Det nye formatet ble vedtatt under tirsdagens styremøte i Ljubljana, og det innebærer at det blir fire lag i hver gruppe også i A-divisjonen. Tyskland, Kroatia, Polen og Island hadde egentlig rykket ned til B-divisjonen og var mulige motstandere for Norge, men nå fortsetter de likevel i A.
Som mulige rivaler for Norge høsten 2020 erstattes de av Bulgaria, Israel, Ungarn og Romania, som opprinnelig skulle spille i C-divisjonen.
Endringen gjør at det i både A-, B- og C-divisjonen blir fire grupper med fire lag i hver. D-divisjonen vil bestå av bare sju lag, som fordeles i en gruppe med fire og en med tre lag.
EM-kvalifisering
Hamrén og Island hadde EM-billetten i lomma – så raknet det på tre minutter
12/11/2020 KLOKKEN 21:57
Bakgrunnen for endringen er at man ytterligere vil kutte ned antall vanlige landskamper og erstatte dem med turneringskamper. Fordi det i fjor høst var bare tre lag per gruppe i A-divisjonen spilte disse nasjonene vanlige landskamper på noen av datoene da andre lag spilte Nations League.

Lagene

Trekningen for neste års Nations League vil foretas i Amsterdam 3. mars i forbindelse med UEFA-kongressen.
Dette er lagene i A-divisjonen: Portugal, Nederland, England, Sveits, Belgia, Frankrike, Spania, Italia, Bosnia-Hercegovina, Ukraina, Danmark, Sverige, Kroatia, Polen, Tyskland, Island.
B-divisjonen: Russland, Østerrike, Wales, Tsjekkia, Skottland, Norge, Serbia, Finland, Slovakia, Tyrkia, Irland, Nord-Irland, Bulgaria, Israel, Ungarn, Romania.
C-divisjonen: Hellas, Albania, Montenegro, Georgia, Nord-Makedonia, Kosovo, Hviterussland, Kypros, Estland, Slovenia, Litauen, Luxembourg, Armenia, Aserbajdsjan, Kasakhstan, Moldova.
D-divisjonen: Gibraltar, Færøyene, Latvia, Liechtenstein, Andorra, Malta, San Marino.

Conference League

Under tirsdagens styremøte ble det også truffet en rekke andre avgjørelser. Blant annet ble det vedtatt å innføre videodømming (VAR) i Europa League fra utslagsrundene, og i kvinnenes Champions League-finale, samt i kvinnenes EM-sluttspill i 2021.
Navnet på den tredje europacupturneringen som skal startes i 2021 ble UEFA Europa Conference League, og kampene skal spilles torsdager med avspark 18.45 og 21.00, akkurat som Europa League. Kl. 18.45 skal også bli avsparktid for tidligkamper i Champions League, mot 18.55 i dag.
UEFA-styret vedtok trekningsprosedyre for Nations League-omspillet om EM-plasser, og for trekningen av selve EM-sluttspillet. Dessuten ble alle UEFAs 55 medlemsnasjoner anmodet om ikke å la sine landslag eller klubblag spille kamper i land der kvinner har begrenset adgang til tribunene.
Det ble også foretatt en rekke tildelinger, blant annet Champions League-finalen for menn i 2021 til St. Petersburg, i 2022 til München og i 2023 til London (Wembley), Europa League-finalen i 2021 til Sevilla (Sánchez Pizjuán). Supercupen i 2021 til Belfast.
(©NTB)
Sett denne?
EM-kvalifisering
Fikk spørsmål om framtiden: – Jeg avgår ikke i kveld
08/10/2020 KLOKKEN 22:48
EM-kvalifisering
Dette er Norges dystre EM-tall
08/10/2020 KLOKKEN 22:08