Populære sporter
All sport
Vis alt

Salvesen-erstatter klar – tar steget opp fra OBOS-ligaen

Lisa Amdam Tetlie

Oppdatert 03/08/2022 klokken 23:08 GMT+2

Årets sesong har vært enorm for Jonatan Braut Brunes i den gule Start-trøya på utlån fra LSK. Nå er OBOS-toppscoreren klar for Eliteserien.

Jonatan Braut Brunes

Foto: NTB

  • Se Strømsgodset mot Sarpsborg 08 søndag klokka 18 på discovery+
Braut Brunes har signert kontrakt med Drammen-klubben Strømsgodset. Det bekrefter klubben selv på Twitter og i et lengre intervju på godset.no.
– Det føles veldig bra. Det er stort å være her nå. Jeg har gledet meg til å komme og signere lenge, og jeg gleder meg til å komme i gang, sier 21-åringen til Strømsgodset sine egne hjemmesider.
Godset teaset selv overgangen bare minutter før bekreftelsen kom, med en video av regnvær på Marienlyst og spillerens gjenkjennelige silhuett.
Bekreftelsen kommer bare en knapp uke etter at Godsets storspiller Lars Jørgen Salvesen ble presentert som ny Bodø/Glimt-spiller. Dermed erstatter de en lyslugg med en annen, og gir plass til 2000-modellen i troppen.
Kontrakten binder han til klubben i tre og et halvt år.

Forlater fugla

21-åringen har opprinnelig kontrakt med Lillestrøm, men har denne sesongen vært på utlån til Start. Der har han utmerket seg enormt og er foreløpig toppscorer med tolv mål på 16 kamper.
Til tross for ungguttens prestasjon i OBOS-ligaen, og en skadesmell for førstevalg Adams på spissplass, var Lillestrøms sportssjef Simon Mesfin tydelig på at det var uaktuelt for fugla å beholde Braut Brunes.
– Han skal ikke trene med oss. Vi har akseptavtale med en annen klubb. Det beste for både Jonatan og oss er at han går videre, uttalte Mesfin til Discovery.
Spissen blir formelt klar for drammenserne innen kort tid. Han er ifølge klubbens hjemmesider dog ikke spilleklar før om to tre uker på grunn av en infeksjon knyttet til en nylig gjennomgått koronasykdom.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame