Populære sporter
All sport
Vis alt

Misfornøyd tross seier: – Utrolig skuffet

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 06/04/2024 klokken 20:20 GMT+2

Lenge så det ut til å ende uavgjort på Aspmyra, men så dukket en superinnbytter opp og sikret tre poeng for Bodø/Glimt. Det var derimot ikke nok til å tilfredsstille Kjetil Knutsen.

Ulrik Saltnes.

Foto: NTB

Bodø/Glimt - Viking 1-0 (0-0)
De aller fleste forventet nok en god del mål da det var klart for et nytt møte mellom Bodø/Glimt og Viking.
På de siste ti tellende oppgjørene mellom de to lagene, har det blitt scoret hele 50 mål. Det gir et snitt på fem per kamp, men lørdag var det lite som tydet på at de to lagene som regel byr på målfest.
Et solid Viking-forsvar holdt imponerende stand mot Bodø/Glimt-stjernene, men mot slutten tok innbytter Ulrik Saltnes ansvar.
På en dag der de regjerende seriemesterne lenge hadde slitt med å skape de store sjansene, fikk midtbanespilleren hodet på et frispark.
Saltnes stupheadet inn kampens eneste scoring, og sikret dermed tre poeng for Bodø/Glimt.
– Jeg synes det er høyt nivå på kampen. All ære til Viking. De lurer oss et par ganger. De er bra, og gjør mye bra med ballen i dag, sa matchvinneren til TV 2 etter kampen.

– Utrolig skuffet

Kjetil Knutsens mannskap står nå med full pott etter de to første serierundene, men Bodø/Glimt-treneren var ikke nevneverdig imponert over eget lags prestasjon.
– Denne kampen føler jeg kunne ha vippet begge veier. Jeg er utrolig skuffet over vår manglende tålmodighet i angrepsspillet. Det er for mange som skal slå de geniale pasningene, så det blir utrolig urytmisk i vårt angrepsspill gjennom nesten hele kampen, sa Knutsen til TV 2.
– Likevel føler jeg at det er et Glimt-lag som har en litt bedre struktur. Det gjør at vi vipper kampen i vårt favør, men offensivt er jeg skuffet over prestasjonen vår i dag, fortsatte han.
Viking-midtstopper Sondre Langås, som hadde bra kontroll på Bodø/Glimt-angriperne i store deler av kampen, egret seg over måten de slapp inn det avgjørende målet på.
– Det er veldig tungt, og så er det tungt at det skjer på en dødball. Det er noe vi egentlig bør klare å hindre.

Viking imponerte

Selv om Bodø/Glimt til slutt fikk uttelling, klarte ikke de regjerende seriemesterne å skape sjanser på løpende bånd, slik de har hatt for vane å gjøre på Aspmyra.
Likevel kunne hjemmelaget ha fått en pangstart på kampen. Etter ti minutter ble det fullstendig kaos i Viking-feltet etter et hjørnespark, men heroisk forsvarsspill av Viljar Vevatne avverget scoring.
Etter det var det Viking som var nærmest scoring i førsteomgang. Idet kampuret var i ferd med å bikke halvtimen, var Vevatne involvert i motsatt boks.
Lars-Jørgen Salvesen headet en ball på tvers, men Vikings forsvarsspiller var noen skostørrelser for små. Dermed ble det bare med nesten.
Nærmest av samtlige var Sander Svendsen. Vevatne fant høyrekanten inne i feltet. Svendsen stanget ballen mot Glimt-buret, men Nikita Haikin vartet opp med en vanvittig redning.

Avgjorde

Ingen av lagene klarte å etablere et trykk i starten av den andre omgangen, og det var ikke før Kjetil Knutsen gjorde grep fra benk at kampen virkelig skulle åpne seg.
Kvarteret før slutt kastet han inn Kasper Høgh. Den danske spissen fikk umiddelbart en kjempesjanse til å sikre tre poeng. Sondre Sørli spilte fri spissen i feltet, men avslutningen fra sju meter ble avverget av en sterk reaksjonsredning av Patrik Gunnarsson.
Knutsens grep var likevel med på å tenne en liten gnist, og åtte minutter før full tid var det to av de som startet på benken som skulle sikre seieren.
Sondre Sørli prikket et frispark på pannen til Ulrik Saltnes. Den målfarlige brønnøyværingen fikk akkurat nok kontakt med ballen, og han stusset den videre i det lengste hjørnet bak Gunnarsson.
Viking mobiliserte til en liten sluttspurt, men klarte aldri å finne veien til nettmaskene.
Sett denne?
picture

Full av lovord om trenerkollegaen: – Utrolig god





Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame