2000-tallet har vært en berg- og dalbane for Strømsgodset, men aldri har situasjonen vært mer kritisk og sprikende enn nå.
Fra å ha vært et middels OBOS-lag på starten av 2000-tallet, økonomisk krise der de ble reddet av eksterne investorer, til gull og Europa-spill under Ronny Deila, har klubben de siste årene flørtet med OBOS-ligaen igjen.
Joacims blogg
Vurderer de beste Bosman-spillerne: – Et under at han ikke er i utlandet
23/11/2021 KLOKKEN 15:49
Henrik Pedersens avgang har gitt flere spørsmål enn svar.
Hovedsponsoren har begynt å sette spørsmåltegn ved situasjonen i klubben og det skal nærmest et under til for at klubben skal komme ut med begge beina på jorden fra dette, uten at omdømmet skal få en kraftig ripe.
Midt opp i alt dette har Jostein Flo meddelt at han gir seg som sportssjef, etter 25 år i klubben. Han skal imidlertid ikke slutte helt, men fortsette som rådgiver og bidra til å finne både ny trener og sportssjef.
Ledelsen må tenke på klubbens kjerneprodukt. Godset har gitt Håkon Wibe Lund sammen med Bjørn Petter Ingebrigtsen ansvar i tiden fremover og selv kjøpt seg tid når det gjelder treneansettelsen, men jeg mener det haster. Begge disse er kjernekarer med et blått hjerte, men denne gangen må klubben tenke utenfor interne ressurser. Wibe Lund og BP vil uansett være viktige bidragsytere i klubben i årene som kommer.
Jeg mener det heller ikke er tid for å prøve noe nytt og uerfarent – denne gangen tilsier situasjonen at en erfaren mann bør inn portene på Marienlyst. Nå handler det om pragmatisk ledelse fra klubben. De må tenke nåtid, realisme og det som er mulig å gjennomføre. En trygg trener som står fjellstøtt og ikke lar seg prege av omgivelsene rundt klubben. En trener som har sin største styrke i ledelse må være prioriteringen nå.
Det er mange arbeidsledige trenere som helt sikkert kunne gjort en god jobb, men for meg skiller en mann seg ut.
Lars Bohinen bør være førstevalget når en ny trener skal ansettes. Han gikk selv ut i VG med en tydelig søknad og kan stille på treningsfeltet i morgen hvis det trengs.
Hvorfor skal Godset velge Bohinen? Jeg ser at det sportslig kan gå på akkord med klubbens tradisjoner å spille med en firer bak, men for meg er formasjon sekundært når Flo skal på jakt. Denne gangen er det ikke rom for å tenke tradisjon, men hva som er best for klubben her og nå.
  • Bohinen er uredd, står fjellstøtt og endrer seg ikke selv om folk i og rundt klubben har andre meninger enn ham selv. Det er helt avgjørende i en klubb som spriker i alle retninger
  • Bohinen har en tydelig filosofi, er en trygg leder som vil kunne samle en spillergruppe som har vært splittet, og vil kunne implementere sine prinsipper raskt – om det vil bli en formasjonsendring.
Når det er sagt og vi kommer til det sportslige så tror jeg også at 3-4-3/3-5-2 vil passe Godset utmerket.
De har ikke gode nok stoppere til å spille i en duo. De har backer som har sine styrker i det offensive spille, der samtlige av dem vil nyte godt av å få operere som vingbacker. De har en sterk sentral midtbane. Bekymringen er spiss-posisjonen, men det vil den være uansett formasjon.
Det er naturligvis enkelt å huske det siste, og fjorårssesongen i AaFK var en skuffelse for Bohinen, men trenerkarrieren sett over ett er han vant til å vinne kamper og det er greit å ta med seg.
Sett denne?

Eksperten kritiserer Godsets håndtering: – Stryk i kommunikasjon

Joacims blogg
Karakter på spillerne: Han begynner snart å nærme seg landslagstroppen
27/10/2021 KLOKKEN 12:11
Joacims blogg
En «no-brainer» – men nå må de legge vekk Eggen-sammenligningen
20/09/2021 KLOKKEN 18:00