• Se Eliteserie-kampen mellom Kristiansund og Vålerenga søndag kl 18 på discovery+
For selv om Magnus Sjøeng aldri har spilt en offisiell kamp for Vålerenga sitt A-lag, får han nå en ordentlig ilddåp i slutten av juni og hele juli.
2002-modellen blir klubbens førstevalg mellom stengene i cupkampen mot Bodø/Glimt onsdag, samt i de fire seriekampene i juli måned mot Kristiansund, Sarpsborg 08, Viking og Jerv. Det norske overgangsvinduet åpner først 1. august.
Eliteserien
Nærmer seg retur til Vålerenga
I GÅR PÅ 20:00
– Jeg kjenner ikke noe ekstra press foran de neste ukene, egentlig. Det at mange vil ha tak i meg synes jeg bare er morsomt. Presset av å være førstekeeper i en klubb som Vålerenga følger bare med, så jeg digger det, sier Sjøeng til Discovery.
Les også: Ekspertene mener Fagermo sitter utrygt:– Han har ikke mange muligheter igjen

– Viktig å ha god selvtillit

Han gleder seg til debuten mot Bodø/Glimt og har ikke kjent på noe særlig med nerver i forkant av oppgjøret.
– Det blir jo utrolig gøy, først og fremst. Det er noe man har jobbet for veldig lenge. Jeg har stor tro på at det går bra, selv om det er klart at det er et hakk opp fra 2. divisjon til Eliteserien, sier han og fortsetter:
– Jeg tror ikke jeg får sjokk av nivået. Jeg har tross alt trent med A-laget i et par år nå, med veldig mange gode Eliteserie-spillere. I tillegg har jeg vært på landslagssamlinger med utenlandsproffer som holder et høyt nivå. Tempoet blir jo høyere, men jeg er rimelig sikker på at jeg tar det.
– Du virker å ha ganske bra selvtillit?
– He he. Det er viktig det, spesielt som keeper. Det går opp og ned, så man må stå i det og ha god selvtillit. Samtidig er det viktig å ha beina godt plantet på jorda, som jeg føler jeg har, sier Sjøeng, som kom til klubben fra Skeid som 14-åring.
Les også: Vålerenga-keeper klar for Toulouse

– Rolig og god rekkevidde

På spørsmål om hvordan han vil beskrive seg selv som fotballspiller, svarer 20-åringen:
– Jeg er en keeper som er rolig og med god rekkevidde. Jeg er god på streken og god i feltet. Samtidig må jeg bli mer kynisk i spillet mitt med ball i beina og gjøre det enda enklere. Jeg må bli bedre på alt, selv om jeg føler at jeg har utviklet meg mye i det siste.
– Flere reagerer litt på at Vålerenga, som er under såpass hardt press, bruker en uprøvd 20-åring i en hel måned. Hva tenker du om det?
– Jeg forstår jo at mange synes det er rart og reagerer på det, men en gang må være den første. Både jeg og resten av laget har stor tro på at jeg kommer til å gjøre det bra. Men jeg skjønner godt at klubben vil hente inn en ny keeper. Realiteten er jo at jeg ikke har noen A-kamper under beltet.

Førstekeeper etter august?

Dag-Eilev Fagermo har tidligere uttalt til TV 2 at Sjøeng har et veldig, veldig stort talent. Treneren har også vært åpen for at Sjøeng forblir klubbens førstevalg også etter 1. august.
– Nå får vi se på de kommende kampene. Han får jo spille fire-fem kamper i juli, og så får vi se på de prestasjonene. Men han er jo ung og har lite erfaring, sa Fagermo.
Sjøeng selv roser treneren.
– Dag-Eilev har stor tro på meg og sier det til meg, som jeg setter pris på. Han sier at så lenge jeg gjør det enkelt med ball i beina, kommer det til å gå bra, fordi jeg har alt annet inne.
Og naturlig nok håper han å være førstekeeper også når august, september, oktober og november kommer.
– Jeg har jo et håp om at jeg kan fortsette å være hovedvalget hvis jeg gjør det bra i juli. Og det har jeg veldig troa på.
Eliteserien
Sterk andreomgang sikret nok en VIF-seier – klubbens beste periode på 12 år
07/08/2022 PÅ 19:53
Eliteserien
Sarpsborg ned i nedrykkskampen: – Begynner å bli «mayday, mayday»
07/08/2022 PÅ 17:52