Populære sporter
All sport
Vis alt

Ingen Braut Brunes tross Adams-skade: – Vi har akseptavtale med en annen klubb

Publisert 01/08/2022 klokken 15:40 GMT+2

LSK må klare seg uten Akor Adams i mange uker. Likevel stresser ikke romerikingene med å erstatte han.

Akor Adams skadet seg stygt i kampen mot Sapsborg 08

Foto: NTB

Det var en knust Akor Adams som søndag forlot Sarpsborg stadion med det som er en alvorlig skulderskade. Dagen etter hendelsen bekrefter LSK-trener Geir Bakke til Discovery at Adams er satt ut av spill i minst seks uker.
– Han må gjennom en lengre prosess nå. Vi har ikke kartlagt helt hva skadeomfanget er, men han blir ikke å se de neste seks ukene hvert fall, sier Bakke.
Det setter serietoeren fra Lillestrøm i en spissklemme, mener Discovery-ekspert Amund Isaksen Lutnæs. Han mener LSK må få inn en erstatter for Adams, til tross for at klubben også har Holmbert Fridjonsson.
– Skaden til Adams skaper enormt hodebry for LSK. De må nok hente en ny spiss om de skal kjempe om å komme seg videre i Europa, samt å jage seriegull, sier han.
Se hva Bakke sa til Discovery om skaden til Adams rett etter kamp. Saken fortsetter under.
picture

Kommer med skadeoppdatering på Adams

Utelukker Braut Brunes

LSK-treneren er klar på at de ikke skal stresse med å handle noen spillere etter skaden på Adams.
– Vi må summe oss litt. Vi gjør ikke noe i affekt, og stresser ikke med å ta noe valg. Det kommer sjeldent noe godt ut av det. Hvilke spillere er tilgjengelige der ute? Skal vi gjøre noe? Hvilken type er det vi skal ha inn? Det er mange spørsmål, sier han.
Dagen før skaden på Adams ble det også klart at LSK hentet hjem Jonatan Braut Brunes fra Start. Det skyldes at de er i samtaler med en annen klubb, som flere medier erfarer er Strømsgodset, om et salg.
Med Adams ute er det altså en spissplass ledig i Lillestrøm, men sportssjef Simon Mesfin utelukker likevel at Braut Brunes skal fylle tomrommet.
– Han skal ikke trene med oss. Vi har akseptavtale med en annen klubb. Det beste for både Jonatan og oss er at han går videre, sier Mesfin til Discovery og fortsetter:
– Det var en grunn til at han gikk på lån til Start i OBOS-ligaen. Så presterte han der, men konkurransevilkårene har ikke endret seg her i LSK. Derfor er det riktig for alle parter at han finner seg en ny klubb. Det er ikke noe tema om å trekke avtalen med Braut og klubben han er i samtaler med, slår Mesfin fast.
Sett dette intervjuet med Helland og Fridjonsson etter kampen mot Sarpsborg 08? Saken fortsetter under videoen.
picture

«Tok» straffesparket fra lagkamerat: – Som å slå en pasning i hjørnet

Endrer ingenting

Mesfin sier også at skaden til Adams ikke endrer Lillestøms inngang til overgangsmarkedet.
– Vi har hatt en intensjon om å se hvordan vi kan styrke troppen. Det er ikke krisestemning, og vi åpner ikke døren mer fordi Akor er skadet. Vi har vært ute på markedet i lengre tid for å sjekke ut offensive forsterkninger, men det er ikke bare å hente inn en ny spiller opp av hatten, sier han og roser sin islandske spiss:
– I tillegg har Holmbert veldig god i det siste, så vi er veldig glade for å ha han med oss videre. Det er så absolutt ingen spisskrise i LSK.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame