Lublin, Polen (Eurosport.no):
Norge står uten poeng før siste gruppespillskamp mot Honduras torsdag kveld, etter at det ble tap både mot Uruguay og New Zealand i de to første kampene. Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson er klar i sin dom.
– Totalt sett så er det skuffende. Jeg hadde større forventninger og forventet at de skulle få med seg noe. Det er mange spillere som ikke har hatt så mye spilletid i sine klubblag, som er ute av rytme og kamptrening. Fotball er ferskvare, og jeg synes det bærer preg av at flere formspillere ikke har fått spille, sier Jonsson, som også mener at den taktiske inngangen mot Uruguay ikke fungerte.
FIFA U-20 World Cup
Selvkritisk «Paco» etter VM-exiten: – Jeg har hovedansvaret
31/05/2019 PÅ 17:53
Landslagssjef Pål Arne «Paco» Johansen stiller seg bak det Eurosport-eksperten mener.
– Jeg er veldig enig med Joacim. For det første burde vi ha stått igjen med noe med de prestasjonene vi har gjort. Det har jo vært to skudd i krysset og vi har kommet under i begge kampene, men når det er sagt så føler jeg at vi burde ha prestert bedre. Vi klarte ikke å bygge videre på andre omgangen mot Uruguay mot New Zealand i stor nok grad, selv om det var en jevn kamp. Jeg skulle gjerne sett at vi var både ett og to hakk vassere og da tror jeg vi hadde satt igjen med ett eller tre poeng nå, sier landslagssjefen.
Se hele intervjuet med Paco her (saken fortsetter under):

Burde ha startet

Jonsson stiller spørsmål ved lagguttaket til Norge i de to første kampene og trekker frem spesielt to spiller som han mener burde ha startet mot Uruguay og New Zealand.
– Thorstvedt, som har vært god i Eliteserien, har ikke fått startet. Det synes jeg er litt overraskende. Tobias Christensen, han startet andre kamp, men burde ha startet begge. Han bør få starte eller hvert fall få mer spilletid, sier Jonsson.
Da Thorstvedt blir spurt om han mener han burde ha startet disse kampene, svarer han:
– Selvfølgelig har jeg lyst til å spille kamper, jeg tror alle har lyst til det. Han får mene det, men det er ikke han som tar ut laget.
«Paco» begrunner valget ved å ikke starte med Thorstvedt slik:
– Så lenge vi føler det var riktig å spille med kun en spiss i de kampene, en sånn type spiss som Erling er, som både er stor, sterk og rask inn, så følte vi at det var helt riktig å starte med han. Så kunne Kristian vært aktuell i andre posisjoner, men han har ikke spilt landskamper før nå i det siste og er ganske ny i gruppen. Jeg synes han har taklet det veldig bra, har kommet inn i begge kampene og han er i god form, så det kan komme mye fra ham fremover, sier landslagssjefen.
Saken fortsetter under:

Må vinne mot Honduras

Nå er Norge avhengig av å vinne mot Honduras torsdag kveld for å ha en sjanse for å gå videre. Jonsson mener det skal holde hardt.
– Nei, jeg tror ikke de går videre. Da skal alt klaffe. Og går man videre så får man beintøff konkurranse i sluttspillet, så da skal de klaffe veldig, sier han.
Men han er klar på hva de må gjøre for å ha en sjanse.
– De må spille med formspillerne sine, med de spillerene som er i form og Thorstvedt må få muligheten fra start. Det er naturlig, siden han har vist over lengre tid at han er i god form. Evjen og Christensen bør også inn fra start, det er spillere som er i kamptrening og i form, sier han.
Norge møter Honduras i den siste gruppespillskampen torsdag kl. 18.00.
Sett denne?
FIFA U-20 World Cup
Bekreftet: U20-guttas kalasseier etterforskes for kampfiksing
31/05/2019 PÅ 07:29
FIFA U-20 World Cup
Reagerer på kampfiksing-spekulasjoner: – Det er respektløst
30/05/2019 PÅ 19:55