Populære sporter
All sport
Vis alt

Haaland om spissmakkeren: – Han er et forbilde

Sondre Skandsen

Oppdatert 06/09/2019 klokken 00:13 GMT+2

Erling Braut Haaland (19) fikk landslagsdebuten mot Malta. Etterpå kunne han ikke rose spissmakkeren Joshua King nok.

Haaland King

Foto: Scanpix

ULLEVÅL (Eurosport.no):
Norge – Malta 2-0 (2-0)
Han er en av de største gjennom tidene på landslaget. Han er et forbilde, og det er stort å spille med han, sa Red Bull Salzburg-spissen til Eurosport.no etter kampen.
19-åringen fikk 66 minutter i debuten sin for A-landslaget i 2-0-seieren mot Malta. På den korte tiden rakk han å merke hvor mye kvalitet han hadde ved sin side.
– Det er jo første gang vi spiller sammen, så det er litt nytt. Men med så gode spillere som han, så sitter det bare med en gang. Jeg er stolt over å ha spilt sammen med han, sier han før han legger til:
– Først og fremst er han en fin fyr. Så er han en fantastisk fotballspiller, og det var en drøm å spille med han på topp.

– Jeg har en ganske stor status

Joshua King selv føler han har et ansvar overfor unge spillere som Haaland. Som en mer erfaren fotballspiller ønsker han å dele av kunnskapen sin. På Ullevaal-matta torsdag kveld så man Bournemouth-profilen stadig vekk oppmuntre spisskollegaen underveis i kampen.
– Jeg har jo blitt 27 år og er inni min femte sesong i Premier League, så jeg har jo en del å gi til en 19-åring som dundrer inn mål i Red Bull Salzburg, sier han sympatisk til Eurosport.no.
– Jeg har en ganske stor status i det laget her, folk respekterer meg som person og spiller. Jeg prøver å hjelpe de unge så godt jeg kan, sier han og legger til at han har gjort det samme med en annen landslagsdebutant, Mathias Normann fra Rostov.
Han er raus i beskrivelsene av Haaland og hans talent.
– Han er en veldig god spiller som har en veldig, veldig stor framtid for landslaget, mener han.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame