• Se Odd-Molde søndag 19. juni klokken 18 på discovery+
Molde og resten av Eliteserie-lagene har fått en etterlengtet pause fra et hektisk kampprogram.
– Jeg tror folk har skjønt hvor viktig denne ferien har vært, spesielt for oss som har hatt så mange spillere ute. For meg personlig har det også vært godt å få kroppen ordentlig på plass igjen, forteller Sivert Mannsverk til Discovery.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Wahlstedt-hyllest, røde kort og heltent Sæter
27/06/2022 PÅ 15:14
Molde hadde enorme skadeproblemer før den treukers lange pausen fra seriespill, men det så ikke ut til å stoppe Mannsverk og co.
Romsdalingene stod med seks strake seire før sommeravbrekket. På midten styrte en 20-åring fra Øvre Årdal.
– Med måten vi spilte på før ferien, så følte vi at vi egentlig ikke trengte den ferien her. Vi var i flytsonen og prestasjonene var gode, sier midtbanespilleren.

Tung beskjed

Men livet har ikke bare vært en dans på roser etter at Mannsverk slo røtter i «Rosenes by».
Da Leif Gunnar Smerud tok ut U21-landslagstroppen til EM-kvalifiseringen mot Østerrike i mars, ble Sivert Mannsverk vraket.
Smerud mente Molde-talentet ikke hadde vist den progresjonen han ønsket.
– Jeg snakka med Sivert i går og han ville selvfølgelig være med, men jeg synes ikke han har levert helt på det nivået han skal i løpet av vinteren. Samtidig er det andre som har vært bra og derfor er han på U20 denne gangen, sa Smerud til Discovery den gang.
Nå er Mannsverk selv ærlig på at han trengte tid til å tilpasse seg hverdagen på det øverste nivået.
– Jeg tror folk undervurderer det å komme inn og spille fast i et topplag som Molde. Det er ikke enkelt med tanke på at jeg var 19 år da jeg kom og har akkurat rukket å bli 20.
Mannsverk mener at han personlig har hatt godt av sesongoppkjøringen i vinter.
– Jeg har blitt tryggere på spillerne og spillemåten vår. Det viser seg også på fotballbanen at jeg har blitt mye tryggere i rollen jeg har fått i år, og jeg føler jeg har tatt vare på muligheten, forteller Molde-spilleren.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Molde-duoen blomstrer: – Ligger en kultur i veggene her som er bygd opp over mange år

Svart på tiltale

Etter en lang sesongoppkjøring, har Sivert Mannsverk virkelig funnet seg til rette i Molde-laget. I en alder av 20 år har han blitt en bærebjelke i Erling Moe sitt lag, og den unge midtbanespilleren har høstet lovord for prestasjonene så langt i sesongen.
– Den sesongstarten Sivert Mannsverk har hatt er det bare ett ord på: Enestående, sa Christian Gauseth før Molde skulle møte Viking til toppkamp i starten av mai.
Molde-trener Erling Moe har heller ikke lagt skjul på sin begeistring for juvelen.
– En voksen, ung gutt i det han gjør, både på og utenfor banen. Han er ikke bare en feinschmecker, han gjør drittjobben også, sa Moe til Discovery etter at Mannsverk hadde blitt matchvinner mot Bodø/Glimt i cupfinalen.
Til tross for de rosende ordene, mener Mannsverk at det fremdeles er mye han ikke har fått vist fram.
– Jeg har fått mye skryt, men samtidig føler jeg at jeg har mye mer å gå på. Det er ganske betryggende, påpeker Mannsverk, som i retur sender en takk til Molde-treneren:
– Jeg setter veldig pris på den rollen jeg har nå, og den tilliten Erling har gitt meg helt siden jeg kom til klubben er gull verdt. Jeg ønsker virkelig å vise at jeg er god nok for det her, ikke minst å oppnå ting med dette laget.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Bortespesialisten scoret etter kunstangrep: – For et spill!

Merker stor forskjell

Det er under et år siden Sivert Mannsverk signerte for Molde. Etter å ha gått gradene i Sogndal, spilte han seg til en fast plass på OBOS-laget i 2019.
Til tross for rikelig med erfaring, skulle beiteskfitet by på utfordringer.
– Det er litt forskjell å spille for et Sogndal-lag som ikke skal være like dominerende som et topplag. Nå er jeg en del av et lag som skal dominere og spille underholdende fotball. Det er en fase jeg har vært gjennom nå.
– Vi gjorde det ekstremt bra i Sogndal i sesongen før jeg dro til Molde, men vi spilte ikke i nærheten av samme type fotball, fortsetter 20-åringen.
I Saftbygda kunne den unge midtbanespilleren spille med lave skuldre. I Romsdalen har han blitt møtt av et helt annet press fra omgivelsene.
– Det er klart at du bruker litt tid på å tilvenne seg sånne ting også. Det er veldig undervurdert, spør du meg. Jeg kan ikke gå fra en OBOS-klubb til en toppklubb å forvente at jeg skal dominere kamper. Jeg har brukt litt tid, men jeg føler jeg at jeg har kommet inn i en veldig god periode nåm siser Sivert Mannsverk.

Drømmer om U21-EM og A-landslaget

U21-landslaget nærmer seg neste års EM med stormskritt etter seieren mot Finland på fredag. Med seier mot Aserbajdsjan på tirsdag, vil de vinne gruppen og være klare for mesterskapet som avholdes i Romania og Georgia neste år.
Heller ikke denne gang er Mannsverk å finne i troppen, men han er ikke vraket som han ble sist.
– Jeg sa ifra på forhånd at jeg ikke var aktuell for samlingen, forteller Mannsverk, som holder årsaken tett til brystet:
– Jeg ønsker ikke å gå spesifikt inn på hva som var grunnen, men det var helsen som lå bak.
Han lar seg uansett friste av et potensielt mesterskap neste år, og legger ikke skjul på at han gjerne vil være en del av troppen dersom hans landsmenn gjør jobben på tirsdag.
– Et EM har jeg vanvittig lyst til å oppleve, så jeg får bare håpe at U21 gjør jobben her. Det har jeg veldig troen på, for kvaliteten i gruppa der er enorm. Jeg får bare levere fremover slik at jeg forhåpentligvis blir tatt ut til et fremtidig mesterskap.
Parallelt spiller det norske A-landslaget kamper i Nations League. På sikt håper Mannsverk å oppnå det flere av hans nåværende lagkamerater på klubblaget har gjort - å representere Norge på det høyeste nivået.
– Alle drømmer sikkert om å spille på landslaget, og så har jo jeg lyst til å utvikle meg videre i Molde. Det er mange på A-landslaget som har vært innom Molde i sine tidligere dager, så det viser at det er muligheter. Det handler bare om å gjøre den jobben og få råd fra de som har opplevd det og vet hva som må til for å ta det neste steget, sier 20-åringen.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Hør og se dommernes kommunikasjon: – Osame, dette er voksenkamp

Flere mentorer

I Molde spiller Sivert Mannsverk sammen med blant annet Magnus Wolff Eikrem og Martin Linnes. De to veteranene har til sammen spilt 46 landskamper, og begge har rikelig med erfaring fra utlandet.
Det gir god grobunn for en fremadstormende 20-åringen fra Øvre Årdal.
– Det er mange store profiler i Molde. Jeg er fortsatt ung og tar den lærdommen jeg kan få. Jeg prøver å observere, ikke minst spørre og lære av dem i hverdagen, forteller Mannsverk.
Han legger til:
– Samtidig er det viktig at de andre spillerne på laget ikke skal tenke på at jeg er en ung spiller. De skal se på meg som en medspiller og en kompis som de kan stole på. Jeg føler jeg har kommet dit at medspillerne gjør nettopp det.
Det er ikke bare-bare for en 20-åring å kjempe seg inn i et svært rutinert Molde-lag. Det mangler ikke på midtbanealternativene i den gulljagende troppen.
Magnus Wolff Eikrem, Etzaz Hussain, Emil Breivik, Markus André Kaasa, Magnus Grødem og Martin Ellingsen kan alle bekle en posisjon inne sentralt.
Det hodler Sivert Mannsverk på tå hev.
– Det er den treningshverdagen som gjør at nivået er såpass høyt som det er. Vi er nødt til å ha den konkurransen for at vi skal opprettholde nivået. Du blir pushet og du kjemper konstant om plassen din, så du føler at du må prestere for å beholde plassen.
Hussain og Ellingsen har riktignok gått glipp av en god periode grunnet skader, men nå er det like før begge spillerne er klare igjen. Det gleder 20-åringen, som er klar for å kjempe videre.
– Jeg gleder meg til fortsettelsen, og så håper jeg selvsagt at plassen jeg har fått skal være min resten av sesongen.
Sett denne?

Normann oppsummerer «fiaskosesongen»: – Vi feilet

Eliteserien
TV 2: Vålerengas keeper selges til Toulouse
26/06/2022 PÅ 20:52
Eliteserien
Presset vokser på Fagermo: – Trodde vi skulle være med helt der oppe
26/06/2022 PÅ 20:42