Lillestrøm – Vålerenga 2-1:
På Åråsen var det to lag på jakt etter poeng for å distansere seg fra bunnen av tabellen som møttes lørdag. Både Lillestrøm og Vålerenga har ikke vunnet på fire kamper.
Det stod dermed mye på spill for begge lag i rivaloppgjøret. Allerede på oppvarmingen ble det knuffing mellom Daniel Fredheim Holm og Jonatan Tollås Nation, men de to ble gode venner etter en liten disputt. Under kampen ble det et hett og underholdene møte mellom LSK og VIF med masse målsjanser og knalltøffe dueller.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 PÅ 20:39
Saken fortsetter under videoen:

Se Mathews kunstscoring som senket Lillestrøm

– Fiasko

På eget gress kunne Lillestrøm juble for tre poeng til slutt. Frode Kippe ga vertene en drømmestart etter ni minutter før Christian Grindheim utlignet i det 29. minutt. Rett før pause sikret Ifeanyi Mathews seieren for Lillestrøm etter et vakkert angrep han selv regiserte.
– Fantastisk godt. Det er ikke ofte vi slår dem. Dette var ekstra deilig. Det er god stemning og en tett og jevn kamp. Vi vinner til slutt. Det var en fysisk tøff kamp. Det var godt. Guttene jobbet fantastisk, sier Kippe til Eurosport etter kampen, som gledet seg over scoringen.
Tapet betyr nå at Vålerenga ikke har vunnet på fem kamper og styrer mot bunnen av tabellen. Nå er avstanden ned til kvalifisering fem poeng og laget ligger på 12. plass.
– Vi er selvfølgelig klar over det, men vi ser kun oppover. Vi sikter oppover på tabellen og vet at vi er gode nok til å klatre langt oppover på tabellen. Vi får bare trene hardere frem mot kampen til Rosenborg til helgen, så håper vi på noen seiere fremover og en fin høst, sier Jonatan Tollås Nation til Eurosport.
Formutviklingen og prestasjonene til Ronny Deilas mannskap får Eurosports ekspertkommentator Kjetil Rekdal til å reagere.
– Vålerenga har satset stort. De har bygget ut støtteapparatet, spillestallen og administrasjonen. Det budsjettet i år i forhold til i fjor er vel 30 til 40 millioner kroner større. Da er det fiasko til tolvteplass når to tredjedeler av sesongen er spilt, sa Eurosports ekspertkommentator Kjetil Rekdal.
Saken fortsetter under videoen:

– Scoret mange slike mål

Frode Kippe markerte seg i begynnelsen av kampen mot Vålerenga. Først kom den 39 år gamle veteranen sent inn i en duell med Daniel Fredheim Holm etter få minutters spill. Vålerenga-spilleren lå nede en liten stund for å få behandling etter den tøffe smellen i ryggen, men kom seg opp på beina igjen og fortsatte kampen.
Ni minutter ut i kampen skulle samme spiller markere seg igjen. Lillestrøm fikk frispark til venstre for sekstenmeteren til Vålerenga. Simen Rafn svingte ballen inn foran mål. Der raget Frode Kippe høyest og stusset ballen i mål bak Adam Larsen Kwarasey.
– Det er en fantastisk slått dødball. Å markere ut Frode Kippe er vanskelig. Han trenger egentlig bare å strekke på halsen der. Slik type mål har han scoret mange av, sa Eurosports ekspertkommentator Kjetil Rekdal.
Det ble en omgang med masse underholdning. Vålerenga slo tilbake rett før halvtimen spilt og det var på dødball det skulle skje. Ghayas Zahids innlegg falt ned til Christian Grindheim som headet ballen i mål fra kort hold.

Kunstscoring av Mathew

To minutter før pause tok hjemmelaget ledelsen på nytt. Ifeanyi Mathew regiserte et kunstverk av et angrep før han tuppet ballen i mål bak Adam Larsen Kwarasey. En frekk scoring av LSK-profilen.
– Det er et godt Lillestrøm-angrep der han får lov til å stå upresset rundt sekstenmeteren til Vålerenga og tar tilbake ledelsen. Det er dårlig press på ballfører. Fire Vålerenga-spillere som står rundt. Avslutningen er bra selv om Adam Larsen Kwarasey er dekket. Det er en klassescoring av Mathew, sa Rekdal.
Det skjedde mye mot slutten. Kun minutter etter ledermålet var Vålerenga nær ved å utligne på nytt. Zahid spilte ballen gjennom til Simen Juklerød på venstre. Backen klinte til fra spiss vinkel og ballen smalt i stolpen. Returen skjøt han inn foran mål, men traff Jonatan Tollås Nation i ansiktet. Midtstopperen fikk ikke til å heade ballen på mål. En enorm sjanse.
Daniel Fredheim Holm måtte gi seg i pausen på grunn av smellen med Kippe. Vålerenga presset på, mens Lillestrøm fikk mye rom å kontre i etter pause. Men det ble 2-1 seier til hjemmelaget.
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 PÅ 12:18
Eliteserien
Friskmelder nøkkelspillere før hovedkampen
16/06/2022 PÅ 18:08