Scoret sitt første for U21-landslaget – så måtte han ut med skade

Publisert 21/03/2024 klokken 21:56 GMT+1

Det norske U21-landslaget imponerte stort mot Nederland, men en ny skade for Norges spydspiss var et skår i gleden.

Seedy Jatta har hatt en trøblete sesong etter overgangen til Sturm Graz i fjor sommer.
Skader har gjort at den atletiske spissen kun har spilt 13 kamper for den østerrikske klubben, men var tilbake på fotballbanen i midten av mars.
Det gjorde at han også ble tatt ut av U21-landslagets hovedtrener Jan Peder Jalland for første gang etter at han tok over ansvaret i fjor.
– Seedy Jatta har ikke vært med oss ennå på grunn av skader og er så vidt tilbake, så han vil bli belastningsstyrt, sa Jalland da han presenterte troppen tidligere denne måneden.
21-åringen fikk likevel tillit fra start i privatlandskampen mot Nederland i Nijmegen torsdag kveld, og han trengte bare et par minutter på å sende Norge i ledelsen.
Men gleden ble derimot kortvarig. Etter en snau halvtime måtte han ta telling, og Jatta ble byttet ut etter å ha mottatt behandling.
Dermed kan det virke som at skadeutfordringene fortsetter for den talentfulle angriperen. Selv om Norge måtte klare seg uten Jatta i resten av kampen, ble det likevel en stor opptur.
Andreas Schjelderup scoret det avgjørende målet tidlig i den andre omgangen, og Norge fikk dermed med seg en kruttsterk 2-1-seier fra Nederland.
Kommende tirsdag skal U21-landslaget opp mot San Marino i kvalifiseringen til EM i 2025. Norge ligger for øyeblikket på en 3. plass i sin gruppe, to poeng bak gruppeleder Italia.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Haaland drar på smilebåndet: – Har ikke ringt han

Mannsverk-tabbe

Det ble en innholdsrik og fartsfylt kamp på Stadion de Goffert, og tross skaden rakk Jatta å vise seg positivt fram før han måtte av banen. Det gikk heller ikke mer enn to minutter før han sendte Norge i ledelsen.
Kristian Arnstad fant spissen på bakre stolpe med et strøkent innlegg, og Jatta var sterkest i duellen med en nederlandsk forsvarer.
21-åringen fikk kriget ballen, og kunne med det slippe løs jubelen over sin første scoring på U21-landslaget.
Hjemmelaget ristet derimot av seg skuffelsen etter den tidlige kalddusjen.
Etter å ha skapt noen gode muligheter, mottok nederlenderne en gavepakke av kaptein Sivert Mannsverk.
Ajax-spilleren forærte Nederland ballen på egen banehalvdel, og Ruben van Bommel, som for øvrig er sønnen til Mark van Bommel, fikk en enkel oppgave med å sette inn utligningen etter 18 minutter.

Ut i 100

Lagene gikk til pause med 1-1, og landslagssjef Jalland hadde allerede varslet at det var mange som ville få spilletid i oppgjøret.
I pausen benyttet han muligheten til å gjøre åtte endringer. Inn kom blant annet Oliver Braude og Tobias Guddal, som begge fikk sine debuter på U21-landslaget.
En annen innbytter, Isak Hansen-Aarøen, fikk omgangens første store mulighet. Norge trykket voldsomt på fra start, og plutselig kranglet midtbanespilleren seg gjennom hele det nederlandske forsvaret.
Alene med keeper forsøkte han å lobbe ballen i mål, men avslutningen ble stoppet på streken.
Det tok derimot ikke mange minutter før Norge fikk en fortjent scoring. Etter 54 minutter kombinerte Andreas Schjelderup vakkert med Hansen-Aarøen. Schjelderup fikk tilbake ballen etter et veggspill, og fra 12 meter var venstrekanten iskald.
Norge fortsatte å trykke på, og de produserte nok sjanser til å score enda flere. Det klarte derimot ingen av lagene, og dermed endte det med 2-1 til Norge.