Om lag tre kvarter etter kampslutt, klokken 00:01, tuslet Lars Lagerbäck og Sander Berge inn på pressekonferansen.
– Det er veldig bittert. Vi møter det beste laget i playoff og når ikke opp til vår standard. Vi var ikke gode nok når vi møter et lag som Serbia, sier landslagssjefen.
VM-kvalifisering
Festaften på Ullevaal: – Lenge siden jeg har hatt så mye gåsehud
11/10/2021 PÅ 20:42
Det samme mente Berge.
– Først og fremst er det veldig skuffende. Vi blir nesten litt paralyserte når de har to-tre 100-prosentsjanser i starten. Det er veldig skuffende. Vi var ikke offensive. Det må vi være på Ullevaal.
Sverige, Danmark og Finland er allerede klare for EM fra tidligere. Island får en ny sjanse i finale i november etter å ha slått Romania torsdag. Dermed kan Norge bli eneste lag i Norden utenfor mesterskapet.
Det skjer etter at laget for tiende gang på rad mislyktes i en EM- eller VM-kvalifisering. Den store tørken etter EM i 2000 vil altså vare i enda noen år, etter tapet i ekstraomganger mot serberne, som kom på banen med ti spillere fra topp 5-ligaer, i tillegg til trollmannen fra Ajax, Dusan Tadic.
Norge slet særlig på sin venstreside med Haitam Aleesami og Stefan Johansen, og duoen måtte tåle kritikk. Lagerbäck nekter å være med på å gi enkeltspillere skylden.
– Jeg synes ikke det er noen enkeltspillers ansvar, det er lagets ansvar. Om man ikke starter forsvarsspillet rett, blir det hull hele veien. Det er ingen enkeltspillere som skal kritiseres for denne innsatsen, det var laget.
I etterpåklokskapens navn mener han at han kanskje skulle hatt Mathias Normann, mannen som reddet ekstraomganger med en flott enkeltmannsprestasjon, på banen hele kampen.
På pressekonferansen fikk Lagerbäck spørsmål om sin egen fremtid som norsk landslagssjef.
– Det tenker jeg ikke å diskuere med media, om jeg skal fortsette diskuterer jeg med arbeidsgiver i så fall, svarte han.
Norge møter Romania og Nord-Irland i løpet av den neste uken.
– Det finnes ingen annen vei ut nå enn at jeg, støtteapparatet og spillerne må vise at vi har karakter og slå tilbake med to seirer i de neste kampene. Jeg synes det er litt tidlig å sitte her i kveld og snakke om fremtiden og kommende mesterskap.
– Jeg skal ikke avgå i kveld, men sørge for at vi tar to seirer i de neste kampene. Jeg har ikke problem med å tre til siden hvis arbeidsgiveren vil det eller om jeg skulle komme frem til det selv.
Svensken skrev ny kontrakt i fjor. Den varer ut ut kommende VM-kvalifisering, og eventuelt VM-sluttspill. Men da spørsmålene på pressekonferansen fortsatte, svarte Lagerbäck slik:
– Jeg har ikke tenkt noe som helst på det, det var et svar på spørsmålet jeg får. Hva fremtiden bringer har jeg ikke tenkt på. Men jeg tar gjerne en diskusjon om det med de som bestemmer i det norske fotballforbundet.
VM-kvalifisering
Større ansvar for Norges «veteraner»: – Jeg føler meg som en leder
08/10/2021 PÅ 11:34
VM-kvalifisering
Derfor må Norge vinne i Istanbul
08/10/2021 PÅ 08:25