Populære sporter
All sport
Vis alt

Mistet sin største utfordrer til korsbåndskade: – Ikke ideelt

Oppdatert 22/03/2024 klokken 09:26 GMT+1

Samtidig som Eliteserie-keeperen er med det norske landslaget, røk lagkameraten korsbåndet på en treningsleir med klubben. Nå er det tynt på posisjonen halvannen uke før seriestart.

Er på utgående kontrakt: – Jeg har et ønske og en viss plan

STORO (Discovery):
I Haugesund har Egil Selvik vært det soleklare førstevalget mellom stengene i lang tid. 26-åringen har levert bunnsolid de siste sesongene, noe som har sørget for at han har blitt fast inventar i landslagstroppen.
Nå er Selvik nok en gang på samling med Norge, men i klubblaget kom det kjedelige skadenyheter tidligere denne uken. 26-åringens største utfordrer til keeperplassen, Amund Wichne, har røket korsbåndet.
Trolig må klubben klare seg uten Wichne hele sesongen.
– Den er ikke ideell, sier Selvik til Discovery om keepersituasjonen i klubblaget.
I tillegg til langtidsskaden har Haugesund solgt to keepere i vinter. Frank Stople har gått til Strømsgodset, mens Sander Kaldråstøyl Østraat tok turen til HamKam.
Inn har det enn så lenge ikke kommet noen nye sisteskanser. Med Selvik på samling og Wichne ute, er det ingen tilgjengelige keepere i A-lagsstallen.
– De har vel bare en 15-åring på treningsfeltet nå som jeg er her, så de jobber nok litt i kulissene. De må lande på en løsning etter hvert, ettersom sesongstarten nærmer seg, påpeker Selvik.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Perpleks Haaland: – Der tok du meg litt på senga

På utgående kontrakt

Uansett hva FKH eventuelt henter inn før overgangsvinduet stenger, er Egil Selvik et ubestridt førstevalg.
Før årets sesong har han også blitt utnevnt til kaptein etter at Kevin Martin Krygård har reist til portugisisk fotball.
– Det er fint, det. Jeg var med i kapteinsteamet i fjor, så jeg har litt kjennskap til det. Samtidig har jeg en posisjon og rolle i klubben som jeg må utøve nå. Vi er en ung gruppe i tillegg, og jeg er nesten av de eldste. Naturlig nok føler jeg at det er noe jeg må ta fatt i, men det har falt naturlig, sier keeperen.
Hvor lenge han blir værende på Haugalandet er dog usikkert. Sisteskansen er inne i sitt siste kontraktsår, og i vinter har det versert en rekke rykter rundt keeperens fremtid.
– Naturligvis vil det være noen spekulasjoner til sommeren også. Jeg vil jo at FKH skal tjene penger på meg også, og jeg vil at det skal være gunstig for dem. Samtidig har jeg en agent som jobber for meg og tar av seg de tingene, så vi får se hva som skjer. Foreløpig er fokuset mitt på seriestart, så får de tingene som dukker opp bare dukke opp.
– Du har ingen konkrete planer akkurat nå?
– Jeg har et ønske og en viss plan, men vi får se. Det er litt flytende det også, svarer FKH-keeperen.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Haaland drar på smilebåndet: – Har ikke ringt han

Nummer to i køen

Der Selvik er et ubestridt førstevalg i klubblaget, må han nøye seg med rollen som backup på landslaget.
26-åringen fra Sandnes fikk sin landslagsdebut i september i fjor da han fikk en omgang mot Jordan.
I tillegg stod han den siste kampen i EM-kvalifiseringen mot Skottland, ettersom Ørjan Håskjold Nyland var utilgjengelig grunnet skade.
Nå håper Selvik at han nok en gang får muligheten til å vise seg fram med flagget på brystet. Norge skal ut i to privatlandskamper mot henholdsvis Tsjekkia og Slovakia.
– Jeg lever i troen. Jeg håper det er gode muligheter for at jeg kommer innpå, sier han.
Men det er ikke enkelt å spille seg inn i laget. Førstekeeper Nyland har fått en gigantisk opptur denne sesongen. Etter en rekke sesonger med svært begrenset spilletid på diverse klubblag, har han nå etablert seg som et førstevalg for den spanske storklubben Sevilla.
– Jeg synes det er positivt at Ørjan spiller i La Liga, for det gjør at vi som er bak ham må pushe nivået. Han tar med seg erfaring derifra og kan være med å spytte det over på oss også. Hvis vi har en keepergruppe som er på et høyt nivå, så gagner det både oss keeperne og laget, forteller Selvik.
picture

Solbakken om Haaland til Discovery: – Der er han undervurdert

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame