Populære sporter
All sport
Vis alt

Konkret interesse rundt tidligere Eliteserie-spiller: Klubber fra tre land aktuelle

Even Lübeck

Oppdatert 15/06/2022 klokken 11:14 GMT+2

Etter det Discovery erfarer er det toppklubber fra tre forskjellige land som snuser på Per Mathias Høgmos elev i Häcken.

Bodø/Glimt-spillere svermer rundt Lars Olden Larsen.

Foto: NTB

Det gjelder klubber på det øvre sjiktet av tabellen fra både Sverige, Nederland og Norge som skal være interesserte i tjenestene til Lars Olden Larsen. 23-åringen var meget god for Mjøndalen i fjor med åtte seriemål og tre målgivende pasninger på 30 seriekamper, som gjorde at an ble solgt til russiske Nizjnij Novgorod.
Det meldes om konkret interesse rundt en fire klubber, og etter hva Discovery vet blir Olden Larsen klar for ny klubb allerede i neste uke. I tillegg har flere andre klubber i Norge forhørt seg om midtbanespilleren, men kun én norsk klubb skal stå igjen som en av de fire.
Olden Larsen er under kontrakt med russiske Nizjnij Novgorod frem til sommeren 2025, men har spilt for Häcken siden april etter Russland invasjon av Ukraina i mars. For den svenske klubben som leder Allsvenskan fikk han spilletid i de seks første kampene før en skade satte 23-åringen på sidelinjen.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Skuffet Hansen etter kollapsen: – Vi faller helt sammen

Får forlenget opphevelsen

Likevel er det svært lite trolig at Olden Larsen blir å se i Russland i årene fremover, til tross for at han har kontrakt med russerne i tre år til. Etter invasjonen av Ukraina opplyste FIFA at spillere i den russiske ligaen midlertidig kunne oppheve sine kontrakter og spille for en annen klubb fram til 30. juni.
Etter alle solemerker kommer FIFA sent denne uken eller tidlig neste uke med ny informasjon rundt ikke-russiske spillere som spiller i den russiske eliteserien. Der skal det, ifølge Discoverys opplysninger, komme frem at spillere får forlenget opphevelsen rundt kontrakten i ett år til, frem til 30. juni 2023.
23-åringen fra Årvoll ble for alvor lagt merke til etter den sterke 2019-sesongen for OBOS-laget KFUM, da han noterte seg for åtte mål og to målgivende på 30 seriekamper. Det gjorde at han ble kjøpt av Mjøndalen i forkant av 2020-sesongen.
Fått med deg denne videoen? Saken fortsetter under.
picture

Molde-duoen blomstrer: – Ligger en kultur i veggene her som er bygd opp over mange år

Sto bak en tredel av målene

Etter å ha vært på banen i 29 av 30 kamper i debutsesongen scoret han åtte mål og hadde tre målgivende pasninger for MIF i 2021-sesongen, både som back- og kantspiller. 23-åringen var direkte involvert i en tredel av alle målene til Mjøndalen, som totalt scoret 33 mål.
Men selv om Olden Larsen ikke klarte å forhindre nedrykk for bruntrøyene, ble han lagt merke til. Da han ble solgt til Nizjnij Novgorod i februar omtale Mjøndalen salget som «det klart største salget i klubbens historie». Nå er han klar for å flytte på seg igjen.
Olden Larsen står med seks aldersbestemte landskamper for Norge. Han spilte fire kamper for G18-landslaget i 2016, mens han var juniorspiller i Vålerenga. Da spilte han med spillere som Fredrik Bjørkan, Olaus Skarsem og Gaute Vetti. Tre år senere ble det to kamper for U21-landslaget, mot Sverige og Danmark. Olden Larsen scoret i U21-debuten mot Sverige da Norge tapte 2-3.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame