Ellevill dramatikk i serieåpningen: 18 år gammel debutant avgjorde på overtid

Oppdatert 31/03/2024 klokken 20:30 GMT+2

Ventetiden er over. Søndag kveld var det klart for årets første kamp i Eliteserien. Der skulle en «ukjent» 18-åring vise seg fram.

FKH-spillerne jubler søndag kveld.

Odd - FK Haugesund 1-2 (0-1)
Søndag kveld var det duket for åpningskampen av årets Eliteserie-sesong.
Hjemmelaget fra Skien tok tak fra start av søndag og var laget som skapte mest innledningsvis, og ikke før 40 minutter var spilt skulle bortelaget fra Haugesund få sin første store målsjanse.
Odds sisteskanse, André Hansen, fikk en hanske på et innlegg fra venstre. Ballen endte opp i beina til FKH-unggutt, Mikkel Hope, ute i feltet, men skuddet til 17-åringen gikk på utsiden av buret.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.

Klar tale fra nordmannen etter tap i Allsvenskan-debuten: – Kommer til å bli bedre

Men kun minuttet senere var den unge Haugesund-backen igjen involvert offensivt i banen.
Bortelaget slo inn fra høyresiden og etter litt klabb og babb fra Odd endte ballen igjen opp hos Hope. Den unge backen la igjen til midtbanespiller Bruno Leite, som banket inn ledermålet for FKH. Dermed kunne bortelaget gå til pause i ledelsen.
Kenneth Dokkens mannskap skulle derimot svare umiddelbart i andre akt. Fem minutter inn i omgangen brukte ringreven, Espen Ruud, høyrefoten sin og slo inn i boksen. Etter en stuss fra en FKH-spiller endte ballen opp hos nysginering, Tony Miettinen, som styrte inn 1-1 i Skien. Linjemannen var først oppe med flagget, men etter en VAR-sjekk ble nettkjenningen stående.
Etter utlikningen var det hjemmelaget som kjørte kampen og ni minutter før slutt var de svært nære på. En godt slått corner fra Mikael Norø Ingebrigtsen endte på hodet til Ole Erik Midtskogen, som headet like over mål.
Men det var en debutant som skulle avgjøre det hele søndag kveld. Den 18 år gamle FKH-spissen Ismael Seone, fra Burkina Faso, kom inn på banen med åtte minutter igjen å spille. To minutter på overtid banket han inn 1-2 for bortelaget etter et innlegg fra Julius Eskesen, og dermed fikk FKH en pangstart på årets sesong.

Ismael Seone var en fornøyd gutt etter søndagens seier.