Uruguay - Norge 3-1
Norge gikk respektløst til verks mot det sør-amerikanske laget, men slet innledningsvis med å spille seg til de helt store sjansene. Til tross for flere store muligheter mot Uruguay i andre omgang, endte det med tap i første kamp i gruppespillet for Norge. Landslagstrener Pål Arne «Paco» Johansen mente det var en jevn kamp.
– Jeg vurderer det som en god kamp mellom to gode lag, der Uruguay ledet fortjent til pause. De er også effektive, de scoret vel på to av tre sjanser. Jeg synes vi avsluttet omgangen bedre enn frem til da, og så gjorde vi et par grep i pausen som var veldig vellykket. Fikk et høyere press, bedre angrepsspill og da synes jeg vi dominerte andre omgangen stort. Vi scoret, og vi kunne og kanskje burde, ha scoret enda ett og da tror jeg det hadde blitt uavgjort. Vi spilte helt jevnt, med ett av de klart bedre lagene i turneringen som jeg tror kan komme til å gå langt her. Men resultatet er som det er og da handler alt om å gjøre oss klar til neste kamp og ta poeng mot New Zealand, sier han til Eurosport.no etter kampen.
FIFA U-20 World Cup
Selvkritisk «Paco» etter VM-exiten: – Jeg har hovedansvaret
31/05/2019 PÅ 17:53
I det 13. spilleminuttet sendte de norske unggutta i veg et skikkelig skremmeskudd da Eman Markovic ble spilt inn bak det uruguayanske forsvaret og satte fart ned mot dødlinja. Med et presist innlegg fant han pannebrasken til Erling Braut Haaland. Han videreførte ballen i mål, og de norske gutta jublet for scoring, men dommeren annullerte scoringen etter å ha tatt i bruk VAR.
Etter pausen satte Christian Borchgrevink inn Norges første mål og det var igjen kamp. Norge presset på og Paco er enig i at det like gjerne kunne vært Norge som scoret det neste målet.
– Ja, at jeg er enig. Det kunne stått 1-0 også. Vi scoret jo, men det ble annullert på VAR marginalt og det var like marginalt når de scoret også. Det er sånn det er. Det er jevnt og tett, og det er lett å si at de beste lagene ofte har marginene med seg, men det her var bare en av kampene og det kan like gjerne være at vi får de med oss i neste kamp. Vi må jobbe godt fortsatt, sa han.
– Men det å være så jevn og kanskje litt bedre til tider, enn et såpass bra lag som Uruguay, det er vi fornøyd med. Men vi skulle selvfølgelig gjerne hatt med oss minst ett poeng, la han til.

Tok ledelsen først

Norge kunne ha ledet etter bare 13 minutter da Haaland stanget inn det første målet. Men det ble annullert for offside for pasningen tidligere.
Og i det man hadde passert 20 minutter var det istedenfor Uruguay som kunne juble. En lang pasning ble løftet over den norske forsvarsrekka frem til Darwin Nunez. Han dro til på volley og traff slik at ballen gikk i bue over Norge-keeper Julian Faye Lund og i mål til 1-0.
Fem minutter senere forsøkte Christian Dahle Borchgrevink seg med et innlegg i retning Braut Haaland. Den norske stjernen vant duellen i feltet, men klarte ikke true keeper spesielt.
Da var det brutalt når målscorer Nunez kjørte show langs høyrekanten, passerte Norges vingback Håkon Evjen, og spilte fri Francisco Ginella. Han dro av en norsk forsvarer og banket ballen kontrollert inn til 2-0 som også stod seg til pause.

Tente håpet

Det norske poenghåpet ble for alvor tent rett etter pause. Da Tobias Børkeeiet slo en fantastisk langpasning mot Christian Borchgrevink som kom snikende bak Uruguay-forsvaret som feilberegnet fullstendig. På den første touchen la Vålerenga-spilleren ballen inn bak motstanders keeper til 1-2.
Etter hvilen slet Uruguay langt mer med å få has på nordmennene. Hugo Vetlesen viste seg fram med et godt raid hvor han dro av to-tre motspillere og la ballen i retning Braut Haaland, men avleveringen var centimetre for lang for angrepsspilleren. Håkon Evjen satte keeper Franco Israel på en skikkelig prøve halvveis inn i andreomgang, men sisteskansen fikk en hånd på ballen og sendt den ut til corner.
Med syv minutter igjen var Norge centimetre unna å få ballen i mål da Evjen dunket inn et innlegg som en Uruguay-forsvarer holder på å somle i eget nett. Ballen snek seg så vidt utenfor.
Mot tampen var det imidlertid Uruguay som scoret. Stjernespiller Nicolas Schiappacasse vant ballen høyt i banen og spilte en elegant pasning til Brian Rodriguez. Alene med Faye Lund hadde han full kontroll og sendte inn 3-1-scoringen for Uruguay.
Norge slet med å sette inn en desperat sluttspurt og klarte ikke plage motstanderen tilstrekkelig i sluttminuttene. Dermed ble det null poeng i åpningskampen for de norske unggutta.
Nå gjenstår kamper mot New Zealand og Honduras for Norge i gruppespillet.
FIFA U-20 World Cup
Bekreftet: U20-guttas kalasseier etterforskes for kampfiksing
31/05/2019 PÅ 07:29
FIFA U-20 World Cup
Reagerer på kampfiksing-spekulasjoner: – Det er respektløst
30/05/2019 PÅ 19:55