Åsane har både sjarmert og overrasket i OBOS-ligaen denne sesongen. Tre runder før slutt ligger den nyopprykkede klubben som nummer fem i OBOS-ligaen, og har langt på vei sikret kvalik-plass til Eliteserien 2021.
Laget fra Bergen nord har blant annet fått mye oppmerksomhet for sitt nærmest nådeløse fokus på frispilling fra egen keeper, en filosofi som har ført til både nydelige angrep og scoringer, samt farlige brudd imot. På 27 runder er det bare Ranheim, med sine 59, som har scoret mer enn Åsanes 55.
Bak suksessen står trenerduoen Morten Røssland og Sindre Tjelmeland.
OBOS-ligaen
Nesselquist forlater Strømmen etter nedrykket: – Blandede følelser
2 TIMER SIDEN
Etter det Eurosport.no får opplyst, vurderes nå begge av andre klubber - og begge som hovedtrener-kandidater.
Morten Røssland skal ifølge Europort.nos opplysninger ha blitt kontaktet om den snart ledige trenerjobben i Sandefjord, etter at det forrige uke ble klart at klubben ikke forlenger med Martí Cifuentes etter inneværende sesong.
Samtidig som Røssland er ønsket i Sandefjord, står Tjelmeland høyt på blokken hos minst en OBOS-liga-klubb, som ser på muligheten til å knytte til seg 31-åringen som hovedtrener fra og med neste sesong.
Begge sitter på kontrakter som strekker seg ut 2021. Dermev vil Åsane ha mulighet til å sitte igjen med kroner i egen lomme om en, eller begge trenerne, skulle forsvinne.
Røssland sier til Eurosport.no at han ikke ønsker å kommentere noe rundt spekulasjoner om sin egen trenerfremtid, mens Tjelmeland sier han ikke har vært i kontakt med andre klubber.
Åsane har de siste sesongene rykket mye opp og ned mellom OBOS- og PostNord-ligaen. I fjor rykket de oransje og svarte opp igjen etter et år på nivå tre, i det samme året som Røssland og Tjelmeland tok over treneransvaret i klubben. Denne sesongen har Åsane plukket 41 poeng på 27 kamper, og styrer mot kvalik til Eliteserien.
Fotball
Lionel Messi vant Gullballen for sjuende gang
4 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Imponert over egen klubb: – Bare å ta av seg hatten
5 TIMER SIDEN