• Se Vålerenga - Start søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
– Han har hatt en ok start på karrieren der nede. Han er kjent for å være bra på å få resultater, sier VIFs Jonatan Tollås Nation i Før Runden, og fortsetter:
– Det har han fått der på ganske kort tid og det har de trengt. Forhåpentligvis stopper det på søndag.
Eliteserien
Her er de nominerte til årets trener i Eliteserien
2 TIMER SIDEN
Søndag møter Start-trener Kjetil Rekdal gamleklubben Vålerenga der Ronny Deila kom inn som trener. For under to år siden var duoen Deila og Rekdal aktive sammen i Vålerenga, i en trenerkonstellasjon som skjærte seg nesten like fort som den ble til. Rekdal ble deretter Eurosports fotballekspert og uttalte seg flere ganger kritisk til Vålerengas prestasjoner. Som etter tapet for rivalen LSK da klubben lå på 12. plass, fem poeng unna nedrykk.

– Han er glad i å uttale seg kontroversielt

Men Tollås Nation, som spilte under Rekdal i både Aalesund og Vålerenga, bryr seg ikke så mye om at det er gamlesjefen som sitter på motstanderens benk, der den ene klubben kjemper for å unngå nedrykk, mens den andre kjemper om en plass i Europa.
– Vi har fortsatt mye å spille for denne sesongen her. Vi har en intern målsetting om topp seks. Den er vi ikke innenfor ennå. Så er det selvfølgelig prestisje for hver enkelt spiller. Vi går ut i hver kamp for vinne. Derfor er det lett å motivere seg selv, selv om det var kjipt med kampen på onsdag. Muligheten for å få et trofe i år skuslet vi vekk da.
– Men hvor mye ekstra motivasjon er det at det er Rekdal som sitter på trenerbenken?
– Jeg tror det er mange andre enn oss ute på banen som bryr seg om det.
– Han har jo sendt noen stikk i retning dere?
– Ja, han har kanskje det. Jeg har ikke fått med meg så mye. Han er glad i skape littt overskrifter og uttale seg kontroversielt. Det er jeg vant med fra tiden i Aalesund, så kanskje det har passert uten at jeg har tenkt at det har vært kontroversielt.
  • Lad opp til hovedrunden med Fotball Direkte søndag klokken 17.00 på Eurosport Player
Se Tollås Nation snakke om Rekdal. Saken fortsetter under videoen:

– Rekdal kommer med en tydelig plan

Eurosports fotballekspert Tor Ole Skullerud tror taktikken fra Rekdal i søndagens kamp blir defensiv og sender en liten advarsel til Vålerenga.
– Vi vet at Rekdal kjenner Vålerenga godt og kommer med en klar og tydelig plan. Det blir nok et ganske defensivt utgangspunkt på Start-laget som kommer her. De kommer til å legge seg bakpå og jobbe utifra en kontringsfase. Start har vært kompakte, og vanskelige å tre gjennom og det er vanskelig å bryte ned. Så har de nye spillere offensivt i banen med mye nytt, god fart og gode ferdigheter. Så Vålerenga må forberede seg på det, sier Skullerud.
Etter seier mot Tromsø, Brann og Lillestrøm er det blitt tre nedturer. To mot Rosenborg i cup og serie, pluss en smell borte mot Odd. Likevel har Skullerud latt seg imponere av blåtrøyene.
– Hvis du tar vekk de to Rosenborg-kampene synes jeg Vålerenga har vært solide. Det var lite målsjanser selv om det var et 2-3 tap i Skien. Så slipper de inn tre dødballmål mot RBK hjemme. Det er ingen enkel løsning, men jeg synes VIF har sett bedre ut i det offensive spillet og det er en tydeligere plan. Så har de først og fremst sett bedre defensivt, men tre seiere på rad ble etterfulgt av tre tap på rad. Nå må de snu det igjen, og det kan de fint gjøre mot Start søndag.
  • Se Vålerenga - Start søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Sett denne?
Eliteserien
Kan bli tvunget til å spille hjemmekamp på nedrykksrivalens bane
3 TIMER SIDEN
Eliteserien
Mister Branns skjebnekamp: – Kjipt å ikke få bidra
4 TIMER SIDEN