Det skriver Vålerenga på sine nettsider. Haug gjennomførte den medisinske testen mandag formiddag og har skrevet under på en treårsavtale med Ligue 1-klubben.
– Det er en fantastisk mulighet som enhver fotballspiller drømmer om. Det er synd å skulle forlate denne fantastiske klubben, og ikke minst supporterne som har hjulpet meg og stått bak meg på veien. De har gjort det enkelt for meg å prestere, og det har nå blitt betalt med en overgang til Toulouse, sier Haug til Vålerengas nettsider.
Eliteserien
Nærmer seg retur til Vålerenga
I GÅR PÅ 20:00
- Ambisjonene er å spille, og gå rett inn som førstekeeper. Jeg har sittet nok på benken de siste fire-fem årene, så planen er å gjøre akkurat det samme som jeg gjorde her bare fra start av, sier han.

Nyopprykket

Toulouse rykket opp fra Ligue 2 og skal dermed spille i det gjeveste selskapet i fransk fotball den kommende sesongen. Fra før har laget tre målvakter i troppen i Isak Petterson fra Sverige, samt franskmennene Maxime Dupé og Thomas Himeur.
Tidligere har Daniel Braathen og Ruben Gabrielsen spilt for den franske klubben.
Haug tok over keeperplassen i Vålerenga etter at Kristoffer Klaesson gikk til Leeds United i juli 2021.Målvakten startet karrieren i Kvik Halden før han - etter ett år i Sarpsborg 08 - reiste til Manchester og var en del av ungdomsakademiet til storklubben. I 2018 skrev han under for Sogndal, men fikk kun to cupkamper for laget fra saftbygda.

Ble førstekeeper

I 2019 sto han en halv sesong på lån for Elverum, før han ble lånt ut til Vålerenga, der han sto en cupkamp og 15 kamper for Vålerenga 2 i 2. divisjon. 24-åringen har spilt 33 kamper for A-laget og var en del av laget som tapte 0-1 hjemme mot Odd søndag kveld.
– Det er surt å avslutte med de siste fem-seks kampene vi har spilt. Kjipt å forlate klubben i den situasjonen den er nå, sa Haug etter kampen.
Nå står Vålerenga igjen med keeperungguttene Magnus Sjøeng og Storm Strand-Kolbjørnsen i A-stallen. Sportssjef Joacim Jönsson har varslet at laget prøver å sikre seg et nytt førstevalg.
Eliteserien
Sterk andreomgang sikret nok en VIF-seier – klubbens beste periode på 12 år
07/08/2022 PÅ 19:53
Eliteserien
Sarpsborg ned i nedrykkskampen: – Begynner å bli «mayday, mayday»
07/08/2022 PÅ 17:52