Populære sporter
All sport
Vis alt

Aron Dønnum tilbake på norsk jord: – Det var noen andre klubber som prøvde seg

Oppdatert 31/03/2022 klokken 08:41 GMT+2

Aron Dønnum er tilbake i kongeblått når Eliteserien starter til helga. Det til tross for at andre klubber også skal ha vært på banen for å hente den lekne kantspilleren.

Ser frem til Fagermo-samarbeid: – Perfekt

  • Nå starter Eliteserien igjen! Se Vålerenga serieåpne mot Molde lørdag 2. april kl. 18.00 på discovery+
Onsdag formiddag slapp nemlig nyheten om at 23-åringen var tilbake i Vålerenga på et låneopphold fra belgiske Standard Liège, som han gikk til etter en fenomenal vårsesong i fjor. Selv innrømmer Dønnum at en så snarlig retur ikke helt var planen da han dro til Belgia i juli for snaut åtte måneder siden.
– Det var ikke noe jeg hadde i tankene, og det lå ikke akkurat i planen, men når muligheten bød seg og det skjedde på en så fin måte som det gjorde nå, både fra VIFs side og Standard som var så samarbeidsvillige, så var det gjort, sier Dønnum til Discovery før han fortsetter:
– Jeg får jo gåsehud og sommerfugler i magen bare jeg hører om Vålerenga, så valget var jo da ganske greit.
  • Torsdag klokken 14:00: Lad opp til Eliteserie-starten med 50-timerssending på Eurosport Norge, discovery+ og Eurosport.no.
For det er tydelig at klubben han startet sin proffkarriere i, har en helt spesiell plass i hjertet hos kantspilleren. Derfor var det heller aldri aktuelt å bruke «ferien» sin hos noen andre enn akkurat Oslo-klubben.
– Jeg vet det var noen andre klubber rundt som luska rundt, spurte litt og prøvde seg. Men det er ikke i nærheten engang! Det er kun Vålerenga. Nå får jeg muligheten til å se de jeg er glad i, og ikke minst spille for klubben som jeg er så glad i, sier Dønnum med et smil om munnen.

Utfordrende tider

For Standard-Lieges del har det blitt en noe skuffende sesong dette året, da de ikke nådde sluttspillet i den belgiske serien. Også formkurven hos Dønnum har pekt noe nedover den siste tiden. 23-åringen står oppført med tre innhopp for Standard-Liege den siste tiden, og var i sist i startelleveren hos belgierne den 19. februar. Nå skal den frittalende spilleren bruke ferien sin til å forhåpentligvis finne godformen igjen, sammen med klubben han har vært en del av i årevis.
– Det har vært utfordrende. En utfordrende sesong for hele laget og klubben, egentlig, og da de siste månedene spesielt. Likevel synes jeg vi har takla det fint, men på slutten der så var vi alle vi bare litt sånn: «Okei, nå har vi prøvd alt. Hva skal vi gjøre nå?»
– Det er ikke til å legge skjul på at det har vært tøft. Men utenlandseventyret for min del har så vidt startet, så det blir spennende å se hva som kommer i senere tid, avslutter Dønnum.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame