Populære sporter
All sport
Vis alt

Problemene fortsetter for Kristiansund – profil ute resten av sesongen

Even Lübeck

Oppdatert 13/06/2022 klokken 15:42 GMT+2

Kristiansund-spiller Moses Mawa røk akillesen i treningskampen mot Stjørdals-Blink lørdag. Nå er det bekreftet at han mister resten av sesongen.

Moses Mawa (til venstre) er ute for resten av sesongen.

Foto: NTB

  • Se Kristiansund-Bodø/Glimt kl. 18.00 på discovery+
Moses Mawa hadde vært på banen i alle de sju seriekampene til Kristiansund så langt denne sesongen før skaden inntraff i lørdagens treningskamp mot OBOS-laget Stjørdals-Blink. Hendelsen skjedde ti minutter før full tid.
KBK-trener Christian Michelsen forteller til Discovery at han snakket med angriperen både i garderoben og hjemme hos Mawa etter at han fikk beskjeden om at resten av sesongen går uten 25-åringen. Akillesen til Mawa har nemlig røket.
– Moses har det bra, selv om han har vært langt nede. Det er tungt å få beskjeden om at man er ute for resten av sesongen, men samtidig er Moses offensiv i topplokket og sier han skal tilbake bedre enn han noen gang har vært før. Det er et godt utgangspunkt for en spiller som viser sult og ambisjoner, sier Michelsen.
Tidens Krav omtalte saken først.
Mawa startet karrieren i Vålerenga og ble for alvor lagt merke til da han bøttet inn mål for KFUM i 2018 og 2019. Etter imponerende 30 mål på 51 kamper for Oslo-klubben som kantspiller ble han solgt til Strømsgodset, der det ble 12 mål på 54 kamper fra sommeren 2019 til sommeren 2021. 1996-modellen åpnet KBK-karrieren med scoring i debuten mot Molde i slutten av august i fjor, mens hans mest begivenhetsrike kamp for KBK kom da han vartet opp med hat trick i 4-2-seieren over Odd i starten av november.
Mawa scoret fem mål på 15 kamper for klubben sist sesong, mens det ble med sju kamper - fem fra start, ett gult kort og ingen målpoeng - denne sesongen. Nå må kantspilleren belage seg på flere måneder på sidelinjen.
– Han har vært viktig for oss siden han kom, og jeg håper at han kommer sterkt tilbake og får med seg så mye som mulig av pre-season neste sesong. Det sier seg selv at det er veldig tungt å miste Moses. Vi trenger alle mann alle for å slåss oss ut av bunnen i Eliteserien.

Flere spillere aktuelle for kamp

I tillegg har troppen vært rammet av et større sykdomsutbrudd, som har gjort at klubben har fått tre kamper utsatt. Og som om ikke det var nok, har klubben slitt tungt med skader på flere nøkkelspillere.
Michelsen kan likevel melde om positive nyheter når det kommer til både skade- og sykdomssituasjonen innad i laget.
– Tro det eller ei, så begynner det å se positivt ut. Vi har fått kontinuiteten vår tilbake, og flere viktige spillere som har vært borte en periode er tilbake nå. Det er veldig bra for oss.
Han forteller at Dan Peter Ulvestad fortsatt er noen uker unna å være kampklar, men Aliou Coly, Max Williamsen, Amin Askar og Andreas Hopmark kan alle være aktuelle til lørdagens oppgjør mot Bodø/Glimt.
– Jeg håper at de fire kan være med i troppen, men det handler også litt om kalkulert risiko. Vi har fortsatt 23 kamper igjen, så det er ingen vits i å gå «all-in» nå. Vi må bygge dette sakte, men sikkert opp.
– Hva med sykdomsutbruddet som traff dere i mai?
– Det satt i det, for å si det mildt. Det har hele gjengen merket. Det passet veldig bra med et naturlig opphold og et avbrekk fra tellende kamper, for vi har trengt tiden på å bygge oss opp igjen. Derfor var det veldig viktig å få treningskampen mot Blink, som viste at vi er på rett vei. Det var en god gjennomkjøring og en bekreftelse på at spillere er tilbake. Nå skal vi ha en god treningsuke i forlengelse av kampen på lørdag inn mot Glimt. Pilen peker en vei nå, og det er ikke nedover.

– Ikke tilfeldig

Kristiansund, som imponerte sist sesong med sjetteplass, har skuffet stort denne sesongen og står kun med ett fattig poeng på sine første sju kamper. Det gjør at de ligger helt sist i Eliteserien.
– Hva sitter man igjen med etter de første sju kampene?
– Ett poeng, sier Michelsen og blir stille, før han fortsetter:
– Man får som fortjent i fotball. Vi har ikke gjort oss fortjent til flere poeng, rett og slett. Man kan snakke om flaks og uflaks, men det er ikke tilfeldig at vi bare har ett poeng. Nå har vi 23 matchballer igjen på å vise at vi kan ta nok poeng til å være med i dette sirkuset neste år og, sier han og avslutter:
– Det kommer til å bli knallhardt. Vi skal gjøre alt vi kan for å vise at vi er gode nok til å ta nok poeng til å holde oss. Vi er en offensiv og hevngjerrig gjeng.
Discovery har prøvd å komme i kontakt med Moses Mawa, uten hell.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame