• Søndag kan Glimt sikre gullet i Eliteserien. Se Strømsgodset-Bodø/Glimt søndag fra klokken 20:30 på Eurosport Norge og Dplay – sikre deg tilgang her!
1. oktober ble det klart at britiske Tom Dent tar over som hovedtrener i OBOS-ligaklubben Stjørdals-Blink fra januar 2021.
Dent har de siste firene årene jobbet som spillerutvikler i akademiet til Bodø/Glimt, deriblant som trener for klubbens andrelag.
OBOS-ligaen
Lillebo forklarer feiringen: – Biting holder vi oss for god til
12 TIMER SIDEN
Siden det ble klart at Dent forlater Glimt, har klubben jobbet med å finne riktig erstatter, og ifølge Avisa Nordland har nordlendingene fått inn hele 400 søknader på stillingen. Tirsdag bekreftet klubben at de har ansatt tidligere Helsingborg IF-trener Jens Karlsson.
Karlsson har en fyldig CV å vise til. 34-åringen har hatt flere trenerjobber i Helsingborg IF, der han har jobbet de siste 12 årene. I tillegg til å ha vært både ungdomstrener, U19- og U17-trener, assistenttrener på A-laget og akademitrener, er svensken også assisterende trener på Sveriges U18-landslag.
I Helsingborg IF, som forøvrig Åge Hareide trente siste halvår i 2012, har Karlsson jobbet tett med de to svenske fotballegendene Henrik «Henke» Larsson og Olof Mellberg. Sistnevnte er nåværende A-lagstrener i klubben, mens Larsson har trent laget i to perioder – fra 2014 til 2016 og fra juni 2019 til august 2019.
– Glimt er en klubb man følger med på, og særlig på akademiet. Jeg har fulgt med på Glimt-akademiet de siste årene.Det er en klubb og et akademi i utvikling, og som jobber mye med å utvikle hele mennesket. Det er høy kompetanse blant de andre spillerutvilklerne, og en fremoverrettet klubb, sier Karlsson til glimt.no.
Karlsson ønsker å fortsette i jobben som assistent på det svenske U18-landslaget fra Bodø, i tillegg til jobben som spillerutvikler i Glimt. Det skriver AN.
– Akademiet til Glimt er velrenommert, og det snakkes det om i hele Skandinavia. Glimt har fått fram veldig mange dyktige spillere, og det er mange som ser til Glimt for hva de gjør, sier Karlsson til lokalavisen.
PS: De to tidligere Eliteserie-spillerne Anders Lindegaard (Aalesund) og Mikkel Diskerud (Stabæk og Rosenborg) spiller for Helsingborg IF i Allsvenskan. Sistnevnte er på lån fra Manchester City.
Sett denne?

Har forberedt seg på fest med gulløl: – Regner med at 50.000-100.000 blir revet bort

OBOS-ligaen
Snudde det i andre kamp – Blink feiret med gebiss
13 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Sendte sylfrekt stikk – feiret med gebiss
13 TIMER SIDEN