– Det kjennes veldig bra ut. Nå er jeg så og si 100 prosent, sier Salvesen.
Sørlendingen er akkurat ferdig med trening og lunsj i solfylte Marbella idet Discovery tar en prat med spissen.
Eliteserien
Reiste 27 timer for å se sønnen spille: – Det var virkelig verdt det
25 MINUTTER SIDEN
Bak seg har han et mørkt år, med null spilte minutter i fjorårets Eliteserie. Grunnen: en korsbåndskade som har holdt han på sidelinjen i elleve måneder.
– Jeg er litt lei av å snakke om det, men det er jo jævlig kjedelig. Når du har fotball som yrke og ikke kan utøve det er det tungt. Det er en vond og komplisert skade, sier Salvesen.
LES OGSÅ: Fikk marerittbeskjeden: – Ekstremt skuffet
For å få tiden til å gå har sørlendingen fått prøve seg foran kamera som programleder i «Studio Salve» på Godsets kanaler. I TV-ruta har han også vært å se i Discoverys Eliteserie-sendinger.
– Det har vært veldig spennende og givende. Jeg vil rette en stor takk til mediesjefen (Magne Jordan) som ga meg muligheten, sier lysluggen, som helst hadde ønsket at det var målfeiringer fansen fikk se han gjøre på skjermen.

– Tanken har slått meg

I 2020 ble Salvesen klubbens toppscorer med ti mål, i tillegg til sju målgivende pasninger.
Det førte til interesse fra blant annet daværende og nåværende regjerende seriemester Bodø/Glimt. Selv legger han ikke skjul på at han har tenkt på hvor han kunne vært med en frisk sesong i beina.
– Tanken har jo slått meg, men det hjelper ikke å dvele ved det. Nå gjelder det å gjøre seg mest klar til det som kommer. Skaden har gitt meg mer perspektiv på livet og gjort meg enda sultnere.
– Er du redd for at liknende skade skal skje igjen?
– Nei, overhodet ikke. Faren er der for enhver fotballspiller og det må vi leve med. Jeg har trent godt og hardt for å unngå det, da kan man ikke holde noe igjen.

Se høydepunktene: Salvesen sikret Godset ny Eliteserie-kontrakt

Kniver med utskjelt spiss

For å gjenvinne tronen som klubbens ener på topp må Salvesen trolig danke ut Fred Friday. Fra tribunen har sørlendingen sett nigerianeren til tider herje, men også slitt med å finne nettmaskene. Til slutt endte afrikaneren på sju mål på 30 kamper i Eliteserien.
Discoverys ekspert Joacim Jonsson kalte kjøpet av Friday for «merkelig» før fjorårssesongen, og rangerer Salvesens kvaliterer som langt bedre.
– I toppslag er han fullstendig udiskutabel som førstevalg. Det er kjempeviktig for Godset å få han i gang, sier svensken nå.
Hovedpersonen selv har en litt annen oppfatning:
– Jeg ser på det mer som et framtidig samarbeid enn en konkurranse. Det er en ekstremt bra spiller som jeg bare ser positive sider med å ha på laget, sier Salvesen ydmykt.

Friday svarer på Jokkes kritikk

– Vi kan gjerne legge lista der

– Det blir en spesiell sesong for meg, hvor hovedfokuset er å komme tilbake i form. Gjør jeg det og laget spiller bra, kan jeg score masse mål, fortsetter Salvesen, som har et hårete mål om å bli årets toppscorer i kommende serie.
– Vi kan gjerne legge lista der, så får jeg heller treffe litt under, svarer han lurt.
At Godset skal spille godt nok til å fore Salvesen til målkonge, har Jonsson lite tro på.
– Strømsgodset er enkelt og greit ikke et godt nok lag for at det skal bli en realitet. De har en tynn stall og er avhengig av flyt, sier Jonsson som spår nedrykksstrid for Drammen-laget.
– Det er vanskelig å si. Jeg mener potensialet vårt er høyt, men det avhenger av at enkeltspillere presterer. Med en god sesong kan vi fint havne på øvre halvdel, sier Salvesen målrettet.

– Kaotisk

Oppkjøringen til Strømsgodset har ikke gått knirkefritt for seg, hvor flere av spillerne har slitt med korona. Salvesen forteller at laget slet med å stille et helt lag i starten av treningsleiren.
– Det har vært litt trøbbel. Mange har gjennomgått det nylig og noen har fortsatt litt småproblemer. Til tider har det vært kaotisk, men nå kommer det seg. Kanskje er det like greit å bare få det unnagjort, slik at vi kan være helt klar til de viktige kampene som kommer.
LES OGSÅ: Koronautbrudd i Brann
Oppkjøringens første treningskamp endte med en 3-0-seier mot Sogndal, hvor Herman Stengel (to ganger) og Friday tegnet seg på scoringslista.
Torsdag venter Raufoss til ny treningskamp på Marbella. Det er samme motstander Godset møter i den fjerde runden i NM 12. mars.
– Jeg står over denne kampen, men håper å kunne bidra i den neste, sier Salvesen og sikter til treningskampen mot Odd hjemme på Marienlyst 5. mars.
Eliteserien
Adams-dobbel da serieleder Lillestrøm snudde og slo Kristiansund
15 TIMER SIDEN
Eliteserien
Her får Odd straffe i det 98. minutt
I GÅR PÅ 18:38