Populære sporter
All sport
Vis alt

Brennhet OBOS-duo skaper interesse hos Eliteserie-lag

Oppdatert 14/07/2022 klokken 21:38 GMT+2

Aalesund jakter en spisserstatter etter at Sigurd Haugen ble klar for Aarhus. Klubben skal ha peilet seg ut to spisser, etter det Discovery får opplyst.

Marcus Mehnert og Bjørn Martin Kristensen

Foto: NTB

Ifølge Discoverys opplysninger har Aalesund to OBOS-ligaspisser på listen over potensielle spillere inn i august - Groruds Bjørn Martin Kristensen og Ranheims Marcus Mehnert.
Kristensen har hatt en kometkarriere siden han ble klar for Grorud i forkant av 2021-sesongen. Senest i oktober 2020 spilte 2002-modellen for Nordstrand sitt juniorlag. I fjor ble de fem mål på 16 kamper, mens han så langt står med fire mål på 12 kamper denne sesongen. Spesielt het var Kristensen mellom 23. mai og 20. juni, da han scoret i fire strake kamper.
Det har gjort at Aalesund har vist konkret interesse rundt Grorud-spissen, uten at de har lagt inn et bud, ifølge Discoverys opplysninger.
Men Aalesund får kamp om signeringen til Kristensen. Discovery får opplyst at det har vært konkret interesse rundt spissen fra flere norske klubber, som Sarpsborg og Tromsø, samt den italienske Serie B-klubben Frosinone.
Discovery skrev i forrige uke om Mehnert og interessen både fra norske og utenlandske klubber. Mehnert har herjet for Ranheim de to siste sesongene og har notert seg for 18 mål og fire målgivende på 41 seriekamper siden starten av forrige sesong, inkludert åtte mål og to målgivende på de ni siste kampene.
Sist torsdag var han svært toneangivende da Ranheim lekte med Skeid og vant 4-0. 1997-modellen fra Hvalstad noterte seg for to mål og en målgivende pasning.

– Har erstattere internt

Aalesund på sin side mener at det ikke er nødvendig å erstatte Haugen eksternt.
– Det spørs hva man mener med å erstatte han. Vi skal ikke spille med ti mann, og vi har spillere som kan ta den plassen internt, sier klubbens sportssjef Bjørn Erik Melland til Discovery.
Spillerene han snakker om er Alexander Ammitzbøll, som ble hentet forrige overgangsvindu, i tillegg til Mamadou Diaw og Kristoffer Ødemarksbakken. Ammitzbøll fikk tilslaget på spissplassen sammen med Ødemarksbakken i kampen mot Sandefjord tirsdag. Det var klubbens første kamp uten Sigurd Haugen. Det oppgjøret endte 2-2 etter scoringer av Nenass og Dario Canadjija.

Deler overgangsstrategi i tre

Melland ønsker ikke å gå inn på hvilke navn som står på listen til AaFk inn mot det kommende vinduet, men er klar på at de har øynene åpne.
– Vi er alltid på jakt etter å forsterke troppen, og så blir det spennende å se hvordan vi løser det uten Sigurd, sier Melland videre.
Han deler overgangsstrategien til AaFk inn i tre - lokale spillere, typer i relativt ung alder med kvaliteter som klubben ønsker å utvikle videre som Sigurd Haugen, og etablerte spillere som er ryggraden i laget som for eksempel Sten Grytebust og Dario Canadjija.
Marcus Mehnert ble hentet til Brann i 2019 av daværende Brann-trener Lars Arne Nilsen. Han valgte den gang å låne ut spissen til Nest-Sotra. Da Mehnert var tilbake i klubben i 2020 spilte han bare 29 minutter fordelt på seks innhopp i løpet av de 12 kampene Nilsen var i klubben. Nå kan duoen potensielt bli gjenforent på sunnmøre.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame