Populære sporter
All sport
Vis alt

Tidligere landslagshelt oppgitt: – Halve laget spiller jo ikke fotball til daglig

Sondre Skandsen

Publisert 08/10/2020 klokken 23:56 GMT+2

Sist Norge var i mesterskap spilte både Bent Skammelsrud og Eirik Bakke. Dette er deres dom over 2020-utgavens forsøk på å nå EM.

Bent Skammelsrud og Eirik Bakke

Foto: Scanpix

– Jeg er nesten glad at du ikke ringte med en gang, for da kunne jeg øst ut med noe jeg hadde angret på. Dette ble mer skuffende enn jeg trodde det kunne bli. Det var klasseforskjell. At det her gikk til ekstraomganger er nesten utrolig.
Bent Skammelsrud har fulgt med fra sofakroken. 20 år etter han selv spilte EM måtte han se Norge gå slukøret av Ullevaal-matta, etter å ha blitt tidvis herjet med av Serbia.
– Det er så mye å ta tak i her at jeg sitter egentlig bare med en enorm skuffelse. Vi har kanskje lagd litt høye forhåpninger. Det er litt trist egentlig når vi skjønner hvilket nivå vi er på, sier han til Eurosport.no.

– Hører ikke hjemme noe sted

Bent Skammelsruds største kjepphest etter kampen er tydelig:
– Halve laget spiller ikke fotball til daglig. Enten har dem ikke klubb eller så har de ikke spilt på et halvt år. Man må jo bruke folk som til daglig spiller i klubbene sine. Du ser det på forflytninga deres. De er for sent inne i det meste.
– Det stiller jeg kjempespørsmål til. Vi har såpass mange bra spillere at vi burde brukt de som faktisk spiller. Det bør nesten være en regel at man skal spille en viss mengde. Det hører ikke hjemme noe sted, sukker han.
I tillegg reagerer han på at laget ikke tok noen sjanser eller prøvde å spille gjennom ledd.
– Det er lett å si i ettertid, men det å stå høyt og å skremme dem litt burde vært gjort. Vi tok aldri sjansen på noe som helst. Det er forknytt. Man slipper seg ikke løs. Med fasit i hånda så fikk ikke Lagerbäck det beste ut av det laget her i dag. Men så tror jeg ikke det er problemet. Taktikken var nok fin den, men den utføres for dårlig.

2000 vs. 2020

For Eirik Bakke sin del, som nå er trener i Sogndal, er det en vesentlig forskjell på laget han var med på i EM 2000 kontra laget som spilte mot Serbia torsdag kveld.
– Jeg var yngstemann i 2000 som 22-åring. Det var mye større rutine. Dette er et ungt lag som man må gi litt tid. De trenger å spille flere kamper som dette. Sist vi kvalifiserte oss var det flere spillere på et høyt nivå. Vi var bedre defensivt organisert også. Det er mer individualister nå.
Han legger til:
– Man har sett i lang tid at det er et litt ujevnt lag. Det så man i dag også. Det er en grunn til at vi ikke kvalifiserer oss. Vi er ikke gode nok. Det vi leverte i dag er ikke i nærheten av hva som er godt nok for å kvalifisere seg til et mesterskap. Vi får ikke helt kollektivet til å fungere som lag. Du må ha mer kvalitet hvis du skal gå videre i en sånn kamp. Det var en mye jevnere tropp sist vi var i mesterskap, da jeg var med på det. Nå er det et mye større sprik mellom spillerne.

Lagerbäcks framtid

Med en stadig aldrende landslagssjef og et ungt lag som trenger kontinuitet framover, er Lars Lagerbäcks framtid på landslaget et spørsmål å stille seg. Det vil dog Skammelsrud være litt forsiktig med.
– I dag tror jeg ikke jeg skal vurdere det. Det er veldig lett for meg å si nå at han ikke er rett mann. Jeg tror vi skal puste litt med magen før vi vurderer det, ler han.
Eirik Bakke legger til at han hadde lave forhåpninger også før kampen. Også er jo etterpåklokskapen alltid farlig.
– Han ser nok en del ting han bommet på i dag. Det er selvsagt lett for oss andre å si etterpå. Men vi er veldig forutsigbare - alle vet hvordan Norge spiller. Serbia gjorde hjemmeleksa si og avslørte oss.
– Det er nok mange som kommer til å stille spørsmål om Lagerbäck nå. Det skal ikke jeg gjøre. Det å skylde på treneren tror jeg er dumt. Han har spillerne han har, og uansett spillestil tror jeg det hadde blitt tøft mot Serbia, avslutter han.
Fikk du med deg denne?
picture

Her kjempet AaFK-treneren mot klokken like før vinduet stengte: – Vent litt, la meg sjekke

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame