen på avtalen, og skal Godset cashe inn på han må han selges i dette vinduet. Mickelson blir tett fulgt av flere klubber, men her har Godset duppet prisen på han gjennom å bruke han som venstreback. Hadde han spilt høyreback, som er hans klart beste posisjon, ville prisen vært høyere og sannsynligheten for salg enda større. Godsets økonomi er svak og de er avhengige av salg for å bygge opp et økonomisk fundament.

Har brukt 120 millioner og rykket ned: - Ikke noe vinnerkultur overhodet

Patrick Berg

KLUBB: Bodø/Glimt
ALDER: 23
KONTRAKTSLENGDE: 31.12.2022
PRIS: 15-20MNOK
SJANSE FOR SALG: 50%
Berg har vært formidabel og også blitt tatt ut til flere landslagstropper. Han er garantert på radaren til flere europeiske klubber. Spørsmålet her er om Berg som har Glimt med morsmelken ønsker å prøve å spille inn klubben til Champions League.

Kristoffer Velde

KLUBB: Haugesund
ALDER: 22
KONTRAKTSLENGDE: 31.12.2022
PRIS: 8-12MNOK
SJANSE FOR SALG: 50%
Velde har fått sitt gjennombrudd denne sesongen. Han har tidligere vist et høyt toppnivå, men denne sesongen har han stabilisert sine prestasjoner. Haugesund er i en situasjon der de trenger spillersalg for å styrke økonomien. Klubbens eneste salgsobjekt er Velde og han vil gjerne røre på seg. Litt ugunstig for Velde og FKH er at han ikke har noen U21 kamper for landslag og generelt lite internasjonal erfaring.

Joshua Kitolano

KLUBB: Odd
ALDER:19
KONTRAKTSLENGDE: 31.12.2022
PRIS: 8-12MNOK
SJANSE FOR SALG: 40%
Kitolano begynner å bli en etablert spiller i Eliteserien. Det er ikke noen tvil om hans egenskaper som ballvinner, de er top notch. Denne sesongen har han utviklet det offensive spillet også. Kanskje er det på tide at Odd begynner å kapitalisere litt fra sitt gode ungdomsarbeid. Talentutviklingen er helt topp i Skien - dessverre er evnen til å forvalte dette terningkast 1. Det er faktisk slik at man må jobbe litt for det også. Ingenting kommer av seg selv.

Osame Sahraoui

KLUBB: Vålerenga
ALDER:19
KONTRAKTSLENGDE: 31.12.2023
PRIS: 12-18MNOK
SJANSE FOR SALG: 35%
For et gjennombrudd denne sesongen har vært for Osame. Den lille trollgubben har til tider vært briljant og har tiltrukket seg mye oppmerksomhet fra euopeiske klubber. Så er spørsmålet om Enga jobber aktivt for et salg når spilleren er så ung. Det er ikke tvil om at det er interessant for klubbene å hente spillere i den alderen der de også kan være med å påvirke utviklingen selv og ta ut potensialet. Grunnen til at jeg priser han høyere enn Kitolano er at Osame har mer offensiv x-faktor og er en gamechanger. Slike er mer verdt.

Marcus Holmgren Pedersen

KLUBB: Molde
ALDER: 20
KONTRAKTSLENGDE: 31.12.2022
PRIS: 8-12MNOK
SJANSE FOR SALG: 30%
Holmgren Pedersen er het ute i Europa, mye på grunn av sin unike fysikk. Han er meget hurtig, sterk en mot en og god i duellspillet. Det som taler mot et salg er at Wingo er på vei til ungarsk fotball. Gjennomføres ikke den overgangen kan MHP selges i dette vinduet. Selv om han sitter på lengre avtale tror jeg det blir vanskelig å få ut så mye mer enn 10-12 millioner. Det er forskjell på en offensiv spiller og en høyreback.

Aron Dønnum

KLUBB: Vålerenga
ALDER:22
KONTRAKTSLENGDE 31.12.2024
PRIS: 15-20MNOK
SJANSE FOR SALG: 30%
Dønnum var mer eller mindre klar for italiensk fotball i høst, men snudde i ellevte timen og signerte en langtidsavtale med Enga. Dønnum er en av seriens beste en mot en spillere og har en evne til å skape ubalanse som få andre. Denne høsten synes jeg også han har begynt å bli mer effektiv og når poengsankingen kommer fra Dønnum er han tapt for Vålerenga.
Sett denne?

Spår et annerledes overgangsvindu: Tror Eliteserie-klubbene henter flere fra OBOS-ligaen

Joacims blogg
Karakter på spillerne: Han begynner snart å nærme seg landslagstroppen
27/10/2021 KLOKKEN 12:11
Joacims blogg
En «no-brainer» – men nå må de legge vekk Eggen-sammenligningen
20/09/2021 KLOKKEN 18:00