Populære sporter
All sport
Vis alt

Ekspertene mener Fagermo sitter utrygt: – Han har ikke mange muligheter igjen

Even Lübeck

Oppdatert 27/06/2022 klokken 12:24 GMT+2

Discovery-ekspert Christian Gauseth mener Dag-Eiliv Fagermo må ta hatten og gå om Vålerenga taper for Kristiansund til helgen.

Ekspertene om Fagermo: – Må fokusere på å ta nok poeng til å overleve

Den 12. Eliteserie-runden ble avsluttet med oppgjøret mellom Vålerenga og Odd på Intility Arena søndag kveld. Sparta Rotterdam-klare Tobias Lauritsen stanget inn kampens eneste mål etter drøye timen, mens Leopold Wahlstedt sto som en levende vegg.
0-1-tapet gjør at Vålerenga nå har spilt sju kamper på rad uten å vinne. Etter 12 kamper ligger de på 14. plass, og nå har Oslo-klubben bare fire poeng ned til Jerv, som ligger på direkte nedrykk.
Det gjør at flere setter spørsmålstegn om hvorvidt det er Dag-Eiliv Fagermo som er skikket til å lede Vålerenga-skuta fremover. I Fotballrunden etter søndagens Eliteserie-runde diskuterte panelet hvor lenge de tror han blir sittende.
– Nå må Fagermo og Vålerenga endre fokus. Han skulle etablert et topplag i VIF, men akkurat nå er de ikke det. De må innse at de er et bunnlag. Fremover må de fokusere på å ta nok poeng til å overleve. Han har ikke veldig mange muligheter igjen nå, sier Jonas Grønner og fortsetter:
– Han virker litt resignert.

– Finne seg noe annet å gjøre

Gauseth mener det brenner under føttene på Fagermo.
– Jeg er så drittlei av å høre på Fagermo prate om at de har så store ambisjoner. Det samme har Jonsson sagt. Vålerenga er et bunnlag. De lekker i alle bauer og kanter. Jeg skal gjøre det veldig enkelt for de som sitter borte på Valle: De må slå Kristiansund i helgen. Hvis ikke mener jeg at Fagermo må hatten sin og ta konsekvensene av de resultatene han er den øverste lederen for.
– Det er en trend over lengre tid med fem tap på de siste sju, ikke bare at Wahlstedt var i det umulige hjørnet akkurat nå på søndag. Nå er det nok prat. Nå er vi der at enten skaffer han resultater, eller så må han finne seg noe annet å gjøre, fortsetter Gauseth.
Lars Bohinen er ikke like hard som sin kollega.
– Resultater trumfer prestasjoner nå. Jeg ser ikke en utvikling på rett vei for VIF sin del, men jeg mener fortsatt at han bør få sjansen til å rette opp inntrykket og få til bedre resultater, sier Lars Bohinen.

– Kamp vi skal vinne

Hovedpersonen selv var langt nede da han møtte Discovery etter kampen.
– Det er en kamp vi skal vinne, men den situasjonen vi er i og med den motgangen så sliter vi. Vi er ikke så verst spillemessig, men vi er for dårlig i begge boksene, sa Fagermo.
– For en klubb som Vålerenga så er dette i fotballperspektiv krise, det er altfor dårlig. Det er ikke noe annet å si enn det, så vi må komme ut av det hvis ikke blir det bunnstrid hele sesongen, fortsatte treneren.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame