Se alt fra Eliteserien og OBOS-ligaen på Dplay og Eurosport Player. Sikre deg tilgang her!
LUBLIN / OSLO (Eurosport.no):
– Vi må vinne, og jo mer vi vinner, desto bedre er sjansen. Vi styrer ikke de andre resultatene, men historisk sett må du ha tre poeng for å gå videre, og en målforskjell rundt 0 eller minus 1, så vi bør nok vinne med tre mål for å komme på det som vanligvis holder, og så får vi se om det er nok i dette mesterskapet, sier «Paco» til Eurosport.
FIFA U-20 World Cup
Bekreftet: U20-guttas kalasseier etterforskes for kampfiksing
31/05/2019 PÅ 07:29
For selv etter Norges kamp mot Honduras i kveld er det ikke nødvendigvis avklart om sjansen fortsatt er til stede, selv om det blir seier. De siste gruppene spilles ferdig fredag, og så blir det matematikk om hvem som posisjonerer seg blant de beste treerne.
– Kampen kommer selvfølgelig til å bli preget av utgangspunktet, og de har jo samme utgangspunkt. De har heller ikke vunnet noe, og har også en mulighet til å gå videre med tre poeng, så her er det to lag som ser på seier som den eneste muligheten. Da blir det ofte en litt åpnere kamp, der det blir, etter hvert, angrep for fulle mugger fra begge sider.
Landslagssjefen bekrefter overfor Eurosport at det blir endringer på laget.
– Det blir det. Jeg synes at vi ikke har vært helt oppe mot vårt beste nivå, og da synes jeg det er noen nye som fortjener å få sjansen, og noen av dem som har sett veldig bra ut på trening kommer til å få muligheten til å spille fra start.
Landslagssjefen har måttet tåle litt kritikk, blant annet for laguttakene så langt, etter tap i de to første kampene. Eurosport-ekspert Joacim Jonsson kaller prestasjonene «totalt sett skuffende», og mener det er mange spillere som ikke har hatt så mye spilletid i sine klubblag, som er ute av rytme og kamptrening.
– Laget bærer preg av at flere formspillere ikke har fått spille, sier Jonsson.
Konfrontert med påstanden om at det er skuffende at Norge ikke står igjen med noe annet enn null poeng så langt, svarer Johansen slik:
– Jeg er veldig enig med Joacim i det. For det første burde vi stått igjen med noe med de prestasjonene vi har gjort. Men det har vært to skudd i krysset og vi har kommet under i begge kampene. Men når det er sagt, så føler jeg at vi burde prestert bedre. Vi greide ikke å bygge videre på andreomgangen mot Uruguay i stor nok grad mot New Zealand, selv om det var en jevn kamp. Jeg skulle gjerne sett at vi var både ett og to hakk hvassere der, og da tror jeg vi hadde sittet igjen med ett eller tre poeng her nå.
(Artikkelen fortsetter under)
På spørsmål om temaet formspillere som ikke har fått spille, åpner «Paco» opp om hvordan de har tenkt.
– Man gjør seg alltid refleksjoner over det, men jeg opplever at det er 21 formspillere her. Det er mange som er i form, så noen formspillere må nødvendigvis sitte på benken. Jeg synes vi har vært ganske bra på både laguttak og endringer underveis og fått gevinst av det i begge kampene, i form av slik det har sett ut på banen, men ikke i form av poeng. Og så går det alltid an å reflektere over at man kunne gjort ting annerledes, men vi har også måttet gjøre bytter med tanke på at vi har ligget under. Men nå skal vi begynne på 0-0, og da kommer det noen nye inn og det håper vi kommer til å slå positivt ut.
Særlig er det mange som har etterlyst en av årets kometer i Eliteserien, Viking-spiller Kristian Thorstvedt. Han har så langt kommet inn fra benken i begge kampene.
– Så lenge vi følte at det var helt riktig å spille med en spiss i de kampene, og en slik type spiss som Erling (Braut Haaland) er, som både er stor og sterk og rask inn, så har vi følt at det har vært helt riktig å starte med ham. Kristian kunne også vært aktuell i andre posisjoner, men han har ikke spilt landskamper før nå i det siste og er ganske ny i gruppa også, så jeg synes han har taklet det veldig fint når han har kommet inn i begge kampene. Også han er i god form, så det kan komme mer fra ham fremover, sier Johansen.
(Artikkelen fortsetter under)
Etter det Eurosport har grunn til å tro, gjøres det flere endringer inn mot den siste kampen i gruppespillet. Etter det vi erfarer blir det både en liten formasjonsendring, i tillegg til flere nye fjes i startelleveren.
Norge starter trolig slik (4-4-2): Julian Faye Lund – Christian Borchgrevink, Ulrik Fredriksen, Leo Skiri Østigård, Håkon Evjen – Tobias Christensen, Adnan Hadzic, Tobias Børkeeiet, Jens Petter Hauge – Kristian Thorstvedt, Erling Braut Haaland.
FIFA U-20 World Cup
Reagerer på kampfiksing-spekulasjoner: – Det er respektløst
30/05/2019 PÅ 19:55
FIFA U-20 World Cup
Rekdal om Haaland: – Sensasjonelt og magisk
30/05/2019 PÅ 19:33