Søndag møtes to av Eliteseriens aller største profiler på trenersiden når Ronny Deilas Vålerenga tar imot Kjetil Rekdal og Start på Intility Arena.
Det er en kamp hvor mer enn bare poeng står på spill.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
– Er det en kamp både Kjetil Rekdal og Ronny Deila har lyst til å vinne, så er det denne her, sier Eurosport-ekspert, Christian Gauseth, i ukens Eliteserie-podcast.
Der får han støtte av kollega Asbjørn Myhre. Duoen mener søndagens oppgjør handler vel så mye om personlig prestisje.
– Det er helt sikker mange i Vålerenga, både spillere, trenere og i støtteapparat, som har lyst til å gi Kjetil Rekdal en liten «kilevink», sier Myhre.
– Og så er det heller ingen tvil om at Rekdal kommer til å fyre sine gutter skikkelig opp til den kampen, legger han til.
For under to år siden var duoen Deila og Rekdal aktive sammen i Vålerenga, i en trenerkonstellasjon som skjærte seg nesten like fort som den ble til.
Ronny Deila ble sommeren 2016 presentert som ny hovedtrener i Vålerenga, en jobb han skulle inn i fra nyttår 2017, samtidig som daværende VIF-trener Rekdal skulle tre inn i en sportssjef-rolle.
I løpet av høsten 2016 ble Deila oftere og oftere å se på treningsfeltet på Valle og tok etter hver over treneransvaret før planlagt, men da sammen med Rekdal.
3. februar 2017 kom meldingen om at Kjetil Rekdal gir seg i Vålerenga, og siden har den tidligere norske landslagskapteinen vært ekspert i Eurosport, før han nå har fått jobben med å redde Start fra nedrykk.
Den jobben er Rekdal nå godt i gang med. Den tidligere Vålerenga-treneren har doblet poengsnittet per kamp etter at han tok over Kristiansand-klubben. Onsdag fikk de også en opptur med seier over Bodø/Glimt i cupen.
– Vålerenga på bortebane er kanskje en av de aller tøffeste kampene vi har igjen. De har spilt meget god fotball, men tapt de to siste med litt marginer imot seg. De har noen dager der det ikke sitter så bra, og vi får håpe søndag blir en sånn, for et Vålerenga-lag på sitt aller beste nivå er selvfølgelig en tøff motstander, sier Rekdal.
Også Vålerenga har vist stigning i formen siden sommer. Deilas mannskap var nær ved å blande seg inn i bronsekampen, men med to strake tap, ser veien opp til Molde lang ut.
– Vålerenga hadde en grei prestasjon i Skien og en god prestasjon mot Rosenborg, men med dårlig uttelling i poeng. De har vært i en god stim før det også, og med et fint kampprogram fremover er de i aller høyeste grad i toppkampen de ønsker å være med i, sier Gauseth.
Selv om søndagens hjemmelag er favoritter hos bookmakerne, tror Myhre kampen er mer åpen enn oddsen tilsier.
– Jeg synes det er ganske åpent. Med de siste resutlatene i mente er jeg litt usikker på hvor de egentlig står. Jeg blir ikke overrasket om Start får med seg noe derfra, sier han.
Se hele podcasten her:
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05