Populære sporter
All sport
Vis alt

Herjer i Eliteserie-innspurten: – Det beste valget jeg har gjort

Adrian Nordvik

Oppdatert 16/10/2022 klokken 21:35 GMT+2

Den historiske 24-åringen har stått fram i det som har vært en skikkelig berg og dalbane-sesong for Sarpsborg 08.

Se høydepunktene: Ellevill sjumålsthriller mellom Sarpsborg 08 og Jerv

  • Se Viking mot Sarpsborg 08 på discovery+ søndag kl 17.00
Tobias Heintz står denne sesongen med 13 mål og fire mågivende pasninger på 24 kamper for Sarpsborg 08. Bare Amahl Pellegrino (21) og Ole Sæter (14) har flere nettkjenninger og historisk sett er Heintz den spilleren med flest mål i én sesong for laget fra Sarpsborg.
Likevel har det har vært en blandet sesong for blåtrøyene. De begynte sesongen med tap for Viking, før de gikk ubeseiret de fire neste. Men så skulle det bli en miks av både gode og dårlige resultater.
9. juli ble det 4-1 tap på bortbane mot regjerende mester Bodø/Glimt. Det skulle bli starten på en skikkelig marerittrekke som ikke skulle stoppe før resultats-oversikten viste åtte tap på rad. På det tidspunktet lå blåtrøyene på kvalikplass og det var krisestemning rundt hele klubben.
Så i september-måned, når sommer blir til høst, sol og varme blir til vind og regn så begynte Sarpsborg å vinne kamper igjen. Siden Eliteserie-sesongen gikk inn i høstperioden har Stefan Billborns menn nå gått fem kamper uten å tape. Fire seire og én uavgjort er fasiten.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
picture

Nytt Rekdal-stikk: – Jeg bruker bare å få kjeft når jeg anbefaler spillerne mine

– Setter seg mentalt

Lagets toppscorer, Heintz, sier til Discovery at han tror den offensive spillestilen til «08» kan ha vært med på å bidra til at sesongen har vært så varierende.
– I de første kampene var vi enormt gode offensivt, men vi spilte typ en bra omgang og så en dårlig. Det ble også mange personlige feil gjennom hele laget, samtidig som vi var tro til spillestilen vår, sier Heintz og fortsetter:
– Lag klarte ikke å knekke koden mot oss i starten, men klarte det etter hvert gjennom sommeren. Det er vanskelig når tapene setter seg mentalt, så har vi også fått marginene med oss igjen nå på slutten.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Ødegaard om utviklingen til norsk fotball og spillere: – Må gjøres noe riktig

Alt har snudd

24-åringen som står med fem scoringer på de siste tre kampene forklarer at den gode formen skyldes selvtillit som kom etter snuoperasjonen mot HamKam som også var starten på den ubeseirede rekken.
– Helt siden jeg fikk lov å ta straffen mot HamKam og ende tapsrekken så merker jeg at alt har snudd, sier Heintz og fortsetter:
– Det at jeg fikk avgjøre ga selvtillit. Så fort Sarpsborg får en offensiv rytme så klarer jeg å skinne, så den gode formen henger nok sammen med at hele laget har kommet seg opp på et bedre nivå.
Venstrevingen som er på utlån fra svenske Häcken har også rukket å bli historisk i løpet av sesongen. Etter de to målene mot Haugesund er han nå historiens mestscorende Sarpsborg-spiller i en sesong. Patrick Mortensen scoret tolv mål i 2018-sesongen.
– Jeg ønsker å kunne pynte på de fine tallene. Så lenge jeg klarer å holde meg skadefri og er i god form så vil de tallene forbedres, sier Heintz.

Høstens lag

Før helgens kamp mot Viking gjenstår det fem serierunder av årets Eliteserie-sesong. Sarpsborg befinner seg før runden på en niendeplass på tabellen, tre poeng bak Odd på sjetteplass. Hvis alt går som blåtrøyene ønsker, så er det de som innehar den plassen når dommeren blåser av fløyten på Lerkendal i siste serierunde 13. november.
– Etter kampen mot HamKam satte vi oss målet at vi skulle være høstens Eliteserie-lag. Det er fem kamper igjen mot tøffe lag med en del fine hjemmekamper, vi øyner en sjetteplass, sier Heintz.
– Kan dere gå gjennom de resterende kampene ubeseiret?
– Ja, det tror jeg. Vi vet at det ikke er enkelt og vi har sett hvor fort det kan snu. Det er viktig at vi tar en kamp om gangen, sier 24-åringen og fortsetter:
– Nå er det Viking som gjelder først og fremst. Det blir en fin match. Kommer vi oss gjennom den så ser det lyst ut. Vi kan absolutt gå ubsesieret, men det er også muligheter for å gå på noen tap.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
picture

Gauseth på gråten etter Eikrem-hyllest: – Det er veldig mange i Molde som er stolte

– Beste valget jeg har gjort

Karrieren til Heintz har vært innholdsrik selv om han bare er 24 år gammel. I 2019 dro han fra Sarpsborg for å prøve seg i den tyrkiske klubben Kasimpasa. Etter ett år der hvor han kun fikk 16 kamper for klubben gikk han så tilbake til «08» på et utlån i høstsesongen 2020.
I februar 2021 forlot han Kasimpasa på en gratisovergang og valgte å signere for svenske Häcken. Etter et år under Per Mathias Høgmos ledelse hvor det ble 18 kamper og to scoringer i Allsvenskan, valgte venstrevingen igjen å dra tilbake til Sarpsborg i håp om mer spilletid. Det valget angrer ikke 24-åringen på i det hele tatt.
– Etter å ha blitt satt på sidelinjen i Tyrkia innså jeg at å bli lånt ut var en fin måte å få mer spilletid på. Jeg ville bli lånt ut til Sarpsborg i år da jeg ville være med på det kjempespennende laget til Stefan Billborn og jeg kunne ikke vært mer fornøyd med valget. Det er det beste valget jeg har gjort, understreker Heintz.
– Selvfølgelig vil jeg finne noe fast, men som jeg har sagt tidligere så vet både Sarpsborg og Häcken om mine ambisjoner. Jeg har lyst på et nytt eventyr i utlandet. Jeg er enig med klubbene at vi gjør ferdig sesongen først og så skal vi sette oss sammen og ta en prat. Jeg har spilt meg inn i en situasjon hvor jeg har gode kort på hånden når overgangsvinduet åpner i januar, sier Heintz til Discovery.
– Hva er det ultimate målet ditt da?
– Det ultimate målet mitt er La Liga. Jeg liker å være realist, men jeg hadde øynet alle muligheter til å dra og spille i Spania, sier Heintz og fortsetter:
– Jeg får stå på så godt jeg kan, så får vi se om mulighetene til å følge i fotsporene til Jørgen Strand Larsen kan forekomme.
De resterende kampene til Sarpsborg 08 er som følger:
  • Viking (B)
  • Tromsø (H)
  • Vålerenga (B)
  • Kristiansund (H)
  • Rosenborg (B)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame